Afbeelding

TOP Oss krijgt pak slaag in eigen stadion

Voetbal 214 keer gelezen

90 minuten lang de baas zijn op het veld. SC Telstar was zaterdagmiddag niet 1, maar vele maatjes te groot voor TOP Oss. Het werd 1-4, maar de gasten hadden ook een monsterzege kunnen boeken. 

De clubwatchers van Telstar keken elkaar regelmatig aan op de perstribune van het Frans Heesen Stadion. Zo soeverein hadden ze de ploeg van trainer Andries Jonker nog niet gezien. De journalisten uit Oss waren ook verbaasd, maar dan door de kansloze missie van de Osse ploeg. Vanaf minuut 1 was het namelijk Telstar dat heer en meester was. Al in de derde minuut kwamen de gasten op 0-1 toen linksback Shayne Pattynama knap binnenschoot. TOP Oss was geen schim van de ploeg van de laatste maanden en kwam niet onder de druk uit. Duidelijk werd dat de geblesseerde Jan Lammers werd gemist centraal achterin. Ook rechtsback Trevor David ontbrak vanwege een blessure en werd vervangen door Joshua Sanches. Na 27 minuten was het al 0-2. Gyliano van Velzen brak door op links en bediende Glynor Plet: 0-2. Tot overmaat van ramp moest TOP Oss-middenvelder Philippe Rommens enkele minuten later het veld geblesseerd verlaten. Hij keerde na lang blessureleed eindelijk terug in de basis -op de plek van de geblesseerde Dean Guezen-, maar kon niet verder na een stevig duel kort daarvoor. Mart Remans werd door Wels het veld ingestuurd. Wels paste ook zijn systeem aan om zo Telstar beter te kunnen bestrijden. Rick Stuy van den Herik zakte een linie en zo kwam het bekende ‘Welsiaanse 5-3-2’ weer terug.

Hattrick
Zou Telstar het aanvallende spel vast kunnen houden, was de vraag in de rust. Het antwoord gaven de Witte Leeuwen zelf. Na 48 minuten tekende Plet met een prachtige lob voor de 0-3 en daarmee de vroege beslissing. Een minuut later had Ilias Bronkhorst de 0-4 voor het inschieten, maar hij schoot de bal in het zijnet. De 0-4 kwam na ruim een uur toen Plet zijn hattrick voltooide. TOP Oss -waar Cas Peters de eerste Osse kans kreeg en miste- leek rijp voor de slachtbank, maar doelman Bo Geens voorkwam met een redding de 0-5 van Van Velzen. Telstar-trainer Andries Jonkers vond het wel best en wisselde in het laatste half uur vijf spelers. TOP Oss profiteerde daarvan en kwam via Remans in de slotfase op 1-4. Zelfs de 2-4 viel nog bijna, maar bij een schotpoging liepen twee Osse spelers elkaar in de weg. Typerend voor deze kansloze avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant