Niels Wouters met de tong uit de mond
Niels Wouters met de tong uit de mond

Blauw Geel’38/Jumbo zakt diep weg in typische uiterst saaie 0-0 wedstrijd

Voetbal 875 keer gelezen

VEGHEL | Het bezoekende EVV verdiende zeker een punt. Eigenlijk was de ploeg met grote fases toonaangevend. De Limburgers konden het veldspel niet converteren naar doelpunten. Blauw Geel’38/Jumbo kreeg één echte kans, Ben van den Nieuwenhof liet de bal van zijn voet springen. De Veghelaren kropen door het bekend oog toen in de slotfase toen Giel Plereij werd gevloerd en heel Limburg schreeuwde om een pingel. Jerôme Vries, de scheidsrechter, zag het anders en wuifde het tot opluchting van Blauw Geel’38 weg. 

Door: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38 begon bijna met dezelfde opstelling als afgelopen weken. Alleen de man in vorm Mark Dobbelsteen bleef geblesseerd aan de kant. Naar zijn zeggen zal het genezen nog zeker vijf a zes weken gaan duren. Zijn vervanger Ymanuel Hurkmans was nog wat onwennig zonder slecht te spelen. Maar de Schijndelaar heeft alle krediet omdat hij bijna twee jaar uit de roulatie was. Voor rust deden de twee teams weinig voor elkaar onder. Bij de thuisclub ontbrak het sausje wat het team de laatste drie wedstrijden zo sierde. Veel te veel lange ballen, waar overigens EVV zich ook aan bezondigde. Met die lange halen probeerden de Limburgers hun spits Rick Polman in stelling te brengen, maar verder dan een kopbal uit een corner die door Sander Egmond uit het doel werd gekopt, kwam Polman niet.


Danny Verbakel (R) gaat op Remco Gielen af (Foto’s Peter Kuijpers)

Niveau
Na rust zakte de wedstrijd ver weg. Beneden het niveau wat de Derde Divisie meestal in zich heeft. Veel lange ballen en te doorzichtige acties haalde de amusementswaarde danig naar beneden. De beste kans was er nog voor Ben van den Nieuwhof die door kwam door het midden. Toch werd het geen treffer. EVV was wel nadrukkelijker aanwezig en kon de bal vaak voor de pot krijgen ook met dank aan de vele overtredingen die Blauw Geel’38 nodig had om zich staande te houden. Koen van der Zanden en Jari Koenraat kwamen in het veld voor Ben van den Nieuwenhof en Danny Verbakel. Verandering bracht het ook niet meer. Billen knijpen werd het nog nadat naar verluidt Plereij tegen de vlakte werd gewerkt in de zestien. Gelukkig voor de Veghelaren zag er Vries geen foute dingen in. Hurkmans liet zich nog vervangen door de jonge Hadi Barglan, echter treffers vielen er niet te bewonderen op het Prins Willem Alexander Sportpark.

Blauw Geel’38: Jordy Zielschot, Jay van Boxtel, Ymanuel Hurkmans (82. Hadi Bargrlan), Max Verkuijl, Sjaak Egmond, Lars Loermans, Sander Egmond, Niels Wouters, Tom Dekkers, Ben van den Nieuwenhof (55. Koen van der Zanden) Danny Verbakel (64. Jari Koenraat)

Derde Divisie B:
O.S.S.’20 - OFC 1-3
Gemert - Westlandia 1-2
Blauw Geel’38 - OFC 0-0
JOS Watergraafsmeer - Unitas 0-4
Dongen - Hercules 0-1
Hoogland - HSC’21 3-1
Hollandia - ADO’20 3-1
Groene Ster - Quick 1-1
DEM - UNA 1-6

1. Hercules 4-12
2. Blauw Geel’38 4-10
3. OFC 4-10
4. O.S.S.20 4-9
5. UNA 4-7
6. Groene Ster 4-7
7. Hollandia 4-7
8. Dongen 4-6
9. Westlandia 4-6
10. Unitas 4-5
11. Quick 4-5
12. Hoogland 4-4
13. DEM 4-4
14. EVV Echt 4-3
15. ADO’20 4-2
16. Gemert 4-1
17. JOS Watergraafsmeer 4-1
18. HSC’21 4-0

Programma volgende week
ADO’20 - O.S.S.’20
Hercules - Hoogland
Dongen - Gemert
Westlandia - DEM
EVV Echt - Hollandia
OFC - Groene Ster
UNA - JOS Watergraafsmeer
Unitas - Blauw Geel’38
Quick - HSC’21 

EVV keeper Vercruysse vangt
Danny Verbakel dreigt Remo Gielen (16)
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant