Jordy van Boxtel.
Jordy van Boxtel.

'Tijdens clinics draait het om plezier en enthousiasme'

Voetbal 522 keer gelezen

OSS | Voetbal is de passie van Jordy van Boxtel. De 44-jarige Udenaar heeft nu van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Met JVB (Jordies Voetbal Belevenis) Voetbal geeft hij onder andere clinics. Zoals op woensdag 30 september en 7 oktober bij sv TOP.

Van Boxtel droeg in het verleden jarenlang het shirt van UDI'19 en in de jeugdopleiding kwam hij ook uit voor TOP Oss. Na zijn actieve carrière ging hij verder als trainer. De Udenaar is nu bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van vierdeklasser VOW uit Zijtaart. Daarnaast is hij sinds dit seizoen actief als jeugdtrainer bij sv TOP O14. Daarnaast richt hij zich met zijn eigen bedrijf op onder andere het geven van clinics. Ook organiseerde hij onlangs een 'voetbalverjaardagsfeestje'. "Ik heb in de zomervakantie in samenwerking met Dennis Meier leuke clinics georganiseerd bij VOW en Volkel. Er was veel belangstelling voor en de reacties waren heel leuk. Nu ga ik ook clinics geven bij TOP en ik ben in gesprek met meer clubs. Ik gebruik graag mijn capaciteiten en skills als trainer bij clubs die bijvoorbeeld in de middag hun jeugd training willen gaan geven. Continue roosters op scholen en gebrekkige capaciteit in de avonduren bij voetbalclubs biedt nu eenmaal mogelijkheden. Per club bekijken we wat de wensen en mogelijkheden zijn." 

Basisbeginselen
De clinics bij TOP zijn voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar, waarbij het niet uit maakt bij welke club je voetbalt en wat je niveau is. Centraal staat het verbeteren van je techniek, bewegingen, passen en trappen en scoren. Er is ook een keeperstrainer aanwezig. "We gaan aan de slag met de basisbeginselen van het voetbal. Bij iedere oefening staat de vraag centraal: 'waarom doe je zoiets?' Met tekst en uitleg erbij zie je dat kinderen over situaties nadenken. Daardoor maken ze stappen, mooi om om te zien. Alles draait om plezier en enthousiasme. Als trainer ben ik betrokken en doe ik actief mee met de jeugd." De kosten bedragen 17,50 euro per clinic en 30 euro voor beide clinics. Aanmelden kan via info@jvb-voetbal.nl. Iedere deelnemer krijgt na afloop een certificaat.

Plezier
In de toekomst hoopt Van Boxtel zijn werkzaamheden op voetbalgebied verder uit te breiden. "Ik rij iedere dag met plezier naar het veld. Iedere training wil ik spelers uitdagen en beter maken. Plezier is de basis en ze moeten voor elkaar door het vuur willen gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant