<p>Livai (links) en Harrie (rechts) hebben er zin in!</p>

Livai (links) en Harrie (rechts) hebben er zin in!

(Foto:)

EK-koorts neemt toe: ‘We moeten positief blijven’

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Het Europees Kampioenschap voetbal is afgelopen weekend begonnen. Het Nederlands Elftal beleefde een goede start met een 3-2 overwinning op Oekraïne. Veghelaar Livai Stolk en zijn buurman Harrie Raaijmakers zijn blij met de voortvarende start van Oranje. 

Compleet versierde wijken kom je in Nederland steeds minder tegen. Livai en Harrie, buurmannen op de Sterndonk, vinden dat jammer en juist daarom hebben ze hun eigen woning volledig versierd. Volgens Livai leeft het EK iets minder dan normaal. “Dat komt denk ik doordat je niet in grote groepen samen naar de wedstrijden kan kijken. Het zijn de naweeën van de coronaregels, maar het is niet anders. Wij steunen het Nederlands Elftal op deze manier.” 


Livai en Harrie.

Het idee om beide woningen te versieren kwam na een gesprekje over de schutting. Harrie: “Wij zijn allebei PSV’ers en houden van voetbal. Het mooie van het EK en WK is dat iedereen voor één land is. Er is geen onderscheid tussen PSV’ers, Feyenoorders of Ajacieden. Samen staan we achter Oranje.” Livai vult aan: “Het Nederlands Elftal verbroedert. En weet je wat het mooie is? Als de mannen niet presteren dan hebben we altijd nog de Olympische Spelen. We laten alles hangen tot na de Spelen”, lacht hij.

Oud-voetbalveld
Van half werk houden Livai en Harrie niet. Daarom hebben ze het complete huis aangepakt, met als finishing touch kunstgras in de voortuin. “Het is kunstgras van een oud-voetbalveld dat we via Marktplaats op de kop hebben getikt. Als je het doet, moet je het ook goed doen”, vindt Livai. De voornaamste reden voor al de tierelantijntjes is aandacht vragen voor het EK. Hij vervolgt: “Het is een geweldig toernooi en dus is een beetje meer aandacht alleen maar mooi.” Zijn buurman knikt instemmend: “In 2016 (EK) en 2018 (WK) hebben we ons niet weten te kwalificeren. Daarom heb ik er nu nog meer zin in.”


Livai en Harrie laten alles hangen tot na de Olympische Spelen.

Toernooivoetballers
De verwachtingen omtrent het Nederlands Elftal zijn niet super hoog. Ze zijn hooguit als outsider van start gegaan. Toch heeft Livai er, zeker na de zege op Oekraïne, vertrouwen in: “Ik denk dat de halve finales haalbaar zijn. Wij zijn echt toernooivoetballers geworden, kijk naar 2010 en 2014.” Zijn buurman is iets minder positief of misschien iets realistischer. Dat moet het toernooi uitwijzen. “Ik denk dat ze niet verder komen dan de kwartfinale. De twee oefenpotjes tegen Schotland en Georgie waren niet best dus ik vind het lastig voorspellen.”

Memphis Depay
De mannen van de Sterndonk hopen dat Memphis Depay gaat excelleren. “Hij is onze favoriete speler. Eigenlijk samen met Virgil van Dijk, maar die is geblesseerd. Verder verwachten we veel van Frenkie de Jong.”
Het vertrouwen in de bondscoach Frank de Boer is iets minder. Harrie: “Ik weet niet of het 3-5-2 systeem het beste voor dit team is. Volgens mij moeten ze gewoon 4-3-3 gaan spelen.” Frankrijk en Portugal geven de heren de grootste kans om met de titel aan de haal te gaan.

‘Positief blijven’
Maar of het nu goed of slecht afloopt, Livai en Harrie blijven de Oranje leeuwen door dik en dun steunen. “We kunnen allemaal wel lekker negatief gaan zitten doen, maar daar gaan ze echt niet beter van spelen. Laten we met z’n allen positief blijven en er een feestje van maken”, besluiten de voetballiefhebbers.


Livai (links) en Harrie (rechts) hebben er zin in! - 

Poule
De laatste twee poulewedstrijden van het Nederlands Elftal zijn donderdag 17 juni om 21.00 uur tegen Oostenrijk en maandag 21 juni om 18.00 uur tegen Macedonië. Mocht Oranje eerste in de poule worden dan spelen ze zaterdag 26 juni om 21.00 uur. Als ze tweede worden dan spelen ze op zondag 27 juni om 18.00 uur. Er is ook nog een mogelijkheid dat ze als beste nummer drie doorgaan, maar daar gaan we niet van uit.

Meer berichten