TOP Oss - Go Ahead Eagles.

TOP Oss krijgt flink pak slaag in eigen stadion

Voetbal 215 keer gelezen

OSS | Het seizoen van TOP Oss gaat als een nachtkaars uit. Tegen Go Ahead Eagles werd al de achtste nederlaag van het jaar 2021 geleden. De gasten uit Deventer stonden met rust slechts met 0-1 voor maar in de tweede helft werd er gehakt gemaakt van de Ossenaren: 0-4. De Ossenaren waren geen moment van de wedstrijd opgewassen tegen de tegenstander.

Go Ahead Eagles kwam als de ploeg in vorm naar het Frans Heesen Stadion. Die goede vorm lieten ze ook in het Frans Heesen Stadion zien. TOP Oss mocht van geluk spreken dat er na 45 minuten maar 0-1 op het scorebord stond. Vlak voor rust had de ervaren Jacob Mulenga voor die ruststand gezorgd door een voorzet van de flank binnen te tikken. De gasten lieten echter grote kansen liggen op meer goals. Antoine Rabillard kreeg een grote kans, Sam Beukema (heel goede verdediger, red.) zag zijn goal afgekeurd worden vanwege buitenspel en op slag van rust had Rick Stuy van den Herik alle geluk van de wereld dat hij een voorzet net naast de goede kant van de paal tikte.

Eagles geeft gas
Wie geloofde in een comeback na rust kwam bedrogen uit. Na 2 minuten was het al 0-2 toen Rabillard de bal in de verre hoek schoot. Diezelfde Rabillard maakte een kleine 10 minuten later ook de beslissende 0-3. Daarna brak een korte fase aan waarin TOP Oss zich aanvallend liet zien. Jay Gorter hield zijn doel echter schoon, alweer de negentiende keer dit seizoen in totaal in de Keuken Kampioen Divisie. Het hoogtepunt van de tweede helft kwam in minuut 68. Giannis Foivos Botos speelde zich knap vrij en schoot prachtig de 0-4 binnen. In de slotfase was het wachten op de 0-5, maar dat bleef TOP Oss bespaard. Een zeer zwakke vertoning van de Osse ploeg, dat voor de vierde keer achter elkaar verloor. Het seizoen is nog lang, maar er staat nu al niets meer op het spel voor de formatie van trainer Klaas Wels.