2F: Volkel stunt bij Real Lunet, Vianen Vooruit ervaart sterkte koploper Emplina

Voetbal 1.903 keer gelezen

Slechts één afgelasting in deze klasse: DAW – CHC. Beide teams hebben deze competitie pas twéé wedstrijden gespeeld. Venhorst en Heeswijk lijken zich nu echt te kwalificeren als degradatiekandidaten. Volkel verraste vriend en vijand door het eerste puntje binnen te slepen bij kampioenskandidaat Real Lunet. Volharding verraste EVVC op de eigen Zwaan waar Olympia’18 Venhorst vermorzelde met een half dozijn doelpunten.

Olympia’18 had weinig moeite met competitielaatste Venhorst. Al na 40 seconden was het raak door Ingo Custers die opende naar 1-0. Maar Venhorst werd geholpen door een mispeer van de Boxmeerse doelman waar het ondanks de sterkte van de thuisclub gewoon gelijk kwam. Wellicht nog in de euforie van de gelijkmaker was het al weer snel 2-1 door Okki van Dalen die hier ook nog een pingel mocht verzilveren. Na rust bleef Olympia’18 heersen en via Thijmen Philips en nog twee maal Ingo Custers (vooral de 6-1 was een juweeltje) hield de gesel uit Boxmeer voor Venhorst eindelijk op. Klinkende zege voor Olympia’18 om na twee afgelastingen eindelijk weer eens te kunnen voetballen.

EVVC – Volharding 1-2
Volharding boekte vanmiddag een knappe overwinning op bezoek bij het traditioneel altijd lastige EVVC in Vinkel. De thuisclub kwam na 17 minuten aan de leiding door een treffer van Falko van de Rijt. Daarvoor had Volharding overigens al tweemaal kunnen scoren via centrumspits Melvin de Klijn. Eerst schoot de tweelingbroer van de geblesseerde Jordy de Klijn rakelings naast en daarna redde EVVC-doelman Thijs van den Hanenberg knap met zijn voeten. Na rust kwamen de gasten uit Vierlingsbeek op gelijke hoogte. In derde instantie schoot invaller Kas van den Bosch raak: 1-1. Volharding kwam in die fase verdiend op voorsprong. Een voorzet van linksback Thomas Rijn werd door Rens van Lanen (ex Juliana Mill en Volkel) over de vergeefs graaiende Van den Hanenberg heen in het doel gekopt: 1-2. Toen direct daarna Gerwin van den Boom met een hamstringblessure naar de kant moest leek de angel wel uit het EVVC-spel te verdwijnen. Vlak voor tijd maakte Volharding-doelman Roel van Rens zijn fout van vorige week tegen Emplina meer dan goed. De lange doelman maakte een kanonskogel van Sven de Kinderen knap onschadelijk en redde daarmee de drie punten voor de moe gestreden Vierlingsbekenaren.

Rode kaart
Trainer Antwan van Rijn van EVVC: “We begonnen in de tweede helft slecht. Binnen tien minuten stond het 2-1 voor Volharding. In de 60e minuut kregen ze een rode kaart (Brent Achten red.). We hebben toen nog een half uur aangedrongen tegen 10 man, maar helaas te weinig gecreëerd.”

Prinses Irene – Heeswijk 2-2
Volgens de berichten uit beide kampen waren de twee teams vandaag volkomen aan elkaar gewaagd. Heeswijk kwam voor rust op voorsprong door een benutte pingel van Max Sluiter. De Heeswijkers mochten de handen fijn knijpen omdat Tim van den Brand zo ‘vriendelijk’ was een strafschop te missen. Heeswijk stond toen inmiddels voor met 0-2 waar we opnieuw de naam van Sluiter invullen. Prinses Irene werd in die fase sterker en kwam verdiend door Aron van der Rijt, eveneens weer vanaf de penaltystip, op 1-2. De thuisclub bleef drukken waar Heeswijk vaak in de omschakeling aan Prinses Irene ontsnapte, maar niet scoorde. Zoals het de Balledonkers al vaker overkwam viel de gelijkmaker wéér in de slotminuten van de wedstrijd. Tom Berendsen was het die namens Prinses Irene de gelijkmaker realiseerde. Zure en blije gezichten na afloop op Sportpark De Schellen.

Real Lunet – Volkel 1-1
Een goed en hardwerkend Volkel heeft zijn eerste punt binnen in de 2e klasse. In Vught werd het tegen Real Lunet, voor velen een kampioenskandidaat, 1-1. In de slotfase had Volkel de winst naar zich toe kunnen trekken, maar Teun Verhoeven stuitte tot twee maal toe op de doelman van Real Lunet. Volkel was met vlagen de betere ploeg in Vught. Met namen Justin Damen kon een vrije trap van Job van Oort niet langs de Real Lunet doelman krijgen. Toch viel de 1-0 nog voor rust. Spits Guillermo Le Couvreur tekende voor die treffer. Hij kopte de bal uit een voorzet hard en knap achter Volkel-doelman Tomek Kuijpers. Het had nog erger kunnen gekund voor Volkel, maar Kuijpers stond op zijn post bij een vrije schietkans van Real Lunet. Na rust kwam Volkel het best uit de kleedkamer en werd het in de 47e minuut 1-1. Luuk Riepe stoomde op over de rechterkant en zijn voorzet werd door Justin Damen op juiste waarde geschat door de doelman geen kans te laten: 1-1. Diezelfde Justin Damen had tussen twee verdedigers in bijna de 1-2 gemaakt, maar vond de Real Lunet-doelman op zijn weg. Volkel bleef compact spelen en trok het zo begeerde puntje over de tijd.

Emplina – Vianen Vooruit 2-0
Vooral in de eerste helft was Emplina de bovenliggende partij en kwamen op voorsprong. Na rust was het Vianen Vooruit dat de klok sloeg. Niels Voet: “We hebben met Vianen Vooruit constant op de helft van de tegenstander gespeeld. Over de wedstrijd gezien zeker zeven kansen gecreëerd. Dat is voor onze doen veel. We moeten echt een doelpunt maken.” Uit een counter was het uiteindelijk thuisclub Emplina dat scoorde en door het verlies van SVSSS alleen de ranglijst aanvoert.