Michel van de Venn.
Michel van de Venn. Foto: Kliksport

Kennismaken met... Michel van de Venn

Voetbal 2.332 keer gelezen

In deze voetballoze periode willen we voetballers/trainers/scheidsrechter uit ons verspreidingsgebied wat beter leren kennen. Vandaag met Achates-hoofdcoach Michel van de Venn, die na de zomer aan de slag gaat bij De Zwaluw.

Naam: Michel van de Venn
Leeftijd: 47 jaar
Woonplaats: Cuijk
Beroep/school: Leerkracht
Club: vv Achates / De Zwaluw
Positie: Trainer
Sterke punten: Relatie met spelers-oefenstof-wedstrijdbespreking-enthousiasme.
Mindere punten: Te veel mee laten slepen in mijn emotie.
Favoriete club: Ajax-Barcelona
Beste speler op de regionale velden: Op elke positie worden andere vaardigheden gevraagd. Is dus moeilijk om een beste speler te typeren. Ik vind Gijs Creemers en Siem Loeffen spelers met specifieke kwaliteiten.
Beste speler van de wereld: Messi
Slechtste verliezer die je kent: Amar Benboujemaa. In mijn tijd als speler bij sv Milsbeek, heerlijk om in je team te hebben, een lastpak voor de tegenstander. Tijdens wedstrijden en trainingen heel ver gaan om wedstrijden te winnen. Echt alles er voor over hebben om niet te verliezen.
Beste trainer van de regio: Ik kan het prima vinden met Lucien Roeffen, mijn trainer geweest bij Stormvogel'28 en nu collega-trainer.
Mooiste sportpark van de regio: vv Volharding
Gezelligste kantine: Bij vv Achates weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen.
Welke muziek in de kleedkamer: Keuze van de spelers.
Mooiste shirt regionaal: Ik vind een zwart tenue mooi.
Voorbeeld in de voetballerij: Ik houd van spelers die echte leiders (winnaars) zijn in en buiten het veld. Die een voorbeeld zijn voor anderen, altijd voorop gaan in de strijd en niet zeuren. Types zoals Frank Lampard en Steven Gerrard.
Hoogtepunt als voetballer/trainer: Als voetballer de mensen die ik heb leren kennen bij de clubs waar ik heb gespeeld. Veelal passievolle mensen die veel voor het voetbal over hebben. Als trainer, het kampioenschap van HRC'27.
Grappigste moment meegemaakt als trainer: Eigenlijk te veel om op te noemen. Eentje die nog vrij recent is, is de volgende. Met de selectie van vv Achates naar Spanje geweest. Na een avondje stappen 'n speler 'kwijtgeraakt'. De dag erna bleek hij door een ambulance op het vliegveld te zijn afgezet omdat hij dacht dat daar ons appartement lag. Daarna is hij met de trein naar het appartement gekomen. Terwijl wij met de spelersgroep al aan het zwembad lagen, kwam hij 's middags aangelopen.
Dromen in het voetbal: Spelers blijven ontwikkelen, enthousiast maken van het voetbal spelletje en het maximale eruit blijven halen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant