Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)
Ulysses - Vorstenbossche Boys. (Foto: Anne-Marie van Rossem)

4H: Blijven de topploegen ook komende zondag foutloos?

Voetbal 1.984 keer gelezen

Misschien wel de leukste klasse van allemaal uit onze regio: de vierde klasse H. Allemaal clubs uit ons gebied. De ene zeer ambitieus, de ander wat kleiner maar wel met veel vechtlust. Een vooruitblik op de tweede speelronde.

Vorstenbossche Boys - FC de Rakt
Vorstenbossche Boys startte uitstekend met een 0-3 winst op Ulysses. De Megenaren speelden zwak en hadden geluk dat de gasten het na de 0-3 wel best vonden. “De jongens hebben veel inzet getoond. Een leermoment is wel dat we gedisciplineerd moeten blijven voetballen, ook bij een 0-3 voorsprong”, was de reactie van trainer Dennis Meier. Zondag komt FC de Rakt op bezoek. De Udenaren verloren met 2-3 bij Cito, maar maakten wel indruk. Vooral voorin heeft de ploeg van trainer Eus Marijnissen aardig wat kwaliteit rondlopen. Een interessante wedstrijd.

De winnende goal van Cito tegen FC de Rakt.

SIOL - Ulysses
Ulysses gaat voor sportieve revanche tegen SIOL. Een lastige opgave, want de ploeg van trainer Dinand van Haaren zit goed in elkaar. Van Haaren gaf zijn ploeg een compliment voor de vechtlust tegen Juliana Mill (1-2 winst), maar kampt wel met personele problemen. In Mill viel Dani van Dreumel met een schouderblessure uit, terwijl kort daarna Loutfi Chamlal rood pakte. “We gaan eens kijken hoe we de brokstukken kunnen repareren.”

Gassel - SJO/SSA VESTA’19
Twee clubs met een andere ambitie. SJO/SSA VESTA’19 wil bij de eerste drie eindigen, terwijl Gassel wellicht eerder op handhaving mikt. Gassel-trainer Dennis Koenders: “We zijn een extreem klein clubje op dit niveau. Als iedereen compleet is, hebben we een leuke ploeg en een ploeg waar anderen het lastig mee hebben. Wij moeten hopen dat we het voor een groot deel fit kunnen houden.” VESTA’19 is na 1 speelronde de koploper na de 4-1 winst op Achilles Reek. De mannen van trainer Mark Strik willen dit in Gassel een goed vervolg geven.

Festilent - SES
Vergelijkbaar met de wedstrijd hierboven is Festilent - SES. De Zeelanders gaan voor de titel. Trainer Edwin Peters: “We hebben al jaren onze openingswedstrijd niet gewonnen, nu wel. We zijn al jaren niet verder gekomen in de beker, nu wel. Het gevoel is goed. Ik wil wel het gevoel ‘we waren kampioen’ eruit schoppen. Je kunt het vorige seizoen niet kopiëren. Goed voor Festilent is dat de selectie breder is geworden. Meer concurrentie in de ploeg zorgt voor meer scherpte.” SES verloor met 2-3 van SCMH maar trainer Robert van Mierlo heeft vertrouwen in zijn piepjonge selectie. “Ik ben positief verrast door de jongens. Dit zorgt voor een positief gevoel richting de rest van de competitie. De ploeg is in ontwikkeling en ik zie veel plezier.”

Cito - NLC’03
Een andere titelkandidaat is Cito. Dat de Ossenaren goed kunnen voetballen, hoeven ze tegenover niemand te bewijzen. Tegen fysiek sterke ploegen heeft de ploeg van trainer Yavuz Demirci echter moeite. NLC’03 is zo’n fysiek sterke ploeg, al proberen ze onder de nieuwe trainer Willem van Kreij ook aanvallend meer te laten zien. In de beker stonden beide clubs ook al tegenover elkaar en toen wonnen de Ossenaren met 4-2.

SCMH - Juliana Mill
SCMH startte met een 2-3 overwinning op SES, Juliana Mill met een 1-2 nederlaag tegen SIOL. Trainer Johan van Osch wil zeker niet met twee nederlagen starten en zal zijn spelers op en top motiveren om tot een goed resultaat te komen in Mariaheide.

Achilles Reek - Herpinia
Achilles Reek is de hekkensluiter in de vierde klasse H. Het zegt natuurlijk nog niets na 1 speelronde, maar niemand wil daar staan. Herpinia is gewaarschuwd. De Herpenaren startten met een 1-1 gelijkspel tegen Gassel en daar was trainer Maarten Hendriks niet over te spreken. “Dit gelijke spel voelt als een nederlaag.”

Vierde klasse H:
1. SJO/SSA VESTA’19 1-3
2. Vorstenbossche Boys 1-3
3. Cito 1-3
4. SCMH 1-3
5. Festilent 1-3
6. SIOL 1-3
7. Gassel 1-1
8. Herpinia 1-1
9. FC de Rakt 1-0
10. SES 1-0
11. Juliana Mill 1-0
12. NLC’03 1-0
13. Achilles Reek 1-0
14. Ulysses 1-0

Vorstenbossche Boys - FC De Rakt
SIOL - Ulysses
Gassel - SJO/SSA VESTA’19
Festilent - SES
Cito - NLC’03
SCMH - Juliana Mill
Achilles Reek - Herpinia

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant