<p>Martijn van Kessel (L) nadert zijn genezing&nbsp;</p>

Martijn van Kessel (L) nadert zijn genezing 

(Foto: Gerard Beekmans)

Blauw Geel’38/Jumbo treft Westlandia uit ‘Het Haagie’

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | De Veghelaren herstelden zich prima van de openingswedstrijd tegen O.S.S.’20 waar met 0-2 van verloren werd. Winst twee weken geleden op EVV Echt en afgelopen zondag volgde de tweede driepunter tegen Unitas. De overeenkomst was dat beide zeges verdiend waren, alleen het voetbal was tegen Unitas een stuk minder. “Wat maakt het uit”, zal de nuchtere Blauw Geel’38 getrouwe zeggen en gelijk heeft-ie. Zondag gaat de reis naar Naaldwijk wat al eeuwen lang is geannexeerd door Den Haag.

Door: Peter Kuijpers

De resultaten van de Naaldwijkers zijn middelmatig. Westlandia verloor in de opening de stadsderby van Quick, speelde keurig gelijk (met winst kansen) thuis tegen Hercules en afgelopen zondag werd Hoogland op het eigen Sportpark Langenoord met 0-4 verslagen. De eerste winst is binnen voor het team van trainer Patrick van Dullemen. Van Dullemen werd plots voor Naaldwijkse kar gespannen nadat trainer Marcel Koning na het duel in de derby met Quick zijn ontslag aanbod. Volgens de website van Westlandia miste Koning het plezier en de motivatie om zich voor 100% in te kunnen zetten voor het hoofdtrainerschap. Zondag in Hoogland werd het vóór rust door Jedsel Markes, Desley Branse en een vrije trap van Patrick Batist 0-3 en zaten de Westlanders in een zetel. De 4-0 na rust van Markes was louter interessant voor de statistici.

Basisplek
Blauw Geel’38 maakte zich op de donderdag training op voor het uitduel van komende zondag. De laatste ontmoeting op Sportpark De Hoge Bomen werd op zondag 6 oktober 2019 met 2-0 verloren. Van Casteren plaatste die wedstrijd Koen van der Zanden en Ben van den Nieuwenhof op de bank waar Jeroen van Schoonhoven een basisplek kreeg. Westlandia pakte toen zijn eerste zege van dat seizoen dat later in maart werd afgesloten wegens corona. De opstelling van komende zondag zal toch wel op een paar plekken afwijken. Mark Dobbelsteen en Lars Loermans sloten aan bij de groep. Migiel Zeller lijkt zondag weer te kunnen spelen, maar is sterk afhankelijk hoe de knie zich houdt. Zeller: “Ik verwacht van wel. Even de trainingen afwachten.” ,aldus de man die zondag prima vakwerk afleverde. Ymanuel Hurkmans zal zeker niet spelen zondag wist hij kliksport te melden: “Deze week nog niet trainen en spelen. De knie is nog steeds dik. Eind deze week ga ik weer naar de fysio om te kijken hoe lang het allemaal gaat duren”, aldus de sierlijke middenvelder. Youngster Vince Duits hield het na wat oefeningen ook voor gezien. Zijn meespelen tegen Westlandia is twijfelachtig. Martijn van Kessel trainde weer mee met de groep. De man uit Vorstenbosch ligt er al bijna een jaar uit nadat het zijn kruisband begaf. Zijn rentree is nog niet aanstaande, maar de horizon van zijn blessureperiode is voor hem in zicht.


Niels van Casteren rekent op een goed resultaat zondag bij Westlandia 

Coachen
De Jeugd deed het prima zondag waar Hadi Barglan zelfs een hele wedstrijd vol maakte tegen Unitas. Tijn Bosch werd na 75 minuten gewisseld voor Bram Besems. Opvallend was het coachen van Niels van Casteren die vooral uitging naar zijn youngsters die van hem het vertrouwen kregen. Om 14.00 uur fluit Scheidsrechter Johan Jensch uit Almere die eerder Blauw Geel’38 – O.S.S.’20 onder zijn hoede had.

Gesprek met Niels van Casteren klik hier

 Programma voor zondag:

ADO’20-Groene Ster
EVV/Echt-DEM
O.S.S.’20-Quick
Westlandia-Blauw Geel’38/Jumbo
OFC-Dongen
JOS/Watergraafsmeer-Hercules
Unitas-Hoogland
Gemert-Hollandia
UNA-HSC’21

1. OFC 3-9
2. JOS Watergraafsmeer 3-7
3. O.S.S.’20 3-6
4. UNA 3-6
5. Blauw Geel’38 3-6
6. Gemert 2-5
7. USV Hercules 2-4
8. Dongen 3-4
9. Westlandia 3-4
10. Groene Ster 3-4
11. Quick 3-4
12. EVV 3-4
13. ADO’20 3-3
14. Hoogland 3-2
15. Unitas 2-1
16. Hollandia 3-1
17. DEM 3-1
18. HSC’21 3-0

Meer berichten