TOP Oss - NEC
TOP Oss - NEC

Tiental TOP Oss boekt knappe winst op NEC: ‘Wij geloven in play-offs’

Voetbal 449 keer gelezen

OSS | TOP Oss was al bijna afgeschreven, maar maakt door de tweede overwinning op rij ineens weer kans om mee te doen aan de play-offs. De winst vrijdagavond op NEC was sensationeel. Na een 0-1 ruststand moesten de Ossenaren na een uur spelen met 10 man verder na een rode kaart van Lorenzo Piqué. Ondanks de numerieke minderheid boog TOP Oss de achterstand om in een 2-1 voorsprong en overleefde de ploeg van trainer Klaas Wels een slotoffensief.

NEC kwam uitstekend uit de startblokken en binnen drie minuten schoot Elayis Tavsan zijn ploeg al op voorsprong. Het was dat Rangelo Janga het vizier niet op scherp had staan, anders hadden de Nijmegenaren het duel nog voor rust beslist. TOP Oss was voetballend zeker niet minder, maar moest het hebben van een aantal gevaarlijke schoten. Toen na een uur spelen Lorenzo Piqué rood kreeg na een harde tackle op Janga, zag het er hopeloos uit voor de Osse ploeg. Met 10 man werd TOP Oss achteruit gedrukt, maar de genadeklap werd niet uitgedeeld. Daardoor groeide het geloof bij TOP Oss dat er iets te halen viel. Dat geloof resulteerde een kwartier voor tijd in de 1-1. Een schot van Mart Remans werd gekeerd door doelman Mattijs Branderhorst, maar in de rebound werkte Rick Stuy van den Herik binnen toen hij de bal tegen zich aan geschoten kreeg door Cas Odenthal: 1-1. Met Lion Kaak inmiddels in de ploeg voor Silvio Milts (Kaak was zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Stuy van den Herik) was het ruim vijf minuten later opnieuw raak. Met een technisch hoogstandje bereikt invaller Dennis van der Heijden linksback Ruben Roosken, die vervolgens de bal panklaar neerlegde op het hoofd van Mart Remans: 2-1. Het werd ook nog bijna 3-1, maar een geweldig schot van Van der Heijden werd door Branderhorst naast getikt. 

Enorme kansen
In de slotfase was het NEC dat vol voor de gelijkmaker ging. Dat die 2-2 niet viel, was een wonder. De paal (die na de 1-1 overigens ook al was geraakt), reddingen op de lijn en kort daarna opnieuw een scrimmage voor het doel van keeper Bo Geens: de bal wilde er niet meer in. En dus won TOP Oss verrassend met 10 man met 2-1. “In de slotfase wist ik echt niet meer wat er gebeurde en wie de ballen tegenhield. Het was puur overleven. Dan mag je best wel wat geluk hebben, het heeft ons dit seizoen ook niet altijd meegezeten”, aldus Stuy van den Herik. De captain merkte dat na de rode kaart de drive bij TOP Oss nog groter werd. “We zijn volle bak blijven gaan, omdat we wisten dat een resultaat mogelijk was. Een moment voor ons zou er komen, al was het in de 88ste minuut. Dat moment kwam eerder, dat was heel lekker. Er kwam veel los na de 2-1. We hebben laten zien dat we het zelfs met 10 man kunnen.”

Play-offs
TOP Oss leek al kansloos voor de play-offs, maar na de tweede winst op rij is alles nog mogelijk. “Er zijn vanaf plek negen zeker vijf ploegen die nog kans maken, wij moeten zorgen dat we dat zijn. De ploegen erboven hebben alles te verliezen, wij kunnen volle bak opportunistisch voetballen. Je krijgt de gekste wedstrijden, dat zie je ieder jaar weer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant