Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
<p>Natasja Diebels en Dennis Besems beiden nieuw in het bestuur</p>

Natasja Diebels en Dennis Besems beiden nieuw in het bestuur

(Foto: Peter Kuijpers)

Jaarvergadering in ‘crisismodus’ bij Blauw Geel’38, Natasja Diebels eerste vrouw in hoofdbestuur (rectificatie)

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | De jaarvergadering van Blauw Geel’38 in het Piet van den Boom clubhuis zag er dinsdag een stuk minder vrolijk en gezellig uit dan voorgaande jaren. Een strakke intekenlijst van 30 personen en bestuursleden die ver van elkaar verwijderd zaten aan een ellenlange tafel. ‘Coronatijd’, zullen de twee kantinedames vanachter de tap ongetwijfeld gedacht hebben. Toch voldoende redenen voor Blauw Geel’38 voorzitter Edwin van den Boom om zijn bestuur bijeen te roepen voor deze officiële en noodzakelijke bijeenkomst.

Door: Peter Kuijpers.

Geen huldiging van de traditionele jubilarissen deze keer. Alleen de overledenen werden met een minuut stilte herdacht. De jubilarissen worden op een later non-corona tijdstip weer van bloementuilen en klapzoenen voorzien. Wel opvallend dat bij de jubilarissen een unieke huldiging zou plaatsvinden. Piet Verbakel is al 75 jaar lid wat zeer bijzonder is. Toon van de Laar overleed kort voor hem ditzelfde feit zou overkomen.


De lange bestuurstafel in Coronastijl  

Coronastop
Lovende woorden van de preses voor de ‘groep automatisering’ die met een flinke bezem door de verouderde databases zijn gegaan. “Bergen met werk, maar nu staat er iets goeds”, wist Edwin te melden. De implementatie met Sportlink van de KNVB, waar onder andere de contributie-inning gelinkt is aan het lidmaatschap, heeft de club geen windeieren gelegd blijkt uit de cijfers. Dat was nodig ook want de financiële aorta van de club: het clubhuis en kantine, heeft een stevige stap achteruit moeten doen. Dat de Coronastop hier de oorzaak van is, mag duidelijk zijn.

Natasja Diebels
Aan het slot van de vergadering volgde nog een bestuurlijke wisseling van de wacht. Algemeen secretaris Joost Vlassak en Jeroen Minneboo, voetbalzaken en afgevaardigde BG-Top waren niet meer herkiesbaar. Voor Jeroen komt voormalig eerste elftalspeler Dennis Besems binnen het bestuur, Natasja Diebels neemt het secretariaat van Joost over. Het intreden van Natasja is een historisch moment omdat er nu voor het eerst in de geschiedenis van Blauw Geel´38 een vrouw achter de groene tafel heeft plaatsgenomen. Jeugdvoorzitter Coen van Dijk en Cor Pauli (facilitaire zaken) waren aftredend, maar wel herkiesbaar. Dit werd overigens, zoals alle mutaties, met applaus van de aanwezigen ontvangen.

Rectificatie:
We meldden dat Natasja Diebels de eerste vrouw in het Blauw Geel’38 hoofdbestuur was. Dit klopt niet helemaal. 45 jaar geleden in de jaren zeventig zaten Rita Ritzer en later Annie van den Akker in het bestuur namens de toen pas opgerichte vrouwenafdeling bij Blauw Geel’38. Diebels is er niet speciaal voor één afdeling, maar behartigt het totale secretariaat van de club.

Meer berichten