Wil Beijer wil niet omkijken bij Olympia
Wil Beijer wil niet omkijken bij Olympia Foto: Screenshot Peter Kuijpers

2F: Wil Beijer: ‘We gaan niet omkijken bij Olympia18’

Voetbal 1.829 keer gelezen

De derby Olympia’18 – Volharding is wellicht de reïncarnatie van de teloor gegane klassieker Volharding –SSS’18. Vanwege Corona maatregelen wordt deze wedstrijd zondag rechtstreeks op YouTube uitgezonden. Een mooie tijd waarin we leven. In de jaren zestig vorig eeuw werd de ruststand nog per postduif werd doorgegeven. Met de tweede ronde alweer wordt september afgesloten en gaan we de wijnmaand oktober in met vier speelzondagen. 

Door: Peter Kuijpers

DAW is de competitie goed gestart. Natuurlijk zijn er dan altijd nog de bekende verbeterpunten. Hoe dan ook is het altijd lekker trainen de weer daarop. Dat overkwam DAW dat met het kleinst mogelijke verschil Prinses Irene in eigen huis de baas bleef. Zondag komt Volkel naar Schaijk waar de thuisclub, adel verplicht, de favoriet is. Trainer Rob van der Ven, de Alex Ferguson van Schaijk, gaat alweer zijn zesde seizoen in op D’n Heuvel bij DAW. Waar vind je ze nog? Begonnen in het seizoen 2014-2015 in de derde klasse D. Het jaar dat Venhorst kampioen werd en Berghem Sport met Festilent degradeerden naar de vierde klasse. Dat zijn ongeveer 140 competitiewedstrijden. Mooie retoriek, maar Van der Ven kijkt vooruit naar zondag, maar ook even terug: “Afgelopen zondag, moeizaam, maar verdiend gewonnen van Prinses Irene. Met momenten aardig gespeeld, maar te weinig gecreëerd en in de laatste fase van de wedstrijd te angstig voor de gelijkmaker. Komende zondag tegen Volkel een bekende tegenstander met een Schaijkse trainer, waarmee ik alle cursussen door lopen heb. Dat maakt het sowieso een bijzonder weerzien. Beide teams kennen elkaar door en door. We missen wel wat spelers (Noah van Deijne, Roel Janssen en Jaap Maathuis), maar ook met de beschikbare spelers kunnen we nog steeds een prima elftal op de been brengen dat met minder dan drie punten geen genoegen zal nemen”, zegt trainer Rob van der Ven. (wedstrijd is inmiddels afgelast wegens een corona geval bij Volkel)


Blijvertje Rob van der Ven doende in zijn zesde seizoen.

EVVC – Vianen Vooruit
De ploeg van Niels Voet won zondag de derby met Olympia’18 met klein verschil. De gelijkmaker kondigde zich aan, maar viel tot grote opluchting van de Vianense getrouwen niet. Voet en zijn echtgenote overigens werden vannacht (24-9) de blijde ouders van zoon Dax Daley die volgens de trainer tweebenig is. EVVC behaalde een acceptabel resultaat in Helvoirt. Twee voetballende teams zien elkaar om 14.30 uur aan de aftrap waar scheidsrechter Van der Heyden het sportief voor het zeggen heeft. 


Younes Hadouir (L) viel zondag geblesseerd uit (Foto Peter Kuijpers)

Venhorst – CHC
De stevige nederlaag van de ambitieuze Bosschenaren was absoluut een tegenvaller. Sommige trainers (wel heel grote optimisten) noemden vooraf CHC als een van de kampioenskandidaten. De club heeft zich wel behoorlijk wat versterkt met onder anderen voormalig spits van De Treffers, Blauw Geel’38 en OJC Rosmalen Wesley Meeuwsen. De vraag of hij fit is, want uit bij TOP voor de beker was hij er nog niet bij. CHC zag zondag ook sterkhouder Younes Hadouir uitvallen waarmee de angel uit het team ging. Venhorst verloor zondag met 2-1 bij Volharding waar de winnende voor Volharding-trainer Johan Vullings pas in het laatste gedeelte van de wedstrijd viel. Trainer Joost Janssen van Venhorst: “Zondag een kleine nederlaag geleden inderdaad. Wij hebben nagelaten om Volharding na rust echt pijn te doen. In deze fase hadden wij vier goede kansen en die moeten wij omzetten naar doelpunten. Positief was dat we bij vlagen dominant waren, kansen gecreëerd hebben en maar weinig hebben weggegeven. Zondag CHC inderdaad. Ik moet eerlijk zeggen dat wij weinig weten van CHC enkel dat ze meerdere goede spelers hebben. Ik neem aan dat CHC extra gemotiveerd is na hun verlies van afgelopen zondag. Wij wel in ieder geval.”  Om 14.30 uur wordt er afgetrapt en scheidsrechter Verhaag het sportief voor het zeggen heeft. 

SVSSS – Prinses Irene
De gastheren voor zondag SVSSS behaalde een duidelijke zege bij Volkel alhoewel de wedstrijd lange tijd gelijk op ging. Prinses Irene ging met klein verschil thuis onderuit. Sportvereniging Sport Staalt Spieren staat voor SVSSS wat bijzonder kordaat klinkt. Trainer is Cemal Yilmaz. Yilmaz speelde tussen 1984 en 1986 bij Willem II waarna hij overstapte naar PSV als duurste jongste aankoop in de geschiedenis van PSV dat jaar. Nu, na diverse amateurclubs, alweer een paar jaar als trainer actief bij de club uit Udenhout. SVSSS wordt een zware kluif voor de ploeg uit Nistelrode die wat sterkhouders kwijt raakte dit seizoen. We horen het u zeggen ‘er moet altijd nog gevoetbald worden’ en dat gaat gebeuren om 14.30 uur als scheidsrechter Manichand (mooie naam) voor aanvang fluit.

Emplina – Heeswijk
De Empelaren stalen zondag toch wel even de show met een opvallende uitslag. Het geprezen CHC werd met maar liefst 4-1 geklopt. Heeswijk startte met een knullig nederlaagje tegen kampioenskandidaat Real Lunet afgelopen zondag. Een vreemde ketser vloog in de slotminuten, tot ontsteltenis van heel Heeswijk, over keeper Sebastiaan de Schouwer in het doel. Zondag naar Emplina waar op klassieke tijd van half drie wordt er in Empel afgetrapt.

Olympia’18 – Volharding
Het mooist affiche van de zondag als toetje in deze voorbeschouwing. Zoals we al meldden wordt deze wedstrijd gestreamd en dat is op het YouTube kanaal van Olympia’18 te volgen. Er is veel veranderd bij de club uit Boxmeer die qua plannen ook keihard werd gepakt door het stoppen van de competitie. Wil Beijer: “Wij kijken en praten niet meer over vroeger. Die tijd is voorbij en komt niet meer terug. We sleutelen lekker door aan deze machine en we raken aardig op elkaar ingespeeld. Douwe Zwaan is gestopt en speelt nu ergens in het vijfde team. We hebben daar Ingo Custers voor aangetrokken en dat is een echte spits. Ik was zondag wel even doodziek van de nederlaag, maar ik kijk natuurlijk ook door een clubbril. Heb overigens de resultaten van de laatste tijd eens vergeleken in wedstrijden tegen Vianen Vooruit, daar komen we er slecht af. Dat team ligt Olympia’18 gewoon niet.” 

Uitdagingen
Beijer houdt zich alleen bezig met de huidige competitie. “Ja daar draait het tenslotte om niet waar. Er zijn veel teams aan elkaar gewaagd denk ik. CHC, toch ook getipt als een belangrijke kandidaat voor de titel, krijgt op de eerste dag al een flinke tik. Ik ben vol vertrouwen en we gaan er veel energie in stoppen. Ik verwacht zondag een Volharding dat vol vertrouwen naar Boxmeer af zal reizen. Het blijft een aantrekkelijke derby. Het wordt een seizoen vol uitdagingen. We moeten weer als voor corona de topposities in gaan nemen. Het wordt een seizoen waar ik naar uitkijk en we veel jeugd in gaan passen. We moeten het in ieder geval beter doen als afgelopen zondag ik verwacht een leuke open pot voetbal”,aldus trainer Wil Beijer..

Programma voor zondag:
DAW - Volkel
EVVC - Vianen Vooruit
Venhorst - CHC
Real Lunet - Helvoirt
Olympia’18 - Volharding
SVSSS - Prinses Irene
Emplina - Heeswijk

Stand 
1 Emplina 1-3
2 SVSSS 1-3
3 Real Lunet 1-3
4 Vianen Vooruit 1-3
5 Volharding 1-3
6 DAW Schaijk 1-3
7 EVVC 1-1
8 Helvoirt 1-1
9Heeswijk 1-0
10 Olympia’18 1-0
11 Venhorst 1-0
12 Prinses Irene 1-0
13 CHC - 1-0
14 Volkel 1-0

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant