Drukte voor het doel van OFC , maar meer dan tweemaal zwichtte doelman Grim niet

Zwoegend Blauw Geel’38/Jumbo toch met lege handen

Voetbal 1.127 keer gelezen

VEGHEL – Werklust kan je Blauw Geel’38 niet ontzeggen. De elf die trainer Niels van Casteren op het bord kalkte deden hun stinkende best. Tot twee maal toe leverde het een voorspong door Koen van der Zanden en Niels Wouters. Twee uithalen van de levensgevaarlijke spits Niels Spinger bracht OFC telkens weer langs de gastheren. Twaalf minuten voor het eindsignaal viel dan toch nog de winnende voor de Zaankanters. Abdel Malek El Hasnaoui kon fraai uithalen voor de 2-3 winst.

Door: Peter Kuijpers

Slechts één verandering in het Veghelse team in vergelijk met de verloren wedstrijd vorige week in en tegen Dongen. Niels Wouters nam in de spits de plek over van Danny Verbakel die niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen. Flankaanvaller Vince Duits startte aan de linkerkant, maar wisselde later in het duel met regelmaat af met Ben van den Nieuwhof op rechts. Aanvankelijk gaven de teams elkaar weinig toe. Het enige verschil was dat OFC elkaar wat makkelijker vond en minder bal omwentelingen nodig had om in de Veghelse zestien te komen. Maar Blauw Geel’38 was in de omschakeling zeker niet minder gevaarlijk.

Vrije trap Blauw Geel’38. Mark Dobbelsteen is er klaar voor

Resoluut
De openingstreffer in de 18e minuut was er een om in te lijsten. Twee meter over de middellijn ontdeed Van den Nieuwenhof zich van twee OFC spelers met een heerlijke panna. Stuurde vervolgens Niels Wouters weg die zijn schot zag gesmoord door keeper Mike Grim. De terugspringende bal werd snoeihard ingeschoten door Koen van der Zanden: 1-0. De pret duurde echter niet zo lang. Vijf minuten later strafte Niels Springer geblunder in de Blauw Geel’38 defensie resoluut af.

Rechts Vince Duits in een verdedigende rol

Slotoffensief
Na rust twee ongewijzigde teams. In de 53e minuut konden de armen aan Blauw Geel’38 zijde alweer de hoogte in. Niels Wouters leek zich vast te lopen, maar kwam knap alsnog naar een schot uit de draai. Met een fraaie curven over de graaiende vingers van Grim kwam Blauw Geel weer op voorsprong. Het werd wat feller en viel het eerste geel van de wedstrijd. De ‘gelukkige’ was Mark Dobbelsteen die Denzel Prijor vloerde. Blauw Geel’38 bleef het met uitvallen proberen en die waren niet ongevaarlijk. OFC had het betere voetbal in huis. De ploeg van trainer Pieter Mulders, met topspits Niels Springer in de gelederen, kwam vaak dreigend in de zestien van keeper Emilio Crusat. In de 66e minuut was het raak. Opnieuw was het de lange Springer die uit mocht halen naar 2-2. De Zaankanters pompte er nog een offensief uit wat uiteindelijk succesvol was in de 78e minuut. Abdel Malek El Hasnaoui kon geheel vrij afdrukken naar de 2-3. Blauw Geel’38 perste er nog een slotoffensief uit waar inmiddels Danny Verbakel in het team was gekomen voor Lars Loermans. Een vrije trap rand zestien van Robin Voets ging over. Tissingh vond het welletjes en blies er een eind aan. De uiteindelijke klasse won het van de werklust. Een 3-3 had de wedstrijd zeker niet misstaan en die kansen waren er. Volgende week speelt Blauw Geel’38 uit naar HSC’21 in Haaksbergen.

Ben van den Nieuwenhof was ouderwets op dreef. Hier in duel met aanvoerder Darryl Baly van OFC

Blauw Geel’38/Jumbo: Emilio Crusat, Jay van Boxtel, Robin Voets, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans (78. Danny Verbakel), Ben Van den Nieuwenhof, Koen van der Zanden, Vince Duits, Niels Wouters.