Volkel trainer Michiel Jans ziet goede ontwikkelingen bij zijn spelers
Volkel trainer Michiel Jans ziet goede ontwikkelingen bij zijn spelers Foto: Peter Kuijpers

2H: Berghem Sport – Vianen Vooruit aansprekende topper; Jans: 'Kansen krijgt Volkel altijd'

Voetbal 2.224 keer gelezen

Eveneens pakt 2H de draad weer op na een vrij weekend. Het tumult kwam uit de hoek van Vianen Vooruit. Speler Artuur Spanjersberg werd met de ziekenwagen afgevoerd verdacht van een beenbreuk. Later bleek het enigszins 'mee te vallen' gelukkig. Volkel krijgt Prinses Irene op bezoek. De Velden liggen niet eens zover uiteen van beide clubs, maar het leeft niet als een echte derby hoewel het een prachtig affiche is. Zondag start periode-2 waar de eerste periode werd ingelijfd door Berghem Sport.

Door Peter Kuijpers

Berghem Sport kon zondag een flesje champagne ontkurken zonder dat het zelf speelde. Dit omdat Helvoirt zo 'vriendelijk' was  te winnen van het bezoekende Heeswijk. Berghem Sport gaat als een speer. Dan is de vraag aan de trainer: waar ligt dat aan Willem van der Burgt? "Waar het precies aan ligt is soms moeilijk te verklaren. Maar zoals ik een tijd geleden al heb gemeld spelen er wat andere jongens dit seizoen en het heeft wat tijd nodig voor spelers aan elkaar gewend zijn en je dat ook kan omzetten in resultaat. Daarbij heb je altijd fases in een competitie dat het lekker loopt, er weinig blessures zijn en je als ploeg het geluk ook een beetje afdwingt. Als dat dan samen komt in een serie wedstrijden kun je zo maar een periode winnen zoals nu is gebeurd. Een mooi ontlading in de kleedkamer toen we de uitslagen vorige week (en gisteren) te horen kregen en een unieke prestatie voor Berghem Sport waar we als groep en vereniging trots op mogen zijn."

Willem van der Burgt wil als koploper de winterstop in

Koploper
Het verdere verloop ziet er hoopvol uit. "We proberen deze lijn uiteraard zo lang mogelijk door te trekken maar we beseffen heel goed dat we elke wedstrijd het maximale moet geven want er zitten naar mijn mening geen zwakke teams in deze competitie. Er zal niet snel een team afstand nemen van de rest of onder aan komen te bungelen, daarvoor is het te veel aan elkaar gewaagd en dat maakt het elke week weer interessant. Komende zondag de topper tegen Vianen Vooruit een wedstrijd waar we erg naar uitkijken en die we uiteraard ook als koploper willen afsluiten. We gaan het zien."

Icoon
Leuke taal van de trainer van Berghem Sport trainer koploper van de tweede klasse H. Zondag de topper op De Koppelsteeg tussen een ploeg waar we stijgende prestaties meten met als tegenstander die maar al te graag de 2-8 nederlaag tegen Helvoirt wil doen vergeten. Wat is dan beter om te winnen bij de koploper en die positie zelf weer over te nemen. Belangrijk is voor trainer Niels Voet dat zijn icoon en zoon van het dorp Rob van Raaij weer inzetbaar is. Mocht Olympa'18 dan winnen bij DAW kan dat bij een gelijkspel in Berghem zelf koploper worden. Om 16.30 uur zondag weten we meer. Killy Mandemakers is de scheidsrechter en zal om 14.30 uur de bal aan het rollen brengen.

DAW Schaijk – Olympia'18
Drie punten uit de laatste drie wedstrijden is een magere score voor DAW. Zondag zou daar aan gewerkt kunnen worden ware het niet dat de tegenstander Olympia'18 is. De ploeg van trainer Wil Beijer kan bij winst op DAW en een gelijkspel op de Koppelsteeg tussen Vianen Vooruit en Berghem Sport.koploper worden. Zover is het natuurlijk nog lang niet want DAW op sterkte is een gedegen (voetballende) tegenstander die het Olympia'18 zeker wel moeilijk kunnen maken. Zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Ko van der Ven uit Mill voor aanvang.

Helvoirt – Venhorst
Na een wat mager begin is Helvoirt prima bezig. Een 2-0 zege op Heeswijk afgelopen week en zeven dagen eerde de 2-8 klapper bij Vianen Vooruit. Venhorst is gewaarschuwd voor het Helvoirters met top-spits Rico de laat in vorm. Om 14.30 uur zal krasse knar scheidsrechter Bert Verstappen de bal laten rollen.

