Willem van der Burgt trainer van Berghem Sport pakt eerste succes met periode-1
Willem van der Burgt trainer van Berghem Sport pakt eerste succes met periode-1 Archieffoto Peter Kuijpers

2H: Heeswijk onderuit in Helvoirt; Berghem Sport pakt periode

Voetbal 2.760 keer gelezen

HELVOIRT – Heeswijk kwam duidelijk te kort in en tegen Helvoirt. Rico de laat was belangrijk voor Helvoirt. Zowel vóór als na de rust was hij de maker van beide treffers voor zijn team. Veel belangstelling ook vanuit Berghem. Door het verlies van Heeswijk werd periode-1 een feit voor het team van trainer Willem van der Burgt.

Heeswijk begon slecht op het Burgemeester van Hovell sportpark in Helvoirt. Het team was niet gretig genoeg om de fysiek sterk spelende Helvoirters het moeilijk te maken. Bovendien waren alle tweede ballen voor de tegenstander. Helvoirt kwam in de 21e minuut op voorsprong door een treffer van Rico de Laat die missers na een corner resoluut afstrafte. Na rust veranderde er niet veel en viel na een dik uur spelen de 2-0. Weer gingen er Heeswijkse missers aan vooraf waar de bal op de vrijstaande topschutter De Laat werd gespeeld die vanaf de penaltystip kon scoren. De kleine kans op de nog vacante periode-1 ging hier mee teloor. Op de Koppelsteeg in Berghem ging de tap open en wapperde de geel-blauwe vlag. Berghem Sport werd zonder te spelen winnaar van periode-1.