TOP Oss - Jong Ajax.
TOP Oss - Jong Ajax.

TOP Oss blijft maar winnen, tegen Jong Ajax voor de vijfde keer op rij

Voetbal 165 keer gelezen

OSS | De vijfde overwinning op rij voor TOP Oss is een feit. De Ossenaren wonnen dinsdagavond met 1-0 van Jong Ajax en klimmen naar de elfde plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Het spel golfde in de beginfase heen en weer. Jong Ajax kwam als eerste gevaarlijk door, maar doelman Bo Geens zag een inzet van Max de Waal overvliegen. Aan de andere kant liet Kyvon Leidsman zich zien, maar zijn harde schot ging net over. Na 9 minuten was het wel raak. Jan Lammers kopte knap achterwaarts binnen. TOP Oss kreeg een minuut later opnieuw een kans, maar Jarni Koorman had het vizier niet op scherp staan. Een grotere kans was er na ruim 20 minuten voor Dennis van der Heijden. Hij kreeg de bal na een goede aanval rond het zestienmetergebied in zijn voeten geschoven, maar zijn geplaatste bal ging net naast. Het was Jong Ajax dat daarna weinig meer in de problemen kwam. De piepjonge ploeg van trainer Mitchel van der Gaag had het meeste balbezit en bleef zoeken naar een opening. Die kwam er eerst bij Max de Waal, maar hij schoot over. Daarna moest Geens redding brengen op schoten van Jaymillio Pinas en De Waal.

Kans na kans
Na de warme thee gingen beide ploegen de kou weer in. En het begin van de tweede helft leek op die van de eerste. Zo was Lammers dichtbij een kopgoal, maar zijn inzet ging naast. Daarna waren het de Amsterdammers met controle. De Ossenaren werden teruggedrongen, maar bleven redelijk eenvoudig overeind. Totdat na zo’n uur spelen Pinas zijn directe tegenstander dolde en voor Geens verscheen. De Belg liet wederom zien in uitstekende vorm te verkeren. TOP Oss loerde op de counter en die kwam ook. Dennis van der Heijden brak door op links, maar zijn vervolg op Leidsman was zeer matig. Weg kans. Het was een signaal voor een Oss’ offensief. Leidsman kreeg zijn kans nog wel iets later, maar nadat hij wegdraaide schoot hij de bal richting tribune. Een kwartier voor tijd was zijn schot wel bijna raak. Doelman Dominik Kotarski voorkwam met een prachtige redding de 2-0. En wat te denken van de kans van Van der Heijden. Uit een corner van Olivier Rommens -terug van een blessure- kreeg hij de bal voor het inschieten, maar de niet te missen kans vloog tegen de reclameborden aan. Er viel uiteindelijk geen goal meer in het Frans Heesen Stadion en dus opnieuw een knappe overwinning van de ploeg van trainer Klaas Wels.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant