Constantia wil een rol van betekenis spelen in de vierde klasse. De Wanroijnaren verloren zondag verrassend van VCO.
Constantia wil een rol van betekenis spelen in de vierde klasse. De Wanroijnaren verloren zondag verrassend van VCO. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

‘Het is beter dat we nu zo slecht spelen dan in de competitie’

Voetbal 1.610 keer gelezen

WANROIJ | Afgelopen zondag ging Constantia in de eerste groepswedstrijd van de KNVB-districtsbeker verrassend met 1-3 onderuit tegen VCO uit ‘t Oventje. “Dit is een streep door de rekening, want ik had de hoop dat we verder waren als groep”, vertelt hoofdcoach Gert Jan Reijnen.

Door Martijn Schwillens

Na afloop van het treffen met VCO stond zijn gezicht op onweer. Logisch, gezien de uitslag en vooral het vertoonde spel. Bij de oefenmeester uit Hernen kwam echter al snel het besef dat de nederlaag geen grote gevolgen heeft. Niemand in Wanroij die verwacht dat Constantia wel even de districtsbeker wint. “Maar ik baal vooral van de manier waarop we gespeeld hebben. De basis werd niet uitgevoerd en we maakten continu verkeerde keuze. Voorafgaand aan de wedstrijd heb ik de spelers nog verteld dat juist VCO een mooie graadmeter is van hoe we er voor zouden staan. We draaiden tot zondag namelijk een prima voorbereiding. Tegen een derdeklasser speelden we 0-0 en SCMH versloegen we met 5-0. Het gevoel was dus goed”, legt Reijnen uit. “Het is ook geen onderschatting geweest, maar als je de simpele dingen verkeerd uitvoert, krijg je het tegen elke tegenstander moeilijk. Zeker na rust deden we te weinig om een goed resultaat te kunnen boeken. Natuurlijk keepte hun doelman prima, maar onze organisatie was in de tweede helft helemaal weg. In de omschakeling stonden we een paar keer verkeerd en daar maakten zij dankbaar gebruik van.”

‘We willen ‘n rol van betekenis spelen’

‘Koppen bij elkaar steken’
De seizoensstart is gelukkig nog bijna drie weken weg (VIOS’38 is zondag 26 september te gast op sportpark De Kwik). Tijd die Reijnen gaat gebruiken om zijn elftal klaar te stomen voor de competitie. “Eind september steken we met z’n allen de koppen bij elkaar om een doelstelling af te spreken, maar wij willen wel een rol van betekenis kunnen spelen in de competitie. Dat moge duidelijk zijn. Overigens gebruiken we de bekerwedstrijden als oefenduels. Het is dus beter dat we nu zo slecht spelen dan straks in de competitie. Ik vertrouw er op dat dit een incident is geweest, want we hebben genoeg ervaring in de groep. De selectie is grotendeels in tact gebleven. Ook hebben we er wat jeugd bijgehaald”, zegt Reijnen. “Tegen VCO hebben twee spelers uit de Onder 19 hun debuut gemaakt. Ook voor die jongens vind ik het balen dat we zo slecht speelden, want zij moeten zich kunnen optrekken aan de meer ervaren spelers om zich heen. VCO is voor iedereen een mooie leerschool geweest. We weten dat we er nog niet zijn. Daar gaan we met z’n allen hard aan werken. De focus ligt vanaf nu op de volgende wedstrijd (O.K.S.V.-uit).”

Slechte generale...
Bekerstunts zijn van alle tijden. Wanhopen hoeft Reijnen dus niet. In de zomer van 2017 verloor Constantia in de KNVB-districtsbeker bijvoorbeeld al eens van het nietige Menos. Waar de Wanroijnaren die jaargang eindigden? Precies, met het kampioenschap van de vierde klasse.

Klik hier voor het volledige bekerprogramma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant