Beeld uit het gewonnen thuisduel tegen UNA in september
Beeld uit het gewonnen thuisduel tegen UNA in september Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo krijgt superzware kluif aan traditieploeg UNA

Voetbal 532 keer gelezen

VELDHOVEN – Uit het stadsdeel Zeelst komt voetbalclub UNA. De club werd opgericht op 7 november 1929. UNA wat staat voor 'Uitspanning Na Arbeid' is een club die we kennen als prestatieclub. In de jeugd en senioren is de clubnaam steevast te vinden in de top van de diverse ranglijsten. Spelend in de Topklasse wat daarna veranderde in Tweede- en Derde Divisie. Een club zoals dat heet met een kop en een staart.

Door: Peter Kuijpers

UNA begon matig aan dit seizoen waar het destijds in Veghel startte met een 3-0 nederlaag. Geen beste start voor nieuwe trainer Gerben Demin die ook nog eens een week later thuis met 1-5 opnieuw de oren werden gewassen. In november na de thuisnederlaag tegen HSC'21 gooide de voormalig topzaalvoetballer de handdoek. Inmiddels vult UNA de naam van Harrie Gommans in als trainer, die vorig seizoen nog werkzaam was bij EVV. UNA heeft zich inmiddels herstelt van de matige start en staan op vier punten afstand van Blauw Geel'38 op een achtste plek. Toegegeven nog ver onder de geambieerde doelstelling, maar daar kan zaterdag avond aan gewerkt worden.


Sjaak Egmond is verlost van zijn schorsing en keert zaterdag weer terug op de vertrouwde linksback plaats 

Mager
Blauw Geel'38 koesterde deze week de drie punten die de club binnen wist te harken tegen het bezoekende Hercules. De manier waarop en wedstrijd zelf daar is al voldoende over gezegd. Hoe dan ook blijdschap in Veghel, maar in geen geval kon de driepunter vertrouwen geven voor het duel zaterdag in Zeelst. Daarvoor was de uitvoering, vooral voor rust, veel te mager. Bij de Veghelaren zaten aanstaande herintreders Desley Schilders en Ymanuel Hurkmans op de bank waar Schilders dinsdag meespeelde met de reserves in het oefenduel (3-0) met Vorstenbossche Boys. De dag daarop dook zijn oude blessure weer op. Van Casteren: "Dat is vervelend voor Desley, maar we gaan daar voorzichtig mee om. Even afwachten wat de fysio hiervan vindt." Niels Wouters trainde weer volledig met de groep mee, maar mist nog wedstrijdritme.Sjaak Egmond is van zijn schorsing af en gaat zaterdag avond weer spelen.

Feest
Twee jaar achtereen won Blauw Geel'38 in Zeelst bij UNA wat niets zegt over het duel van zaterdag dat nog volkomen open staat. De thuisclub is favoriet en straalt uit alle poriën uit dat het goed af zal lopen. Na afloop is er een groot feest gepland: 'Proudtobefout feest' kopt de eigen website. De Goden verzoeken? Of een rotsvast vertrouwen in de afloop?  De Veghelaren mogen hier op antwoorden. De waarschuwing op de website van UNA is duidelijk: "UNA heeft nog een grote appel te schillen met Blauw Geel. Die nederlaag in Veghel zit ons echt niet lekker." Duidelijker kan het niet. Om 19.30 uur wordt er afgetrapt waar scheidsrechter Luuk Timmer uit Apeldoorn de sportieve touwtjes in handen heeft.

Gesprek met Niels van Casteren trainer van Blauw Geel'38/Jumbo:

 


HTML5 Audio Player

Programma voor komend weekend
O.S.S.'20-Gemert
OFC-Groene Ster
Hercules-FC Lienden
DEM-ADO'20
Westlandia-Hoogland
EVV-Dongen
UNA-Blauw Geel'38/Jumbo (zaterdag 19.30 uur)
Quick-HSC'21
Jong Ado Den Haag-Vrij

Dinsdag 21 januari 
FC Lienden - Jong ADO Den Haag 20.30 uur

Stand
1. O.S.S.'20 16-40
2. OFC 16-30
3. Gemert 16-28
4. HSC'21 16-27
5. Dongen 16-25
6. Blauw Geel'38 16-25
7. Groene Ster 16-21
8. UNA 16-21
9. Jong ADO Den Haag 15-20
10. EVV 16-18
11. Quick 16-18
12. ADO'20 16-18
13. DEM 16-17
14. Hoogland 16-16
15.Westlandia 16-16
16.Hercules 16-15
17.FC Lienden 15-14

Sjaak Egmond zaterdag weer beschikbaar
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant