<p>Mooie derby: Prinses Irene - HVCH</p>

Mooie derby: Prinses Irene - HVCH

(Foto:Peter Kuijpers)

Regio bekerwedstrijden geven voorbereiding officieel tintje

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Komend weekend start de bekercompetitie voor het amateurvoetbal. Het voetbal krijgt dan weer een serieus plaatje. Scheidsrechters die worden aangewezen en kaarten, welke kleur dan ook, hebben gevolgen. We nemen ze in deze Meierijstad-Uden regio kort met u door. 

Door: Peter Kuijpers

Rhode/VSB ontvangt tweedeklasser Olympia’18 uit Boxmeer. De tegenstander die nog al wat spelers zag vertrekken de laatste seizoenen. Kleppers die de pijlers waren onder de sterke periode van het team van trainer Wil Beijer. Rhode, de club van trainer Hans Lathouwers, had in het eerste door corna gestopte seizoen dertien punten uit zeventien wedstrijden. Het gevolg was laatste plek. Over het vorig seizoen valt weinig te zeggen omdat al na vier wedstrijden de finishvlag viel. Rhode had een vlakke oefenreeks waar het verloor van SBC, won van Boskant en gelijk speelde tegen Nijnsel. Zondag wordt er op De Neul om 14.30 uur afgetrapt.

Avanti’31, WEC en Schijndel
Avanti’31 zit in de poule met Vorstenbossche Boys, Ruwaard en Avesteyn. Avanti’31 is de hoogst spelende, dus adel verplicht, om in deze ogenschijnlijk, ‘makkelijke’ poule te overleven. De anderen wedstrijd Avesteyn – Vorstenbossche Boys is een leuke derby. De teams treffen elkaar niet voor de competitie. Jammer dat we dit affiche moeten missen. Schijndel zal het doorgaan moeten beslissen met Stiphout Vooruit. WEC en Ollandia mogen voor het team van trainer Henry van Alebeek geen problemen opleveren. Leuke affiches als WEC – Schijndel met een groot derby gehalte. Zaterdag al treft derdeklasser Schijndel, op fietsafstand, in Olland het plaatselijke Ollandia dat uitkomt in de vijfde klasse. Een dag later ontvangt WEC op de eigen ‘Glorie’ Stiphout Vooruit. Beide teams komen uit in de vierde klasse. Nijnsel zit samen met Boskant , DVG en Irene in een poule. Met DVG als outsider, moeten de Nijnselaren hier eerste kunnen worden. Zondag start Nijnsel/TVE met een thuiswedstrijd tegen Irene, waar het zonder bluf: torenhoog favoriet is.


Trainers Patrick Cissen van VOW en Eus Marijnissen van FC de Rakt

VOW, FC de Rakt en FC Uden
FC Uden treft zondag FC Schadewijk in het bekerprogramma. Met twee klassen verschil zou trainer Peter van den Heuvel van de Udenaren op moeten kijken tegen deze kampioenskandidaat uit de derde klasse. Maar dat geloven we niet. De voormalige topspits mag puinruimen bij de club die op een haar na in de tweede klasse speelde en nu is afgezakt naar de kelder van het amateurvoetbal. Iets wat hem overigens wél is toevertrouwd. Op de Neervelden in Oss wordt er om 14.30 uur begonnen. Eigenlijk zijn wedstrijden tussen Veghel en Uden regelrechte en oeroude derby’s. Het is maar wat je invult. VOW is gesitueerd in (Zijtaart) Meierijstad dus mogen we het bekerduel in Uden bij cultclub FC de Rakt een fletse derby noemen. Een leuk treffen zondermeer. Er zit tussen de trainers Patrick Cissen van VOW en Eus Marijnissen van FC de Rakt een significant leeftijdsverschil van 36 jaar. Een jonge trainer kruist de degens met de gepokte en gemazelde Marijnissen, die overigens prima werk aflevert bij zijn club. Cissen mag zich komend seizoen gaan bewijzen in Zijtaart bij zijn eerste standaardclub. Onder de Jetten-molen wordt er zondag op klassieke tijd van 14.30 uur afgetrapt.

Erp en RKVV Keldonk
Boerdonk, met trainer Ger Romeijnders, heeft vaste plannen om de progressie van de afgelopen seizoenen gevolg te geven. Op de Kerveheester wacht donderdag een leuk duel. Naar Boerdonk komt SCMH dat één klasje hoger acteert dan de Boerdonkers. Om half acht wordt er afgetrapt in Boerdonk. Opvolger van Tom van Dalen als trainer bij SCMH is Stan Vos: “Hij wil de groep individueel en als team verder ontwikkelen”, wist hij Kliksport te melden. Mooi duel waar ASV’33 en Mariahout de resterende teams zijn in deze groep. RKVV Keldonk, dat samen met VOW, FC de Rakt en HVV Helmond, in één poule zit. Keldonk is komende zondag de tegenstander in Helmond. Een paar kilometer verderop dan Keldonk is eersteklasser Erp ingedeeld met Heeswijk, EVVC en Berghem Sport. De Erpenaren starten zondag met een thuiswedstrijd tegen regioploeg Heeswijk. Mooi duel en meer dan interessante poule, dat zeker. In Erp op Den Uil wordt om er om 14.00 uur begonnen.


Links Tim Schuijers van Boekel Sport met aan de bal Teun Graat van Handel (Foto Peter Kuijpers)

Boekel Sport en Handel
Boekel Sport is bezig aan een indrukwekkende oefenperiode. Geen wedstrijd ging verloren en dat tegen aansprekende tegenstanders. Afgelopen week werd DAW met 6-2 aan de zegekar gebonden! Dat gaf fronsende wenkbrauwen, het tweede team soms? Trainer Rob van der Ven: “Nee, niets van dat. We hebben volkomen verdiend verloren. Boekel Sport is fysiek een stuk verder. Wij speelden de afgelopen week drie prima wedstrijden tegen Erp, Avanti’31 en SSS’18, maar dit was er eentje te veel blijkbaar.” De Boekelaren mogen deze progressie gaan bewijzen in de bekerpoule in aanloop naar de competitie. Ze doen dat met Festilent (met de Handel afkomstige trainer Tom Jacobs) Rood Wit’62 en Odiliapeel. De favoriet nummer één Boekel Sport neemt het zondag thuis op tegen vijfdeklasser Odiliapeel. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Donk. Buurman Handel gaat de Middenpeelweg op om het bekerprogramma af te werken. Het treft Elsendorp, SV Oostrum en Bruheze. De Handelaren beginnen zondag met een uitwedstrijd naar vierdeklasser Bruheze.

Prinses Irene in koningspoule
De ploeg uit Nistelrode zit in een heerlijke poule. Met HVCH, SV TOP en DAW Schaijk is het elke wedstrijd feest. Aan elk onderling duel kleeft een regionaal tintje. Vooral de wedstrijd van komende zondag als HVCH naar het naburige Nistelrode afreist. Het duel wat In de jaren zeventig  met chocolade letters op de diverse affiches prijkte.  ‘Messen in de sokken’ en ‘Bloed aan de paal’ waren toen metaforen die rondzongen in media en bij de getrouwen. Supporters, meestal mannen getooid met gleufhoeden, regenjas met hoge kraag en ceintuur. De meegenomen postduif die de ruststand moest brengen aan het thuisfront was de voorloper van het internet. Mooie nostalgische mijmeringen die allang verdampt en verkrampt zijn in al die jaren. Neemt niet weg dat het leuke affiches blijven. Prinses Irene – HVCH was ooit een wedstrijd met een driedubbel omzoomt veld met publiek. Zo druk zal het zondag op ‘De Schellen’ niet worden, al blijft het een meer dan leuke paring met een nostalgisch tintje.

Meer berichten