Jordy Zielschot verloor nooit van Blauw Geel’38 | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jordy Zielschot hoopt volgend jaar de eerste keeper van Blauw Geel te worden.
Jordy Zielschot hoopt volgend jaar de eerste keeper van Blauw Geel te worden. (Foto: )

Jordy Zielschot verloor nooit van Blauw Geel’38

  •   keer gelezen   Voetbal

KAATSHEUVEL | Jordy Zielschot (25) woont sinds enige tijd in Kaatsheuvel, maar is afkomstig uit Dongen. “Mijn vriendin Kayleigh komt uit Boxtel en wilde iets dichter bij huis wonen. We hebben toen iets in Kaatsheuvel gezocht.” Op loopafstand van De Efteling waar de Pagode vanuit zijn woning in de hoogste stand duidelijk zichtbaar is. Blauw Geel’38 kwam voor de Dongenaar precies op tijd, want hij wil eindelijk weer eens keepen.

Door: Peter Kuijpers

Jordy keepte in zijn jeugd bij Eredivisionist RKC. Kwam terug naar Dongen waar hij drie jaar de doelman was van het eerste team. Jordy: “Als jeugdspeler bij RKC ging de jeugdafdeling plots samen met Willem II. Dat werd er niet beter op. De onlangs ontslagen en voormalig Blauw Geel’38 trainer Erwin van Breugel was mijn trainer daar. Terug bij Dongen werd ik vaste doelman in het eerste waar ik drie seizoen onder de lat stond. Toch werd ik weer gevraagd door RKC en ben daar weer terug gegaan, maar voor mij was de absolute top niet haalbaar daar. Ik heb mijn contract toen laten ontbinden.”

Bewijzen
Ik ben toen naar Derde Divisionist zaterdag SteDoCo gegaan wat sportief gezien ook geen goede keuze was. Keeper Mark Smith is daar een clubicoon en al jaren vaste waarde in het eerste team, die keep je er niet zo makkelijk uit. Toch had ik verwacht daar eerste doelman te worden, maar dat lukte niet.” Zaterdagclub SteDoCo komt uit Hoornaar een plaatsje vergelijkbaar met Zijtaart van amper 2000 inwoners. Wel heel veel sponsoren die het eerste elftal hooghouden. Jordy vervolgt: “Ach weetje, ik wil eindelijk weer eens elke week onder de lat staan en die kans krijg ik bij Blauw Geel’38. Al zal ik me daar natuurlijk ook moeten bewijzen dat begrijp ik wel. Maar dat ligt aan mij en daar gaan we voor.” Strijdvaardige taal van de keeper uit Kaatsheuvel.

Dongen
Bij SteDoCo in Hoornaar (ZH) was de inmiddels vertrokken Wesley Meeuwsen (naar CHC) zijn teamgenoot: “Wesley deed het prima maar had de pech dat hij geblesseerd raakte.” De contacten met Blauw Geel’38 liepen via keeperstrainer Björn van Haaren van de Veghelaren: “Björn was destijds bij Willem II mijn keeperstrainer en hij liep ook stage bij Dongen. Toen is het bekende balletje gaan rollen. Blauw Geel’38 kende mij ook uit mijn periode als keeper van Dongen. Overigens kan ik me niet herinneren dat we ooit verloren hebben van Blauw Geel’38", lacht hij vilein.

Brahim
Het voetbal is volgens Jordy goed te combineren met zijn werk. “Ik werk bij Heliview Professional Marketing services in Breda. Trek daar nieuwe klanten aan voor ons bedrijf. Wij werken voor ICT bedrijven waar we onze diensten aan verlenen. Ik zit daar aan de verkoop kant.” Bij Blauw Geel’38 kent Jordy nog weinig mensen. “Ik ken Brahim Zaari. Ik zat toen bij de selectie van één van Willem II en Brahim liep stage daar. Voor het overige ken ik hem van aanzien en die keren dat we met Dongen tegen hem speelden. Ik ging dat seizoen terug naar Dongen en Brahim vertrok toen naar Gestel waar ik ook nog tegen hem heb gespeeld. Goede keeper was dat.” Sfeer is belangrijk voor elke speler, dus ook voor Jordy: “Dat is zeker belangrijk, maar daar ben ik bij een club als Blauw Geel’38 niet bang voor."

Meer berichten