<p>NLC'03 - VESTA'19. (Foto: Leon Voskamp)</p>

NLC'03 - VESTA'19. (Foto: Leon Voskamp)

‘We hebben te snel en te enthousiast verjongd’

  •   keer gelezen   Voetbal

LITH | Na een 1-2 nederlaag tegen Achilles Reek en een 5-1 pak slaag bij Vorstenbossche Boys koos NLC’03-trainer Willem van Kreij afgelopen zondag voor een andere tactiek. Zijn plan om aanvallender te gaan voetballen met veelal jeugdige spelers kon de prullenbak in. De behoudende tactiek werkte uitstekend tegen VESTA’19, want de titelkandidaat kreeg met 1-0 klop.

“We hebben er tegen VESTA’19 bewust voor gekozen om achteruit te lopen en ze op te vangen. Aan de andere kant zochten we naar momenten om er doorheen te prikken. We moesten hier wel voor kiezen omdat we niet nog een keer tegen een domper aan wilden lopen. In Vorstenbosch liepen we meerdere keren in het mes”, aldus Willem van Kreij.

Behoudende tactiek
De trainer van NLC’03 is eerlijk dat de behoudende tactiek niet eenmalig zal zijn. “Je moet kijken wat de kracht van het elftal is. Van daaruit gaan we voetballen. Ik moet de conclusie trekken dat we te snel en te enthousiast verjongd hebben. Ik had de illusie dat we sneller en eerder vooruit moesten lopen, maar daar kom ik op terug. De talenten zitten er overigens nog wel bij, alleen nu meer op de bank.”

Kansen
VESTA’19 had in Lith het meeste balbezit, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Na de 0-1 van Stijn Bijl in de eerste helft kreeg Mels van de Brand na rust een enorme kans op de 0-2, maar voor open doel schoot hij naast. “De tweede goal hadden we eigenlijk al geteld. Fijn voor die jongen dat we winnen, anders had hij zich helemaal vervelend gevoeld. Deze winst is een boost voor onze ploeg, dit hadden we echt even nodig. Het zat op bepaalde momenten ook wel mee voor ons, maar dat is voetbal”, sluit de Berghemnaar af.

Vierde klasse H:
1. FC de Rakt 2-6
2. Cito 2-6
3. SCMH 2-6
4. Achilles Reek 2-4
5. SES 3-4
6. Festilent 3-4
7. SIOL 3-4
8. VESTA’19 2-3
9. Ulysses 2-3
10. NLC’03 3-3
11. Vorstenbossche Boys 3-3
12. Juliana Mill 2-2
13. Herpinia 2-0
14. Gassel 3-0

Cito - FC de Rakt
VESTA’19 - SCMH
Ulysses - SES
Achilles Reek - Gassel
Vorstenbossche Boys - Festilent
SIOL - Juliana Mill
Herpinia - NLC’03

Meer berichten