<p>HVCH na een doelpunt vorig seizoen. (Foto: Ruud Schobbers)</p>

HVCH na een doelpunt vorig seizoen. (Foto: Ruud Schobbers)

Talentvol HVCH wil goed van start gaan: ‘Een interessant proces bij de club’

  •   keer gelezen   Voetbal

HEESCH | De derby Prinses Irene tegen HVCH komende zondag is een aantrekkelijke affiche als start van bekerpoule 1-05. Een week later gaan de Heeschenaren naar TOP, de derde bekerwedstrijd is uit bij DAW Schaijk. HVCH-trainer Roy de Haan kijkt uit het naar het bekeravontuur en nog meer naar de competitie. “We mogen eindelijk weer om het ‘echie’ voetballen na zo’n lange tijd.”

De bekerloting is voor HVCH zeer aantrekkelijk. Met derby’s en bovendien een mooie krachtmeting. De Haan: “Ik heb met HVCH nog niet tegen Prinses Irene gevoetbald, maar ik kan me voorstellen dat er meer volk langs de lijn staat. Ik laat me graag verrassen. Deze derby is een extra sausje en dat is een week later op zaterdagavond tegen TOP ook het geval. Ook goed voor de kantine-opbrengsten.”

Voorbereiding
HVCH heeft deze voorbereiding vijf oefenwedstrijden gespeeld. Daarin is iets opvallends waar te nemen. Er werd eerst met 0-1 gewonnen bij Juliana’31, maar daarna volgden 4 nederlagen van 2-1: tegen Jong De Treffers, Bemmel, Orion en CHC. “Vier nederlagen, maar in de meeste duels waren we de bovenliggende partij en kregen we genoeg kansen. Maar ach, wat stellen uitslagen in een voorbereiding voor. We hebben iedereen kunnen laten spelen en zo een indruk gekregen van de mogelijkheden.”

Talentvol
Met Robin van Eldijk, Robin Knapp en Joey Vissers vertrokken er drie ervaren spelers. De Haan had het liefst enkele versterkingen van buitenaf gehaald, maar vooralsnog zijn het de spelers uit de eigen jeugd die zich aandienen. “Een interessant proces, mooi als een aantal jongens gedurende het seizoen richting de basis aankruipen. Het heeft wel tijd nodig voordat ze het gewenste niveau voor HVCH 1 hebben. Het is aan ons om proberen de groep fit te krijgen en fit te houden. Er mag niet teveel gebeuren op het gebied van blessures/schorsingen, want dan lever je een hoop in.”

Doelstelling
Zo snel mogelijk veilig spelen in de 1e klasse is de eerste doelstelling van de Heeschenaren. “Pas na vier of vijf wedstrijden zullen we zien waar we staan. Dan weten we ook de kracht van de tegenstanders, want er zijn de nodige ploegen die zich flink hebben versterkt. We werken toe naar een goede start van de competitie en willen graag vanuit een stabiele positie op de ranglijst stiekem omhoog kunnen kijken.”

Meer berichten