Bert Verstappen fluit zondag in Helvoirt

Volkel – Prinses Irene
Voor voetbalclub Volkel zou het fijn zijn, en niet op de laatste plaats voor trainer Michiel Jans, om nog eens voor de winterstop een driepuntertje te scoren. Volkel genoot van een vrij weekend zoals de meeste teams. En dat doet een mens en club goed Michiel Jans toch? "Inderdaad fijn om even van een vrij weekend te kunnen genieten. Deze week gaat de intensiteit weer omhoog voor de komende serie van vier wedstrijden tot de winterstop. De spelersgroep is enthousiast over het spelen in de tweede klasse. Het niveau ligt duidelijk hoger en de onderlinge verschillen zijn over het algemeen klein. Als staf zijn we redelijk tevreden over de ontwikkeling als team en de groei die individuele spelers doormaken. De lijn die we ingezet hebben, willen we graag de komende weken doortrekken. In Prinses Irene treffen we zondag een goed voetballende ploeg met veel beweging. We zullen echter vooral ons eigen spel moeten spelen en met veel overtuiging en wilskracht hopen we er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken en de punten in Volkel te houden. Het is zaak om verdedigend 90 min geconcentreerd te zijn en de kansen, die we altijd wel krijgen, te benutten."

SVSSS - EVVC
Je kan alle duels in deze klasse onvoorspelbaar noemen, maar dat is op een gegeven moment afgezaagd. SVSSS begon deze competitie indrukwekkend. In de ouverture van competitie deelde de ploeg uit Udenhout Olympia'18 een oorvijg uit van jewelste met 6-2 en won een week later ook bij Real Lunet met 2-4. Een week daarna zette DAW de Udenhouters weer met de benen in het Udenhoutse zand door met drie punten naar Schaijk af reizen. Daarna werd het te wisselvallig om de Udenhouters als prijzenpakkers te kwalificeren, vooral de zeperd in Vianen waar met 7-0 werd verloren. Dus, prognoses loslaten op dit duel doen we niet. Ook EVVC verloor de afgelopen twee duels en dat is nooit leuk vindt ook trainer Antwan van Rijn: "We balen ervan dat we afgelopen twee wedstrijden verloren hebben, waarbij zeker tegen Heeswijk er meer in gezeten had. SVSSS speelt wisselvallig met opvallende uitslagen. En heeft net als wij tien punten, zoals zo veel teams bij ons in de klasse. Afgelopen zondag hebben wat rust ingelast. We zijn dan ook  na genoeg compleet komende zondag. het zal weer een wedstrijd worden die op details beslist wordt. Willen we onder weg blijven mag er zondag niet verloren worden." Een duidelijk statement van de trainer van EVVC.

Stef Sijbers: beterschap gewenst

Heeswijk – Volharding
Het zit Heeswijk en op de eerste plaats hun trainer niet mee. Stef Sijbers wordt, zoals de club het naar buiten gebracht, geteisterd door een hardnekkig virus waarschijnlijk op vakantie in het buitenland opgelopen. Dat kan bestreden worden, maar heeft even zijn tijd nodig. Tot die tijd neemt Mayk van Driel de honneurs van Sijbers waar. Zondag komt Volharding naar Heeswijk zoals we dan zeggen in deze ontmoetingen gebeurd altijd wel wat. Twee teams die nog niet de uitstraling geven om voor de prijzen mee te doen al is die wens zeker wel aanwezig. Heeswijk is erg afhankelijk van een smalle selectie. Als daar mensen als Haast (voorlopig niet meer inzetbaar) en Van Dijke wegvallen liggen daar geen adequate vervangers voor op de plank. Wellicht het zware veld, fanatieke aanhang en de teamgeest kunnen dan het verschil maken op Balledonk. Zondag om 14.30 uur zal scheidsrechter Johan Hodzelmans uit Roermond de wedstrijd in gang zetten.

Programma komende zondag:
Berghem Sport-Vianen Vooruit
DAW Schaijk-Olympia'18
Helvoirt-Venhorst
Volkel-Prinses Irene
SVSSS-EVVC
Emplina-Real Lunet
Heeswijk-Volharding

Stand:
1.Berghem Sport-8-16
2.Vianen Vooruit-8-15
3.Olympia'18-8-15
4.Prinses Irene-7-12
5.Helvoirt-7-10
6.Heeswijk-7-10
7.Venhorst-7-10
8.EVVC-8-10
9.DAW Schaijk-8-10
10.SVSSS-8-10
11.Emplina-8-10
12.Volharding-8-8
13.Real Lunet-8-8
14.Volkel-8-7

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant