Jordy van Boxtel. (Foto: Arno Korsten)
Jordy van Boxtel. (Foto: Arno Korsten)

Jordy van Boxtel helpt mee met skillsmiddagen: 'Passie voor voetbal overdragen op de jeugd'

  •   keer gelezen   Voetbal

UDEN/ZIJTAART | Jordy van Boxtel is een echt voetbaldier. Als voetballer droeg hij jarenlang het shirt van UDI’19. Als hoofdtrainer van VOW gaat de 44-jarige Udenaar volgend seizoen zijn zesde jaar in. Daarnaast zet hij zich met veel plezier in voor de voetbalschool van Schijndelnaar Dennis Meier.  

Van Boxtel staat op een belangrijk punt in zijn leven. Hij raakte niet lang geleden zijn baan kwijt en is nu aan het uitzoeken wat hij graag wil in de toekomst. Wellicht liggen er kansen in de voetballerij. De komende tijd loopt hij op vrijwillige basis mee bij Dennis Meier van voetbalschool Impact4Soccer. Die school bevindt zich in Schijndel, maar Van Boxtel heeft ook geregeld dat er in de maand juni vier keer een skillsmiddag wordt gehouden op het veld van 'zijn' VOW. "Ik heb al een paar dagen meegelopen met Dennis en ben heel erg enthousiast. Ik wil hem graag ondersteunen en heb geregeld dat de kids ook in Zijtaart aan de slag kunnen. Voetbal is mijn grote passie en ik vind het mooi om die passie over te dragen op de jeugd.”

Skillsmiddag
Op de woensdag 3, 10, 17 en 24 juni vindt een skillsmiddag plaats van 14.30 tot 17.30 uur in Zijtaart. De zaterdagen 6, 13, 20 en 27 juni is Schijndel de locatie. Jongens en meiden van 6 tot en met 12 jaar zijn welkom, ongeacht het niveau of club. Aanmelden voor één of meerdere middagen en meer informatie over onder andere de kosten via d.meier@betervoetballen.nl. “In deze coronatijd hebben kinderen veel vrije tijd en willen ze graag bewegen. Wij bieden ze de kans om lekker te voetballen en nog iets te leren ook. Ik merk dat er veel belangstelling is en de kinderen vinden het extra leuk dat hoofdtrainers de training geven. Wat er op het programma staat? Van bijvoorbeeld een parcours, een circuitje tot techniek- en snelheidsoefeningen en een partijvorm. Het plezier staat altijd voorop. Het niveau is natuurlijk verschillend en we willen maatwerk aan ieder kind bieden.”

Ambitie
Van Boxtel kijkt uit naar de skillsmiddagen en kijkt stiekem al verder. “Ik ben ook bij een andere club uit de regio in gesprek om ook daar een programma aan te kunnen bieden. Ook kijken we naar komende zomervakantie. Omdat veel mensen thuis blijven, denken we dat er zeker vraag is naar voetbaltrainingen voor de jeugd.” Kijk voor meer informatie op www.betervoetballen.nl.

Meer berichten