<p>UDI&#39;19 won van Juliana Malden.</p>

UDI'19 won van Juliana Malden.

(Foto: Peter Kuijpers)

UDI’19 wint ‘typische 0-0-wedstrijd’ bij Juliana Malden

  •   keer gelezen   Voetbal

MALDEN | Slechts drie ploegen in de Hoofdklasse B hebben na twee speelronden nog een 100% score. Onder hen UDI’19/CSU, dat zondag in een matig duel met 1-0 won van Juliana Malden. Jeroen van Schoonhoven kroonde zich een kwartier voor tijd tot matchwinner. “Een fraaie goal, maar eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar”, vond trainer Lodewijk de Kruif.

Op de mede door de hitte zware omstandigheden (slecht bespeelbaar kunstgras en hoge temperatuur) ontpopte zich in Malden een wedstrijd waarin aanvankelijk weinig was te genieten voor het publiek. Veel balverlies, lange ballen en nauwelijks kansen waren de oogst na 45 minuten voetbal. “Zeker voor de eerste drinkpauze halverwege de eerste helft was het erg slecht van onze kant. Daarna pakten we het beter op, maar het bleef vechtvoetbal. Geen van beide ploegen wist echt grote kansen af te dwingen”, keek De Kruif terug. Ook in de tweede helft bleven de mogelijkheden schaars. “Zeker in balbezit brachten we te weinig.”

Dodelijk in de omschakeling
De organisatie stond echter als een huis bij UDI’19, dat in de omschakeling dankbaar profiteerde van dat ene foutje dat Juliana maakte. Met nog een kwartier op de klok vond Wietse van Lankveld de vrijgelopen Van Schoonhoven, die met een halfvolley de bal onder de keeper schoot: 0-1. “Een goede uitgespeelde goal. Daarna zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen.”
En dus kon UDI’19 voor de tweede week op rij drie punten bijschrijven. Net als tegen Nuenen (1-0) vorige week werd andermaal de nul gehouden. “We moeten nu naar het punt toe dat we in balbezit meer lef gaan tonen en gewoon beter voetbal gaan spelen. Maar met deze overwinningen groeit natuurlijk het zelfvertrouwen en dat is lekker.”
Dankzij de zege staat UDI’19 nu derde, achter Baronie en Minor, die allebei een beter doelsaldo hebben. Volgende tegenstander is SV Meerssen.

Meer berichten