Drukte op hoog niveau
Drukte op hoog niveau Foto: Eric Elbers

2F: Emplina – Heeswijk kleurt rood, twee wedstrijden gaan niet door wegens corona

Voetbal 2.954 keer gelezen

De vlam sloeg aardig in de pan in Empel bij het duel Emplina – Heeswijk. Twee spelers en twee trainers konden eerder de douche opzoeken. De gebeten hond was zoals vaak de scheidsrechter die in het geval Emplina – Heeswijk luisterde naar de naam Soerish Ramcharan uit Den Haag. Ook de scheidsrechter bij EVVC – Vianen Vooruit kwam uit Den Haag. Twee wedstrijden die weer niet doorgingen vanmiddag. Corona hangt steeds significanter als een zwarte wolk boven het voetbal.

EVVC en Vianen Vooruit hielden het op een 1-1 gelijkspel op Sportpark De Zwaan. De ruststand was 1-0 in het voordeel van EVVC door een treffer van Falco van de Rijt. Na rust was het Rik Renirie die uit een vrije trap raak schoot voor Vianen Vooruit. Opvallend was dat de treffer van EVVC indirect uit een inworp kwam van Vianen Vooruit op de helft van EVVC. “Dat moet niet kunnen. We waren in de eerste helft niet alert en agressief genoeg vandaag. Dat was gelukkig in de tweede helft beter”, waren de woorden van trainer Niels Voet van Vianen Vooruit. Trainer Antwan van Rijn van EVVC: “Een goede eerste helft van ons en met een terechte 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft drong Vianen Vooruit ons terug echter creëerde amper kansen. Uiteindelijk scoren ze uit een vrije trap. Laatste kwartier met tien man gespeeld omdat Joris van de Doelen zijn tweede gele kaart kreeg.”

Venhorst – CHC 1-4
De Bossche ploeg kwam in Venhorst beter uit de startblokken als vorige week in de opening thuis tegen Emplina. Bovendien deed spits Wesley Meeuwsen weer mee. In de eerste helft werd er niet gescoord op De Voskuilen waar Mika van Creij de beste kans kreeg, maar in de handen van de doelman schoot. Na rust namen de bezoekers een 0-1 voorsprong door Mouad Hassan. Het was echter Rens van Sleeuwen die kort hierna weer gelijk maakte met een heerlijke kopstoot. Lang duurde die vreugde niet want CHC liep via oud prof Anouar Hadouir en Mouad Hassan uit naar 1-3. Meeuwsen mocht er voor de bezoekers het slot er aan geven door een toegekende stafschop te benutten in de laatste minuut: 1-4.

SVSSS – Prinses Irene 3-0
Het gaat nog niet lekker bij de ploeg uit Nistelrode. In Udenhout liepen de mannen van trainer Erik Meulendijk uit naar een 3-0 nederlaag. Na een kwartier opende SVSSS naar 1-0 waar de keeper werd omspeeld. De 2-0 was een juweel van een treffer. Geschoten vanaf de rand zestien en in de verre hoek gekruld. Na rust een beter Prinses Irene dat zelfs kansjes kreeg, maar bij de 3-0 was het over en uit.

Emplina – Heeswijk 2-1
Een wat zure nederlaag bij de momentele koploper. Heeswijk moest al na 20 minuten de geblesseerde aanvoerder Tom Sleddens vervangen door Joep van Grinsven. Ries van Alebeek kon daardoor zijn positie op het middenveld weer innemen en vervulde die rol goed. Na ruim een half uur spelen kwam Heeswijk op 0-1. Danny Aarts vond Wouter van Dijke rond de 16-meter lijn. Hij draaide goed weg en schoot dusdanig lastig dat Stupers los moest laten. Max Sluiter was het meest attent en tikte de bal binnen. In de tweede helft een wedstrijd die volledig in evenwicht was. Aan beide kanten waren er geen kansen en eigenlijk maar spaarzame dreigende situaties te herkennen. Uit het niets kwam Emplina toch op 1-1 door een zeer dubieus moment. Een lange bal van Emplina vanaf de zijkant vond geen eindstation, maar toch zag de scheidsrechter ‘iets’ om naar te stip te wijzen. Het bizarre aan de situatie was wellicht nog dat de spelers van Emplina al omdraaiden en er geen commentaar was voor een penalty. De strafschop werd vervolgens door aanvoerder Martijn van Helvoort onberispelijk binnengeschoten. De wedstrijd werd rommelig en de spelers irriteerden zich steeds meer aan de scheidsrechter Soerish Ramcharan. Wouter van Dijke zag zijn pegel nog op de lat uiteen spatten, maar het was Emplina dat via Engelhart, die kon draaien en schieten, alsnog in blessuretijd tekende voor de winst. De vlam sloeg volledig in de pan en het rood vloeide welig. Twee maal voor de begeleiding en speler Coen van Beljouw die direct rood kreeg. Danny Aarts zag eerder al zijn tweede geel en stond al onder de douche. Snel vergeten want volgende week komt de andere koploper SVSSS naar Balledonk. Heeswijk snakt naar punten na twee verloren partijen dat mag duidelijk zijn.