Rob van der Ven tekende voor zijn zesde jaar DAW
Rob van der Ven tekende voor zijn zesde jaar DAW Foto: Peter Kuijpers

2H: Rob van der Ven blijkt blijvertje; Prinses Irene – Berghem Sport heerlijke kraker

Voetbal 1.961 keer gelezen

EVVC ontvangt DAW waar Rob van der Ven er nog een jaar bijplakte en volgend seizoen zijn zesde jaar aftikt. Begon in het seizoen 2015-2016 waar hij eerder bij DAW een deeltijdbaan had met Rob van Griensven. Een blijvertje, waar vind je ze nog. Overigens leven we in een periode waar er veel meer trainers zijn dan clubs. Trainers worden wat voorzichtiger om hun baan op te geven en dat slaat in dit geval niet op kind van het dorp: Rob van der Ven uit een rijke voetbalfamilie.  

Door: Peter Kuijpers

EVVC ontvangt dus DAW Schaijk dat op een voorlaatste plek staat. Nou is dat een vertekend beeld, want winst zondag op De Zwaan kan zo een plek midden in het linkerrijtje betekenen. Dit seizoen niet echt zwakke ploegen waar vorig seizoen de Limburgers Sportclub Irene en Sparta'18 uit degradeerde. Competitie laatste Real Lunet geloven we niet, daar is meer aan de hand en zit te veel voetbal om rode lantaarndrager te blijven. Vinkel mist Gerwin van den Boom die toch iets speciaals heeft wat anderen niet hebben en Stephan Hesemans, de vorige trainer, veel roem en (doel)punten bracht. Antwan van Rijn, de huidige trainer, moet er mee dealen. Van Rijn: "Zondag weer een tegenstander die op gelijke hoogte met ons staat, helaas zijn er de laatste weken al een aantal teams ons voorbij gegaan. DAW is een team met een sterke as waar we ons tegen zullen moeten wapenen. Daarnaast is een grote saamhorigheid in het team en spelen ze met veel inzet. Kortom wel vergelijkbaar met ons. We hebben de laatste weken ook niet echt het geluk aan onze zijde. Hopen dat zondag het wel een keer voor ons de goede kant op valt. Men zegt geluk kun je afdwingen dus laten zondag 200 % geven om dit te bereiken." Scheidsrechter Johan Hodzelmans uit Roermond fluit op De Zwaan om 14.30 uur voor aanvang.

Gerwin van den Boom wordt node gemist in het team van EVVC

Olympia'18 – Volkel
DAW leidde lang tegen Olympia'18, maar moest toch niet thuis geven in de eindfase. Trainer Wil Beijer kijkt nog kort terug naar de gewonnen partij in Schaijk: "DAW is voor Olympia'18 een lastige tegenstander. En we waren heel blij met de overwinning. Volkel is een oude bekende tegenstander voor ons, de laatste twee seizoenen hebben we al tegen elkaar gespeeld. Volkel is de runner-up. Ze hebben de weg omhoog ingeslagen en zijn waarschijnlijk gewend aan de wetten van de tweede klasse. De groep ziet er goed uit en we verheugen ons erop zondag  weer tegen Volkel te mogen spelen." Op Sportpark Pelzer zal scheidsrechter Linders om 14.30 uur de bal aan het rollen brengen.

Christ Stan van Daal is zondag de scheidsrechter op De Voskuilen in Venhorst

Venhorst – Emplina
Geen spectaculair affiche, maar dat zal trainer Joost Janssen een zorg zijn na het zware duel in Helvoirt. Janssen: "Zondag was inderdaad een intensieve wedstrijd die ons veel kracht heeft gekost. Omdat beide teams hoog druk zette kwamen beide teams niet goed aan voetballen toe en werd veel de lange bal gehanteerd. Ondanks dit gegeven lag het tempo erg hoog, gaven beide teams elkaar niets cadeau en werd er gestreden om elke meter. Hierdoor hebben wij wel enkele pijntjes en twijfelgevallen voor zondag. Maar we gaan wel starten met elf hoor. De ranglijst zegt mij momenteel niet zo heel veel. Als je twee keer verliest kan je zomaar laatste staan, bij twee keer winst zomaar vierde of vijfde. Zaak voor ons om elke week weer proberen punten binnen te halen. Emplina staat ook in de grote groep middenmoters momenteel en hebben inderdaad net als ons wisselende resultaten. Dat zegt mij ook weer niet zoveel. Met name in de as heeft Emplina een aantal zeer vaardige en goede spelers. Deze kennen wij inmiddels redelijk en ik ben benieuwd hoe mijn team dit zondag gaat oppakken." Venhorst won het meest recente thuisduel met 4-1, maar de zelfkant aan deze zin is dat velen dat doen de laatste tijd. Zondag is het belangrijk de punten op De Voskuilen te houden en zo een goed gevoel opbouwende richting 2020.  Uit Heeswijk komt scheidsrechter Christ Stan van Daal en die fluit om 14.30 op De Voskuilen voor het begin.

Prinses Irene – Berghem Sport
Echt een geweldig affiche waar een booming Berghem Sport het opneemt met de degradant uit de eerste klasse afgelopen seizoen. Boven verwachting doet het de ploeg van De Schellen prima. Ze zijn met praktisch dezelfde spelers uit die negatieve spiraal gesprongen en staan met een zesde plek in het linkerrijtje. Zondag stelde de ploeg teleur bij een ontketend Volkel dat aan de betere hand lijkt. Trainer Erik Meulendijk somberde wat na zondag en was niet tevreden. "Als we onze mogelijkheden en kansen verzilveren gaan we met een punt terug naar Nistelrode. Maar over het algemeen waren we niet goed genoeg. Zondag  Berghem Sport, de koploper. Op dit moment de meest constante ploeg. Zoals al eerder aangegeven is dat iets waar wij nog in moeten groeien. Zoals het er nu naar uitziet wordt het een heel spannende competitie. Uiteraard gaan wij er alles aan doen om hem zondag nog spannender te maken en zelf in de buurt te blijven van de plekken die recht geven op een prijs. We hebben wat blessures zodat anderen kunnen laten zien dat ze het niveau aan kunnen. We trainen en spelen om iedere keer weer beter te worden. Dit kwam er tegen Volkel niet uit dus ik hoop dat ze dit zondag tegen Berghem Sport wel weer laten zien." Zondag kan zijn team zich (en anderen) een dienst bewijzen om punten te pakken van de bezoekers uit Berghem met een momenteel bovenaardse Edwin Huibers als brein op het middenveld.

Edwin Huibers speelt bij Berghem Sport 'de pannen van het dak' 

Vianen Vooruit – Heeswijk
Heeswijk ging zondag met slechts 0-1 onderuit thuis tegen Volharding. Een gelijkspel had gekund, maar dat was de Balledonkers niet gegund. Waar Heeswijk ad interim trainer Mayk van Driel Volharding de betere ploeg vond. Jammer voor een duel dat feestelijk begon met de huldiging van Tom Sleddens voor zijn 250ste duel bij Heeswijk. Vianen Vooruit maakt na de knalstart een pas op de plaats. De club trapte wat op de rem met twee gelijke spelen tegen Olympia'18 en Volharding en met een 2-8 nederlaag thuis tegen Helvoirt en het recentelijk verlies zondag op de Koppelsteeg is het momenteel 'een onsje minder' bij het team van Niels Voet: "Het wordt inderdaad weer tijd voor drie punten. Ik mis er inderdaad een paar, maar dat zijn geen excuses. We moeten het als team doen. We spelen een beetje naïef op dit moment. Te graag en teveel willen voetballen zonder echt gevaarlijk te worden. We spelen dan niet in onze kwaliteit en de tegenstander profiteert hier van. Dat deed bijvoorbeeld Berghem Sport afgelopen zondag uitstekend. Heeswijk blijft een lastige en stugge ploeg die fysiek voetbal spelen met individuele kwaliteiten. Zullen zondag weer vol aan de bak moeten om een goed resultaat neer te zetten." Om 14.30 uur fluit aan de Koekbakse straat scheidsrechter Janssen voor aanvang.

Volharding – SVSSS
Het team van trainer Johan Vullings is weer helemaal terug en won zondag (zoals gebruikelijk) met 0-1 op Balledonk in Heeswijk. Volharding is geen kampioenskandidaat lijkt deze redactie, maar moet zeker in het linkerrijtje kunnen finishen. Wellicht met een periode. Zondag komt het wispelturige SVSSS uit Udenhout met sterke spits Stefan Dekkers die de meeste doelpunten van de Udenhouters voor zijn rekening neemt. Vullings kijkt tevreden terug op afgelopen zondag in Heeswijk: "Natuurlijk zijn we blij dat we afgelopen weekend eindelijk weer eens drie punten konden bijschrijven. Komende zondag krijgen we dan met SVSSS een onbekende ploeg uit een andere regio op bezoek. Inmiddels heb ik wel begrepen dat het een voetballende ploeg heeft met een gevaarlijke omschakeling, diepgang en dodelijke spitsen. Dit wordt dus een flinke uitdaging tegen een wat ik begrijp lastig te bespelen ploeg. We zullen er alles aan doen om het resultaat van zondag een vervolg te geven." Rachid Hajo is de scheidsrechter zondag op Soetendaal die om 14.30 uur fluit voor aanvang.

Programma voor zondag:
EVVC-DAW Schaijk
Olympia'18-Volkel
Venhorst-Emplina
Real Lunet-Helvoirt
Prinses Irene-Berghem Sport
Vianen Vooruit-Heeswijk
Volharding-SVSSS

Stand
1.Berghem Sport 9-19
2.Olympia'18 9-18
3.Vianen Vooruit 9-15
4.SVSSS 9-13
5.Emplina 9-13
6.Prinses Irene 8-12
7.Helvoirt 8-11
8.Venhorst 8-11
9.Volharding 9-11
10.heeswijk 8-10
11.Volkel 9-10
12.EVVC 9-10
13.DAW Schaijk 9-10
14.Real Lunet 9-8

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant