De omhaal van Sam Nijman zal geen doelpunt opleveren
De omhaal van Sam Nijman zal geen doelpunt opleveren Foto: Peter Kuijpers
+video

Blauw Geel’38/Jumbo komt van koude kermis thuis

Voetbal 991 keer gelezen

VEGHEL | Het is geen leuke kermiszondag geworden voor de Veghelaren. In het duel met ADO’20 uit Heemskerk ging de equipe van trainer Niels van Casteren met 0-2 onderuit. Voor rust deden de teams niet veel voor elkaar onder waar Daan Boerlage ADO’20 op voorsprong bracht. Niels Wouters maakte vanaf de aftrap gelijk met een fraaie kopbal maar de vlag ging omhoog. Na rust werd het een gezapige partij waar ADO’20 nog (met dank aan keeper Crusat) via Raymond de Waard op 0-2 kwam. Blauw Geel’38 geloofde het wel tekende aan het kruisje voor de derde nederlaag van dit seizoen. 

Door: Peter Kuijpers

Wie de opstelling las van Blauw Geel’38 vooraf aan het duel met ADO’20 moet de wenkbrauwen ongetwijfeld opgetrokken hebben. Het team miste een complete voorhoede (Verbakel, Duits, Nieuwenhof) en de geschorste Sjaak Egmond. Verder waren Lars Loermans (raakte na zijn genezing opnieuw geblesseerd op de training) en Ymanuel Hurkmans ook nog niet fit. Veel invallers dus op het wedstrijd formulier die overigens hun stinkende best deden. Het verschil konden bezoekers niet maken. Vooral het eerste half uur gaven de twee teams elkaar weinig toe. 0-1 kwam onverwacht nadat Boerlage de zestien binnen snelde en afdrukte naar 0-1. Amper uit die aftrap was het Blauw Geel dat bijna op de achterlijn een vrije trap mocht nemen. Tussen twee ADO’20 verdedigers in kopte Niels Wouters fraai 1-1. Iedereen liep naar voren inclusief ADO’20 voor de aftrap toen de vlag van de grensrechter de hoogte in ging: buitenspel, en ging het feestje niet door. Blauw Geel’38 was het even kwijt. Mazreku kogelde op de lat waar Doesburg voorlangs schoot.


Robin Voets houdt Opoku in de klem - Foto Peter Kuijpers

Kermiszondag
Na rust twee wissels bij Blauw Geel’38. Bram Besems en Tijn Bosch kwamen in het veld voor Hadi Barglan en Wouter op den Camp. Blauw Geel beet van zich af gesteund met het moraal van de ‘kantinegoal.’ Mark Dobbelsteen kwam een teenlengte tekort om te scoren, maar amper nadat moment ging keeper Emilio Crusat in de fout. De Argentijn trapte de bal pardoes voor de voeten van Raymond de Waard. De Heemskerkse topspits bedacht zich geen seconde liet Crusat kansloos: 0-2. Van Casteren (zie interview) typeerde het als een clowneske goal.
Blauw Geel’38 speelde vanaf dat moment een verloren wedstrijd. De ploeg miste bovendien de kwaliteit en power om het ADO’20 moeilijk te maken. Jay van Boxtel kogelde nog rakelings naast en de ingevallen Vince Duits liet zich ook gelden, maar de score bleef uit. Blauw Geel’38 likt de wonden op kermiszondag en kijkt uit naar Gemert, de nummer twee uit de competitie, dat ongetwijfeld likkebaardend aan de aftrap komt.

Blauw Geel’38/Jumbo: Emilio Crusat, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Mark Dobbelsteen, Wouter op den Camp (46. Tijn Bosch), Koen van der Zanden, Niels Wouters (84.Danny Verbakel), Hadi Barglan (46. Bram Besems), Halil Murt (67. Vince Duits), Robin Voets.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Robin Voets houdt Opoku in de klem
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant