<p>Antwan van Rijn trainer van EVVC uit Vinkel koestert eerste puntje</p>

Antwan van Rijn trainer van EVVC uit Vinkel koestert eerste puntje

(Foto: Peter Kuijpers)

2F: DAW Schaijk – SVSSS enige topontmoeting in ronde zes, Van Rijn: ‘Ongelofelijke charge van Volharding-speler’

  •   keer gelezen   Voetbal

Misschien een wat vlakke duiding voor het programma van komende week. Neemt niet weg dat verzaken meteen gevolgen kan geven. Onderin gaat de druk om punten te verzamelen ongetwijfeld spelen. Real Lunet, EVVC en Venhorst staan er nog weinig florissant voor, daar zeggen we niets geks mee en wellicht overbodig. Ploegen die daar in andere jaren nooit te vinden waren nu met de bekende rode lantaarn om de nek. 

Door: Peter Kuijpers

‘Dat gaat naar Den Bosch toe zoete lieve Gerritje’ is een oud matrozenlied wat al eeuwen wordt gezongen. Of Venhorst het lied aan zal heffen komende zondag valt zeer te betwijfelen. De club staat op één punt en die stand is verre van rooskleurig te noemen. Geen paniek overigens op Sportpark De Voskuilen. De club inclusief trainer Michaël van Doren hebben nog alle vertrouwen op een goede afloop en waarom ook niet. Venhorst speelt de komende twee wedstrijden op verplaatsing. Zondag naar CHC een week later naar Emplina en na een vrij weekend op 14 november op 21 november thuis tegen SVSSS. Stevige tegenstanders, dat zeker. Over de komende tegenstander CHC moeten we nog iets rechtzetten. Het gerucht deed zondag rond half vijf de ronde dat er bij het duel CHC – Emplina veel rode kaarten zouden zijn gevallen. Dat klopt niet en was het er ‘slechts’ één. CHC-verdediger Renzo Pereira kreeg direct rood naar verluidt voor een slaande beweging. Hij zal dus zondag verstek moeten laten gaan voor het duel met Venhorst. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op De Schutskamp in Den Bosch.

DAW Schaijk – SVSSS
Zondag redde Mark Megens een puntje voor het bezoekende DAW Schaijk bij Venhorst. De getrouwen en niet op de laatste plaats het team en leiding van de thuisploeg zagen een glorende driepunter plots verdampen. Zondag krijgt de ploeg van trainer Rob van der Ven de kans om te herstellen.


DAW had het moeilijk zondag in Venhorst. Foto Eric Elbers

Tegenvaller
Een tegenvaller zondag zondermeer. Van der Ven: “Na een goede start van de competitie hadden we zondag inderdaad een kleine tegenvaller met een gelijkspel uit bij Venhorst. Dit hadden we overigens totaal aan ons zelf te danken en dat geeft maar weer eens aan dat we van iedereen kunnen winnen, maar zeker ook van iedereen kunnen verliezen in deze klasse. De spelersgroep is in feite hetzelfde gebleven, we zijn alleen in de breedte wat sterker geworden met spelers uit eigen jeugd. Positief om te zien dat de geblesseerde spelers die we al vanaf de eerste competitiewedstrijd moeten missen vooralsnog heel aardig opgevangen kunnen worden. De komende tegenstanders (SVSSS en Volharding) zijn echter van een ander kaliber en voor ons dan ook een mooie test om te zien of dat we daadwerkelijk stappen hebben gemaakt. Het aantal blessures neemt langzaam af, dus ook zondag hebben we weer een prima opstelling met wellicht nog het een en ander achter de hand in aanvallend opzicht.” Prima en duidelijke teksten van de DAW-trainer. Om 14.30 uur is er de aftrap op D’n Heuvel.

Volkel – Volharding
Waar de favorietenrol ligt kan weinig discussie over bestaan. Koploper Volharding draait als een tierelier wist zondag Herman Denen in zijn immer objectieve verslaggeving te melden. Een feit dat we graag van hem aannemen. De club rijgt overwinning aan overwinning en doet dat met overmacht en bovendien met leuk voetbal. Oude tijden herleven op Soetendaal. Zondag naar Volkel dat tot voor twee weken een bescheiden rol vervulde in deze klasse 2F. Daar kwam na het duel met Venhorst verandering in. En zondag verraste de equipe van trainer Michiel Jans met een puntje bij SVSSS. Trainer Johan Vullings kennende zal deze wedstrijd benaderen als alle anderen en elke vorm van ontstane euforie de kop indrukken. Volkel zal het vanuit de luwte op zich af laten komen en heeft het voordeel van het thuispubliek. Hoewel ze in Vierlingsbeek vaak de zaken wat nuchter bekijken is daar ook de overwinningsvonk toegeslagen. Dus eveneens uit die hoek zal zeker een horde publiek te verwachten zijn. Om 14.30 uur gaat de bal rollen aan de Eeuwsels waar Teun van Pelt de scheidsrechter is.

EVVC – Emplina
De resultaten van de Empelaren zijn nog wat wisselvallig. De knaller van afgelopen zondag in Den Bosch mag er zijn. Op De Schutskamp gaf Emplina voetbal onderricht en liep met drie punten en een 0-3 zege ongetwijfeld met opgeheven hoofd het sportpark af. EVVC pakte zondag het eerste puntje bij Heeswijk. De ziekenboeg is weer aan het leeglopen en vooral het meedoen van Gerwin van den Boom is belangrijk voor het team. 

Ongelofelijke charge
Trainer Antwan van Rijn blikt nog kort terug: “Alhoewel we meer verdiend hadden (moeten trouwens wel zelf de kansen benutten) ben ik blij dat we van de nul af zijn. Goed voor het vertrouwen en ook voor de teamspirit, maar daar is toch niets mis mee. Wel fijn dat Gerwin (Gerwin van den Boom red.) weer een keer minuten kon maken en dat dat Joris van der Doelen en Rob van Dijk terugkeerden van blessures. Zeker ook omdat Pim van der Doelen een zware blessure op heeft gelopen na een ongelofelijke charge van een speler van Volharding. Het zegt veel over Emplina die zondag overtuigend gewonnen hebben van CHC. Van onderschatting zal bij ons dan ook zeker geen sprake zijn. Zondag zetten we ons beste beentje voor, en gaan we er alles aan doen om ons puntenaantal te verdubbelen.”

Prinses Irene – Vianen Vooruit
Mooi duel waar de ploeg uit Nistelrode de juiste loipe gevonden lijkt te hebben. Zes punten uit de laatste drie wedstrijden laat de teller lekker doorslaan. Zondag komt Vianen Vooruit naar De Schellen. De voetbalzaken lopen nog niet zoals trainer Joost Jansen van Vianen Vooruit wellicht graag zou zien. De verschillen zijn klein, maar leveren geen bonuspunten op. Prinses Irene doet het prima en vaak met een gedegen spelletje. Een moeilijk te voorspellen uitslag waar we ons ook van zullen onthouden. De aftrap in Nistelrode is om 14.30 uur waar scheidsrechter Nico Opstraat uit Den Bosch de sportieve touwtjes in handen heeft. 


Trainer Theo van Lieshout van Heeswijk. (foto Peter Kuijpers)

Olympia’18 – Heeswijk
Om nou direct al met prognoses te gaan gooien is het nog veel te vroeg. Maar dat de datum 21 november hier op de redactiekalender rood omcirkeld staat mag duidelijk zijn. Op die zondag treffen de twee grootmachten Olympia’18 en Volharding elkaar in Boxmeer. De ploeg uit Boxmeer haalt eerst nog donderdag 4 november het nog openstaande duel thuis tegen SVSSS in. Zondag, op het eigen Sportpark Pelzer, eerst maar eens Heeswijk. De Balledonkers kunnen soms verrassend uit de hoek komen. Van over- of onderschatting is er bij trainer Wil Beijer geen sprake. De Arnhemmer heeft van Olympia’18 een goed geoliede machine gemaakt. Het stoppen van topscorer Douwe Zwaan en de terugkeer naar Stormvogels’28 van spits Ingo Custers werd goed opgevangen. En wellicht vergeten we nog veel mutaties. Niet met dure ‘aankopen’ maar vaak spelers uit de club of nabije regio. Bovendien is er alweer jaren rust in de tent en blijven de (gif)kikkers keurig in de blauwwitte emmer.

Sem Janssen
Dan zouden we nog het talent Sem Janssen vergeten weet ook trainer Wil Beijer: “Dat klopt. Sem Janssen vond ik de man van de wedstrijd, hij is pas 19 jaar. Maar niet te lang nagenieten de volgende wedstrijd moeten we er weer staan. Winst in Vianen zijn bonuspunten en dan moeten we zondag thuis de winst pakken, al zal dat wel weer een lastig potje worden”, aldus de trainer van Olympia’18 die na twee gemankeerde COVID-19 seizoenen opnieuw weer aan de weg timmert met zijn team. Om 14.30 uur zal scheidsrechter Huijs de twee teams tot voetballen manen.

Programma voor zondag:
CHC - Venhorst
DAW Schaijk -SVSSS
EVVC -Emplina
Helvoirt - Real Lunet
Volkel - Volharding
Prinses Irene -Vianen Vooruit
Olympia’18 -Heeswijk

Stand:
1.Volharding 5-13
2.DAW Schaijk 5-11
3.CHC 5-10
4.Olympia’18 4-9
5.SVSSS 4-8
6.Emplina 5-8
7.Heeswijk 5-7
8.Helvoirt 4-6
9.Prinses Irene 5-6
10.Volkel 4-4
11.Vianen Vooruit 4-3
12.Real Lunet 4-1
13.Venhorst 5-1
14.EVVC 5-1

Meer berichten