Vincent Buijssen een van de vele blessure gevallen bij Volharding
Vincent Buijssen een van de vele blessure gevallen bij Volharding

2H: Heeswijk - EVVC aansprekende derby; geplaagd Volharding ontvangt virtuele koploper Berghem Sport

Voetbal 1.894 keer gelezen

Eveneens voor 2H het programma dat op 9 februari werd weggeblazen door de storm. Opvallend dat Berghem Sport en SVSSS nog maar één wedstrijd speeldeb in 2020 en deze maand februari noodgedwongen helemaal niet aan voetballen toekwamen. Hopelijk zondag wel al zijn de weersvooruitzichten niet echt om te juichen. Een zekerheidje is ons door de KNVB toegezegd: op 24 mei sluit het voetbal de competitie af.

Door: Peter Kuijpers

Heeswijk maakt zich op voor de mooie derby met het Vinkelse EVVC. Heeswijk ging vorige week in Venhorst met 1-0 onderuit. Het verschil op de ranglijst is aanzienlijk, waar EVVC  met Emplina de volgers zijn van koploper Olympia'18 en tweede Berghem Sport. De middenmoot ligt binnen handbereik en de verschillen zijn klein. Trainer Stef Sijbers blikt vooruit: "Ik ben vooral benieuwd wat het zondag gaat worden met de wedstrijd als ik de weersverwachting zie. Het zijn tegen EVVC altijd leuke wedstrijden met meer mensen langs de lijn dan normaal." Goed voetbal? "Vaak niet in een derby maar de strijd en spanning vergoeden veel zeker als het na 90 min drie punten oplevert. In Venhorst waren de omstandigheden lastig en soms win je met mazzel en soms verlies je jammerlijk. Dat hoort erbij maar zondag willen we kost wat het kost de punten in Heeswijk houden."

Dicteerde
Trainer Antwan van Rijn van EVCC: "We zijn aan een mooie reeks bezig met 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden. Buiten de langdurig geblesseerde Rob Van Dijk  zijn we compleet. Altijd even afwachten hoe de spelers carnaval verteerd hebben. Heeswijk zal zijn huid duur willen verkopen zeker gezien hun plaats op de ranglijst. Wij hebben nog wat recht te zetten tegen Heeswijk. In onze thuiswedstrijd dicteerde wij het spel in de tweede helft,  maar ging Heeswijk  er toch van door met de drie punten door een zondagsschot. Kortom alle ingrediënten voor een mooie derby waarin wij hopen op de steun van onze trouwe supporters." Om 14.30 uur wordt er begonnen op Balledonk waar Maik Opsteen uit Keldonk de scheidsrechter is.


EVVC -trainer Antwan van Rijn 

Volharding – Berghem Sport
Het voetballeven zit  trainer Johan Vullings niet mee. De blessures stapelen zich in zijn team op als een soort virus. Vullings komt nog even terug het duel in Vinkel tegen EVVC: "Het is jammer dat de "loterij" tegen Vinkel voor ons de verkeerde kant opviel. Bij twee doelpunten was de wind betrokken, maar aan de andere kant hebben we zelf ook kansen gehad om te scoren. Of mijn rode kaart tot een schorsing heeft geleid? Nee en dat is ook volkomen terecht. Door het afkeuren van een doelpunt doordat de scheidsrechter geen voordeel gaf en we hierdoor even later bijna een tegendoelpunt kregen, leverde de scheidsrechter commentaar (binnen de grenzen) van mijn kant op. Maar dat een scheidsrechter (Engelen, Red) dan bijna tegen mij aan komt staan en provoceert, dat lijkt me niet acceptabel. Waarom hij ineens rood trok, is voor mij nog steeds een vraagteken. Zondag komt Berghem Sport op bezoek. Zij presteren prima, maar voor ons is het zaak dat we hier een resultaat halen. We hebben nog enkele langdurige geblesseerden en daar is inderdaad Vincent Buijssen (gebroken rib) bijgekomen. Positief is dat, als iedereen het carnaval goed is doorgekomen, er ook weer een drietal spelers richting wedstrijdfitheid geraken." Aldus Johan Vullings trainer van Volharding. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Rachid Hajo voor aanvang op Soetendaal.

