Reva Kreekels. (Foto: Jeroen Engelen)
Reva Kreekels. (Foto: Jeroen Engelen)

Kreekels tegen Kreekels; duel tussen dé verrassingen in Derde Divisie

Voetbal 854 keer gelezen

GEMERT | Wie had vooraf gedacht dat O.S.S.'20 halverwege de competitie ruim bovenaan zou staan? En wie had verwacht dat Gemert de derde plaats zou bezetten? Komende zondag wacht een heuse topper op De Rusheuvel tussen de twee grote verrassingen van dit seizoen in de Derde Divisie zondag. Het is ook de wedstrijd van twee generaties Kreekels: vader Bertran is trainer van O.S.S.'20, zoon Reva voetbalt bij Gemert.

door Leon Voskamp

Reva Kreekels is bezig aan zijn eerste seizoen bij Gemert. Hij werd overgenomen van Nuenen en startte bij de Derdedivisionist in de basis. Na zes wedstrijden raakte hij die basisplaats echter kwijt, toen trainer Reinald Broeren ervoor koos om de van een blessure teruggekeerde Ralf Kemper in de basis te zetten. "Ik ben naar Gemert gekomen om alles te voetballen en qua minuten valt het dus tegen", aldus Kreekels. "Maar verder heb ik alleen maar positieve ervaringen. Gemert is een mooie club waar alles heel goed is geregeld. Een club met behulpzame vrijwilligers en op zondag flink wat supporters langs de lijn. Het is mijn intentie om langer bij Gemert te blijven. Natuurlijk hoop ik wel zo snel mogelijk terug te keren in de basis. Ik train hard en doe altijd mijn best, maar de trainer beslist. En gezien het feit dat we het goed doen, kan ik me voorstellen dat hij geen reden ziet om te wisselen."

Topper
Met een derde plaats presteert Gemert erg goed. En dat terwijl de doelstelling was om handhaving af te dwingen. "We hebben ervoor gezorgd dat geen enkele ploeg graag naar Gemert komt. Alleen van O.S.S.'20 hebben we thuis verloren. Onze doelstelling hebben we nog niet concreet aangepast, maar natuurlijk willen we zoveel mogelijk punten pakken. Als we ons voor de nacompetitie weten te plaatsen, dan zou dat geweldig zijn." De koppositie van O.S.S.'20 noemt hij ook erg knap. "Clubs als Lienden, Westlandia en UNA waren kandidaten om bovenin mee te draaien. Dat die geen rol van betekenis spelen, wil wel iets zeggen over de kracht van deze competitie."

Verrassen in Oss
De Helmonder kijkt uit naar de topper zondag in Oss. "Ik denk dat O.S.S.'20 veel aan de bal zal zijn en de betere ploeg is. Ik hoop dat wij een goede wedstrijd kunnen neerzetten en voor een verrassing zorgen. Iedere wedstrijd scoren we, maar O.S.S.'20 ook. Een voorspelling is lastig, maar ik denk dat we voor het eerst dit seizoen O.S.S.'20 een nederlaag bezorgen."

Voetbalfamilie
Vader en zoon zijn al genoemd, maar we vermelden ook opa Lambert. Hij is eeuwig topscorer van Helmond Sport. De jongste telg Mees maakte afgelopen maandag zijn debuut in het betaald voetbal namens Jong PSV tegen Jong Ajax (0-0). "Gaaf dat Mees mocht debuteren. Hij heeft het erg goed gedaan."

Derde Divisie zondag:
1. O.S.S.'20 16-40
2. OFC 16-30
3. Gemert 16-28
4. HSC'21 16-27
5. Dongen 16-25
6. Blauw Geel'38 16-25
7. Groene Ster 16-21
8. UNA 16-21
9. Jong ADO Den Haag 15-20
10. EVV 16-18
11. Quick 16-18
12. ADO'20 16-18
13. DEM 16-17
14. Hoogland 16-16
15. Westlandia 16-16
16. Hercules 16-15
17. FC Lienden 15-14

UNA - Blauw Geel'38/Jumbo (zaterdag 19.30 uur)
O.S.S.'20 - Gemert
OFC - Groene Ster
Hercules - FC Lienden
DEM - ADO'20
Westlandia - Hoogland
EVV - Dongen
Quick - HSC'21

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant