4F: WEC diep door het stof in Lieshout, Boskant strijdend ten onder bij Avesteyn

Voetbal 932 keer gelezen

Avesteyn blijft winnen ondanks dit gebeurt met zuinige uitslagen. Vanmiddag werd verdiend gewonnen van Boskant. WEC moest het fysiek en voetballend afleggen in Lieshout tegen een sterk ELI. VOW verloor op de eigen Vonders met 1-2 tegen het bezoekende RKGSV. Ondanks dat Centurion tank Guus van de Crommert na rust in de frontline werd geplaatst en scoorde was aan het verlies niet te ontkomen.

Trainer Hugo van de Sande speelde vanmiddag met Avesteyn tegen Boskant. Het werd opnieuw een magere zege waar Avesteyn een patent op lijkt te hebben. De winst was overigens verdiend en daar heerste onder de twee teams een stevige consensus over. Dries Heerkens was voor rust dicht bij een treffer, volgens sommigen was de bal echt wel over de lijn, maar de scheidsrechter Geurtsen wilde daar niets van weten. Het enige doelpunt dat de wedstrijd rijk was viel in de 51e minuut. Tjeu Adank tekende voor de treffer. Hij kwam uit een scrimmage en werd kiezelhard binnen geschoten. De enige kans die Boskant kreeg was acht minuten voor tijd. Rens Wijdeven vuurde op het Dintherse doel, maar keeper Glenn Buurmans stak in puike vorm zondagmiddag. Hugo van de Sande: “Peter (Peter van der Heijden trainer van Boskant) en ik waren het eens dat we verdiende te winnen. Dat hebben we ook gedaan en blijven met Acht bovenaan die we over 14 dagen hier gaan treffen”, aldus de trainer van Avesteyn.

ELI – WEC 5-0
Het werd spitsroede lopen voor het team uit Wijbosch. De ruststand in Lieshout was 2-0 in het voordeel van ELI. Trainer Henry van Wanrooy van WEC: “We kregen wél de eerste kans, maar in plaats van de bal gewoon in de hoek te schieten probeerde onze speler het met een lob en dat mislukte. Luister ik ga mijn team geen verwijten maken. Ze werken hard en over een paar jaar gaat dit team van zich laten horen. We zijn wat klein en fysiek wat minder. Vooral in de lucht gaat het wel eens mis. Daar werken we aan en we weten hoe we daar in staan. Ik heb daar het grootste vertrouwen in ondanks deze nederlaag.” Na rust liep ELI verder uit. Eerst via een strafschop en nog twee andere treffers werd het uiteindelijk 0-5. Van Wanrooy: “Niet omdat we verloren hebben, maar ELI heeft een goed team met sterke mensen in alle linies.”

VOW – RKGSV 1-2
Een tegenvaller is het zeker voor het wat kwakkelende VOW. Met twee punten uit vier wedstrijden blijft de ploeg onder het verwachtingspatroon wat er vooraf terecht of onterecht heerste. De bezoekers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Bij het eerste doelpunt liet keeper Niek van Zutphen de bal uit zijn handen glippen en de 0-2 kwam na een opbouw fout. Trainer Patrick Cissen posteerde in de tweede helft zijn verdediger Guus van de Crommert in de frontlinie wat al snel de aansluitingstreffer betekende. Ook bij deze treffer was er hulp van de doelman, in dit geval de ELI keeper, wat goed werd afgestraft. Verder werd er niet meer afgetrapt op De Vonders en bleven de Zijtaarders met lege handen achter.

Acht-Pusphaira1-0
Avesteyn-Boskant1-0