Danny de Natris als doelman van Margriet. (Foto: Ad Megens)
Danny de Natris als doelman van Margriet. (Foto: Ad Megens)

De Natris krijgt dubbelrol bij SBV: 'Blij dat ik de club en de trainer kan helpen'

Voetbal 723 keer gelezen

HAREN | Danny de Natris is al 30 jaar lid van RKSV Margriet en verdedigde nog nooit het doel van een andere club. Komend seizoen gaat dat wel gebeuren, aangezien de 36-jarige Ossenaar aan de slag gaat als eerste doelman/keeperstrainer bij SBV. "Trainer Sander Strik heeft altijd voor mij klaargestaan, nu wil ik hem graag helpen."

door Leon Voskamp

Het duurde even voordat de overschrijving rond was, maar kort voor de transferdeadline kon SBV het goede nieuws melden. De Natris: "Sander Strik probeerde me al geruime tijd over te halen om voor SBV te kiezen. Toen ik besloot er open voor te staan, kreeg ik wat last van pijntjes. De fysiotherapeut heeft me echter onlangs helemaal fit verklaard en dat was voor mij de definitieve reden om me te laten overschrijven."

Margriet
De transfer is wel een opmerkelijke, aangezien De Natris in de zomer van 2019 stopte als selectiespeler. Alhoewel, stopte... "Ik wilde meer vrije tijd voor mijn gezin. Ik heb tegen de trainer en TC wel gezegd dat in geval van nood ze een beroep op me konden doen. Dat geval van nood kwam ook, want ik heb voor de winterstop denk ik negen van de tien keer op de bank gezeten. Ik ben ook regelmatig mee blijven trainen, om toch fit te blijven. Daarnaast heb ik aangegeven de taken van de keeperstrainer over te nemen als hij een keer niet kon. Al met al heb ik best veel trainingen gegeven. Dat vond ik overigens ook heel leuk om te doen en een rol als keepertrainer ambieer ik in de toekomst ook weer."

Sander Strik
Volgend seizoen staat hij dus onder de lat bij SBV en dat komt niet omdat hij al jaren droomde van Sportpark Elzenbos. "Sander Strik was mijn trainer toen ik als 6-jarige jongen begon bij Margriet. Hij is nog vele jaren mijn trainer geweest. Bij de senioren niet meer, maar we zijn contact blijven houden en hij kwam regelmatig kijken. Sander is net als ik een echte Margriet-man. Hij stond altijd voor me klaar en nu wil ik er voor hem zijn. SBV had namelijk geen eerste doelman en ze zochten bovendien iemand die keeper Niels Ceelen die overkomt uit de jeugd onder zijn hoede wil nemen. Die uitdaging ga ik graag aan." Hij vervolgt: "SBV is blij dat ze een ervaren doelman hebben en ik ben blij dat ik Sander en de club kan helpen. Samen hebben we goede afspraken gemaakt."

Wennen
Van een grote amateurvereniging naar met alle respect de kelder van het amateurvoetbal. Het was even wennen voor De Natris. "Margriet is een prachtige club met een geweldig complex. SBV is een kleine club waar ik niets mee had, maar dat gevoel kan natuurlijk wel komen. Ik heb al een aantal keer meegetraind en ben heel goed opgevangen door de jongens. Misschien werd er wat lacherig over gedaan dat ik al 36 ben, maar ik denk dat ik op de trainingen heb laten zien dat ik fit ben." Is SBV volgens de nieuwste aanwinst een titelkandidaat in de vijfde klasse? "De laatste jaren deed SBV goed mee bovenin en ik merk dat de jongens graag willen promoveren. Het is natuurlijk wel afwachten hoe sterk we zelf zijn en hoe sterk de tegenstanders. Rond de winterstop kun je pas een beetje zien welke kant het opgaat. Ik ben in ieder geval niet naar Haren gekomen om onderin mee te draaien, maar wil meedoen om promotie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant