Blauw Geel'38 maakt zich op voor Unitas
Blauw Geel'38 maakt zich op voor Unitas (Foto: Gerard Beekmans)

Blauw Geel’38/Jumbo koestert goede spel van afgelopen zondag

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Unitas uit Gorinchem is de tegenstander van komende zondag. Unitas speelde deze competitie pas één wedstrijd omdat het eerste duel uit bij Hercules letterlijk zowel figuurlijk in het water viel. Trainer Michiel van Oostrum begon zijn debuut bij de club met een 0-0 gelijk spel. Blauw Geel’38/Jumbo herstelde in Echt met een 2-4 overwinning op het plaatselijke EVV. Een zege die de ploeg nodig had na de nederlagen tegen FC Lisse (beker) en O.S.S.’20 in de competitie ouverture. 

Door: Peter Kuijpers

Op 4 oktober vorig seizoen verloor Blauw Geel’38 met 4-1 van de toen promovendus. De ruststand was nog hoopgevend (0-1 Max Verkuijl), maar uiteindelijk zakte de Veghelaren lelijk door de hoeven en werd het 4-1. Zondag met vijf nieuwelingen in het team kwam thuisclub Unitas tegen Quick niet tot scoren. De stand bleef tot aan het einde dubbelblank. Of om het oercliché maar eens onder uit de zak te halen: De man aan het scorebord had een rustige middag. Een onvoorspelbare tegenstander voor Niels van Casteren c.s, maar ongetwijfeld in zijn wekelijks belrondje wel wat informatie opgedaan zal hebben.

Pijntjes
Het zal ongetwijfeld prettig trainen geweest zijn na de fraaie zege bij EVV Echt. Zo werkt het nu eenmaal bij sport in ons geval voetbal. Pijntjes worden wat minder vaak gevoeld en winst geeft positieve energie. Een mooie zege die de thuisblijvers in het ongelijk stelde. Iedereen, zonder uitzondering, was laaiend over het gebodene op De Bandert in Echt. Zondag komt dus Unitas die we voor het eerst op het Prins Willem Alexander Sportpark verwelkomen. Mark Dobbelsteen en Lars Loermans zijn er zeker nog niet bij, waar Wouter op den Camp ook nog een vraagteken is. Martijn van Kessel is op de goede weg na zijn kruisbandoperatie, maar zijn rentree zal nog wel een paar maanden op zich laten wachten. Om 14.00 uur (wat een heerlijke tijd) fluit scheidsrechter Stan Teuben uit Helmond voor aanvang. Stan Teuben is de zoon van Tjapko Teuben die assistent-trainer is van Reinald Boeren van Gemert.

Gesprek met trainer Niels van Casteren van Blauw Geel’38/Jumbo
https://soundcloud.com/peter-kuijpers-981021012/peter_0991mp3

Meer berichten