TOP - DAW Schaijk.
TOP - DAW Schaijk. (Foto: )

TOP wervelt over DAW Schaijk heen, Prinses Irene en HVCH pakken punt in boeiende derby

  •   keer gelezen   Voetbal

OSS/NISTELRODE | Poule 1-05 is op papier één van de mooiste poules in de districtsbeker. Kliksport nam een kijkje bij de twee wedstrijden TOP - DAW Schaijk en Prinses Irene tegen HVCH.


TOP - DAW Schaijk werd geen moment spannend. Het scorebord gaf 14 minuten aan en het stond al 4-0 voor de Ossenaren. Aram Pusters (2), Joeri Cuppen en Stan van Dolleweerd zorgden voor de doelpunten in deze ‘voetbalshow’. En dan te bedenken dat TOP ook al een keer de paal en de lat had geraakt en 1 goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. DAW-trainer Rob van der Ven mocht van geluk spreken dat de drinkpauze ervoor zorgde dat TOP wat gas terugnam. Het werd voor rust door Casper van Druten 5-0. In de tweede helft maakte Pusters zijn derde van de middag en zorgde daarmee voor de 6-0 eindstand. Een eenvoudig middagje dus voor de Ossenaren.


Derby
Spannender was het bij Prinses Irene tegen HVCH. Het was de thuisploeg dat door een goal van Tim van den Brand met een 1-0 stand ging rusten. De thuisploeg liet een aantal grote kansen liggen op een ruimere voorsprong. In de tweede helft kwam HVCH opzetten. De 1-1 van Tom Hekerman was terecht. Er zat ook meer in voor HVCH, maar gescoord werd er niet meer. 

Doelpunt Tom Hekerman.

Reactie Erik Meulendijk
Prinses Irene-trainer Erik Meulendijk zag een leuke wedstrijd met uiteindelijk een verdiend gelijkspel. “De eerste helft stond onze organisatie wat beter. In de tweede helft ging HVCH iets aanvallender spelen en moesten wij achterin keuzes maken. We speelden wat te slap, wat met vermoeidheid en kwaliteit te maken heeft. HVCH is soms net iets slimmer in de duels, daar moeten wij naartoe groeien. Maar aan de andere kant hadden wij het voorin een aantal keer beter uit moeten spelen.” 


Meulendijk kijkt uit naar de competitie en ziet de beker als een mooie voorbereiding. “Je kijkt in dit soort wedstrijden hoe de organisatie staat. Over drie weken moeten we dat zo goed mogelijk voor elkaar hebben en vanuit daar voetballen. Hoe we er als groep voor staan? We weten het echt niet, dat zullen veel trainers zeggen. De groep is vrijwel intact, met Robin Walk erbij en Gijs van Erp die is gestopt. Jeugdspelers erbij zorgen voor een wat bredere groep en die zullen we nodig hebben. De komende maanden verwacht ik overal veel blessures, nadat iedereen er zo’n lange tijd heeft uitgelegen.”


Prinses Irene-trainer Erik Meulendijk. 

Nieuwtje HVCH
Jesse van der Putten werd door HVCH gehaald als vervanger van Joey Vissers, die vanwege blessureleed het in een lager elftal gaat proberen. De Berghemnaar kwam over van OJC Rosmalen, dat hem had opgepikt bij NEC. De middenvelder is nu echter alweer vertrokken bij de Heeschenaren. De Heesche club geeft aan teleurgesteld te zijn in de speler, die volgens hen zowel qua niveau als qua mentaliteit behoorlijk tegenviel. Van der Putten -die zelf geen commentaar wil geven- gaat nu bij vrienden voetballen in TOP 2.

Meer berichten