Prinses Irene – DAW Schaijk
Het oranje van Prinses Irene en dat van DAW. Dat wordt kleur bekennen voor een van de teams. Mooi affiche en dito wedstrijd. Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene: "Zeker mooie pot maar dat zijn ze allemaal. Voetbal is een mooi spelletje. Eerste wedstrijd was een duel waarin we achter hadden kunnen komen, maar zij misten een paar goede kansen. Wij benutten onze kansen wel. Voor ons zaak om nu deze kansjes niet weg te geven en ze zelf weer te creëren en te benutten. Altijd weer spannend hoe iedereen uit de carnaval is gekomen." Om 14.30 uur fluit op De Schellen scheidsrechter Van Hoof voor aanvang.

Olympia'18 – Venhorst.
Venhorst is dit jaar nog ongeslagen wat Olympia'18 niet gezegd kan worden. De ploeg uit Boxmeer ging voor carnaval met 2-0 onderuit bij Emplina. De ploeg van Wil Beijer blijft koploper al kan het door Berghem Sport gepasseerd worden. Berghem Sport staat op twee punten met één wedstrijd minder op de teller. Leuk duel waar Venhorst zich kan testen bij de lijstaanvoerder. Om 14.30 uur zet scheidsrechter Van Osch de teams op het Sportpark Pelzer in beweging.


Tomek Kuijpers vangt de bal namens Volkel 

Volkel – Emplina
Volkel speelt zondag tegen Emplina dat voor carnaval nog thuis van koploper Olympia'18 won. Volkel bezet inmiddels de laatste plek. Trainer Michiel Jans kijkt kort terug, maar zeker ook vooruit. Jans: "De afgelopen weken hebben we een lastige periode doorgemaakt, waarbij veel spelers net niet hun niveau hebben gehaald. Daarom hebben we ook wat extra wedstrijden gespeeld om het ritme en vertrouwen weer terug te krijgen. Goed om te zien is dat er in deze periode door iedereen keihard gewerkt wordt en dat iedereen probeert om elkaar op een positieve manier te stimuleren. We hopen komende zondag ook weer op de steun van onze supporters, die kunnen bijdragen om de weg omhoog in te zetten. Ik ben dan ook van mening dat we hier als team sterker uit gaan komen. Komende zondag tegen Emplina is het aan ons om dat ook op het veld te laten zien." Op de Eeuwsels fluit scheidsrechter Ron Meijers om 14.30 uur voor aanvang.


Foto uit het duel Real Lunet - Vianen Vooruit (foto Eric Elbers)

Vianen Vooruit – Real Lunet
Vianen Vooruit speelde voor carnaval de eerste wedstrijd in 2020. Het won met het klein verschil (0-1) bij DAW Schaijk. Zondag voor het eerst in bijna drie maanden speelt Vianen Vooruit weer eens een thuisduel aan de Koekbaksestraat. Trainer Niels Voet: "Het jaar heel goed begonnen met een 0-1 overwinning bij DAW. Uit nog niet vaak gewonnen. Als team hard gewerkt en beter met de omstandigheden omgegaan. Was blij dat we met drie punten zijn begonnen. Dat zorgt voor rust en vertrouwen. Carnaval is niks voor mij. Donderdag weer lekker getraind en dan staat Real Lunet weer voor de deur. Een team wat gewoon goede spelers in huis heeft. Als ze een goede dag hebben kunnen wij het heel moeilijk gaan krijgen. We gaan proberen de goede lijn door te trekken." In Vianen fluit scheidsrechter Ploegstra om 14.30 uur voor aanvang.

Programma tweede klasse H:
Vianen Vooruit-Real Lunet
Volkel-Emplina
Olympia'18-Venhorst
Prinses Irene-DAW Schaijk
SVSSS-Helvoirt
Volharding-Berghem Sport
Heeswijk-EVVC

Stand:
1.Olympia'18 14-30
2.Berghem Sport 13-28
3.EVVC 14-23
4.Emplina 15-23
5.Vianen Vooruit 13-22
6.Venhorst 13-20
7.SVSSS 13-20
8.Prinses Irene 14-18
9.DAW Schaijk 14-16
10.Heeswijk 14-16
11.Helvoirt 14-15
12.Real Lunet 14-15
13.Volharding 15-15
14.Volkel 14-13

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant