Blauw Geel'38/Jumbo dicht bij een treffer,  maar die zou hier niet vallen
Blauw Geel'38/Jumbo dicht bij een treffer, maar die zou hier niet vallen Foto: Peter Kuijpers

Blauw Geel’38/Jumbo op tandvlees langs Unitas: 2-1 + Video

Voetbal 1.247 keer gelezen

VEGHEL | Drinkpauzes en vermoeidheid waren typisch kenmerken van het derde competitieduel voor de Veghelaren. De plots invallende warmte speelde vooral in de tweede helft de beide teams parten. Blauw Geel’38 speelde met bijna een kopie van de opstelling van vorige week in Echt. Onder anderen Ymanuel Hurkmans bleef buiten het team met een onwillige knie. Blauw Geel’38 opende tien minuten voor rust met een doelpunt van Vince Duits. Na rust viel al snel de 2-0 door een strafschop van Danny Verbakel wegens handspel binnen de zestien. Een blunder van keeper Crusat bracht de bezoekers terug in de wedstrijd, maar daar bleef het bij.

Veel spelers in het basisteam van de Veghelaren die het voorheen nog met een wisselplek op de bank moesten doen. Geeft wel aan dat trainer Niels van Casteren een rotsvast vertrouwen heeft in zijn nog jonge pupillen. Gedeeltelijk een must wegens blessures, maar zeker ook afgedwongen de laatste wedstrijden. Het hield hoe dan ook Niels Wouters en Tom Dekkers vooralsnog op de bank. Mede vanzelfsprekend met de heersende blessures van Mark Dobbelsteen en Lars Loermans. De bezoekers kropen al na drie minuten door het bekende oog. Danny Verbakel kwam op rechts vrij in het strafschopgebied en haalde uit. Althans dat probeerde hij, maar werd toen van achter onderuit gehaald. Scheidsrechter Stan Teuben uit Aarle-Rixtel wuifde het weg, maar dat gaf veel commotie zeker bij trainer Niels van Casteren: “Dit was een zuivere pingel. Kom op toch, dat zag iedereen. Danny (Verbakel red.) werd echt onderuit gehaald. Dat was voor iedereen duidelijk.” Teuben zag het anders en wuifde het voorval weg.

Tijn Bosch links in duel vanmiddag tijdens Blauw Geel’38 - Unitas.

Voorsprong
Drie corners mocht Blauw Geel’38 nemen achtereen, maar doelpunten bleven uit. De dominantie van de Veghelaren ebde wat weg, maar de bezoekers uit Gorinchem stelde daar weinig tegenover. Na twintig minuten spelen viel de toch plots de 1-0. Verbakel gaf de aanzet waar Vince Duits met een halve draai en de paal de Veghelaren met zijn derde op voorsprong schoot. Doelpunten bleven verder uit en konden de Veghelaren met voorsprong naar de thee.

Danny Verbakel maakte het de Unitas defensie vaak lastig, maar scoorde alleen uit een strafschop

Blunder
Na rust leek al snel de genadeklap te vallen. Een voorbeeld van een gevalletje handspel leek in de derde minuut na rust Blauw Geel’38 in een zetel te plaatsen. Omar Boulamhayan kreeg de bal op zijn onderarm waarna Stan Teuben onverbiddelijk nu wél naar de stip wees. Verbakel schoot de strafschop onberispelijk achter keeper Ronald Volt: 2-0. Amper zes minuten later kregen de bezoekers uit Gorinchem weer hoop. Dit met dank aan Crusat. De Argentijnse doelman van de Veghelaren verslikte zich in een lange bal van achteruit, waar Jerrel Hak zijn team weer terug bracht. Het tempo verdween met het verstrijken van de tijd uit de wedstrijd. De zon, die sportend Nederland overviel, vroeg veel van de spelers. Bij Blauw Geel kwam inmiddels Niels Wouters voor Duits en een kwartiertje later moest centrale verdediger Migiel Zeller met een pijnlijke knie het veld verlaten. In zijn plek kwam Tom Dekkers. Unitas leek optisch sterker in de slotfase, maar problemen leverde de vaak lange halen niet op. Blauw Geel’38 bleef scherp voor de omschakeling, maar ook dat deed de stand niet veranderen. Emilio Crusat werd toch nog belangrijk nadat hij kort voor tijd met een reflex de dreigende gelijkmaker wist te voorkomen. Een belangrijke redding en zeker een pleister op de wonde van zijn eerdere misrekening bij de 2-1. Gescoord werd er niet meer en behaalde Blauw Geel’38 voor de tweede maal de volle winst.

Blauw Geel’38/Jumbo: Emilio Crusat, Jay van Boxtel, Migiel Zeller (65. Tom Dekkers) Sjaak Egmond, Ben van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden, Tijn Bosch (76. Bram Besems), Hadi Barglan, Danny Verbakel (76. Halil Murt) Robin Voets, Vince Duits (59. Niels Wouters)