Van den Boom (L) en Van Eerd (R) ondertekenen het contract.
Van den Boom (L) en Van Eerd (R) ondertekenen het contract.

Jumbo verlengt hoofdsponsoring Blauw Geel’38, naam voetbalclub wordt veranderd

Voetbal 7.488 keer gelezen

VEGHEL | Jumbo Supermarkten zal ook de komende vijf seizoenen als hoofdsponsor verbonden zijn met de Veghelse voetbalclub Blauw Geel’38/Jumbo. Om aan de sponsorwensen van de grootgrutter te voldoen, voert de voetbalclub enkele verzochte aanpassingen door. 

Jumbo Supermarkten blijft minimaal tot het seizoen 2025/2026 met zijn naam en logo op de tenues van thuisclub Blauw Geel ’38/Jumbo prijken. De grootgrutter komt daarmee tegemoet aan de nadrukkelijke wens van de club. Om aan voorwaarden van de geboden ondersteuning te voldoen zal de club enkele aanpassingen doorvoeren. Een van de bepalingen vanuit Jumbo was om de huidige naam van Blauw Geel’38/Jumbo aan te passen tot Geel Blauw’38/Jumbo. Voor Jumbo CEO Frits van Eerd een vanzelfsprekende stap: “Geel is natuurlijk onze huiskleur. Het zou een merkwaardige situatie opleveren wanneer onze lokale voetbalclub de kleur van een concurrerend merk als primaire kleurstelling zou voeren, in zowel naam als uitstraling.” 


Van den Boom (L) en Van Eerd (R) ondertekenen het contract.

Overwinning
Edwin van den Boom, voorzitter van Blauw Geel ’38/Jumbo, kan zich vinden in deze kleine, maar logische tegemoetkoming: “Met ‘geel’ voorop in onze naam laten wij ook in woord zien waar we voor staan. Geel is bovendien de kleur die staat voor overwinning. Samen met onze partner Jumbo is dat precies waar wij naar streven.”

Kleur-hiërarchie
De nieuwe naamvoering gaat van kracht op 1 augustus, bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Naast de aanpassing in de naam zal tevens het logo en de tenues van de juiste kleur-hiërarchie worden voorzien, waarbij de positie van de kleuren blauw en geel zullen worden gewisseld.


Mark Dobbelsteen in het nieuwe tenue.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant