1C: Talentenfabriek TOP heeft tegen Woezik aan 1 doelpunt genoeg voor de winst [video] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Frank Wijdeven stuurt Thijs van der Velden het bos in.
Frank Wijdeven stuurt Thijs van der Velden het bos in.
video

1C: Talentenfabriek TOP heeft tegen Woezik aan 1 doelpunt genoeg voor de winst

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS | Het beleid van sv TOP is gericht op het doorstromen van de eigen jeugd naar het eerste elftal. Dat was de laatste jaren al zo, maar dat zal alleen nog maar meer gaan worden. Ook dit seizoen worden jonge jongens voor de leeuwen gegooid. Dat is ook een deel 'moeten', aangezien er (inclusief Mustafa Seddiqi) al vijf spelers gedurende dit seizoen zijn gestopt en er meerdere spelers met blessures kampen. Met flink wat jonkies presteerde TOP zondagmiddag in ieder geval goed en werd Woezik met 1-0 aan de kant gezet.

TOP-trainer Bas Gösgens startte in de basis met jeugdspeler Mike Mendy. De aanvaller raakte echter al snel geblesseerd en werd vervangen door een andere jeugdspeler Wouter Boons. Links achterin debuteerde Jack van Erp als basisspeler. "Ik heb al een paar keer meegedaan, maar telkens maar een paar minuutjes. Ik hoorde het donderdagavond dat ik zou gaan starten. De dagen erna kwam het besef dat het moest gaan gebeuren. Maar als ik op het veld sta, pas je je aan", aldus de pas 17-jarige Ossenaar (later deze week een interviewtje met Jack van Erp op deze site). De eerstejaars A stond naast de ook jonge Sam van Veldhoven, die dit seizoen startte als linksback, maar nu een positie naar rechts opschoof.

Jack van Erp, 17-jarige basisdebutant.

De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. TOP kreeg via Stan van Dolleweerd een aardige kans, maar de middenvelder schoot na een mooie aanval hoog over. Na een half uur was het wel raak. Net in de fase dat het regende sloeg TOP toe. Quincy Broers rondde goed voorbereidend werk prachtig af: 1-0. Op slag van rust had TOP geluk dat het 1-0 bleef. Aanvoerder Gijs Diebels verscheen oog in oog met doelman Jeffrey Vendrig, maar met de buitenkant van zijn rechtervoet schoot hij net naast. 

Boeiende tweede helft
In de tweede helft gebeurde er meer dan in de eerste 45 minuten. De goal kon aan beide kanten vallen. TOP -waar Aram Pusters na lang blessureleed zijn rentree maakte als invaller- was via Boons dichtbij de 2-0. De kopbal van de aanvaller raakte echter de paal. Een kwartier voor tijd was het Woezik dat de 1-1 voor het inschieten had. De scheidsrechter wees na hands van rechtsback Frank Wijdeven naar de stip, maar de penalty werd tegen de paal geschoten. Luister in het filmpje ook even naar de schreeuw langs de kant, waarbij u het dier mag raden.

Het bleef 1-0, waarna iets later de gemoederen hoog opliepen. Woezik-verdediger Thijs van der Velden ging aan de zijlijn wel heel lomp een duel aan, wat zorgde voor woedende reacties aan TOP-zijde. De voormalig Herpenaar vond het allemaal maar overdreven en baalde van het geel dat hij gepresenteerd kreeg.

Opstootje.

Gestaakt
Het was langs de kant nogal onduidelijk, maar na het opstootje staakte de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk. Achteraf bleek niet vanwege de korte ruzie, maar omdat zijn assistent geblesseerd raakte. Hij werd verzorgd in de kleedkamer en kon de wedstrijd vervolgen. In de slotfase bleef TOP redelijk eenvoudig overeind, al probeerde Woezik er wel alles aan te doen om de gelijkmaker af te dwingen. Door de winst maakt TOP een einde aan een wat mindere reeks. Goed voor het vertrouwen van de groep die nog zeker niet kansloos is voor een mooie klassering.

Eerste klasse C:
NEC - Unitas'30 8-0
Rhode - Nemelaer 0-1
Alverna - Best Vooruit 4-1
TOP - Woezik 1-0
HVCH - Leones afgelast
SC 't Zand - Erp afgelast

1. Alverna 15-30
2. Brabantia 16-28
3. NEC 15-26
4. TOP 16-24
5. FC Eindhoven AV 14-23
6. Leones 14-22
7. Nemelaer 14-21
8. Woezik 15-19
9. Unitas'30 16-19
10. HVCH 14-18
11. SC 't Zand 14-17
12. Erp 13-16
13. Best Vooruit 16-14
14. Rhode 16-10

TOP - Leones
HVCH - Woezik
Rhode - SC 't Zand
Alverna - Nemelaer
FC Eindhoven AV - Best Vooruit
Brabantia - Unitas'30 
NEC - Erp

Meer berichten