<p>Tom Dekkers kopt weg in de eigen zestien van Blauw Geel&#39;38</p>

Tom Dekkers kopt weg in de eigen zestien van Blauw Geel'38

(Foto's: Peter Kuijpers)

Blauw Geel’38/Jumbo blijft JOS Watergraafsmeer ruim de baas, Niels van Casteren tekent voor nog een seizoen Blauw Geel’38

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Met 3-1 boekte Blauw Geel’38/Jumbo in een kille entourage een verdiende zege. De ruststand op het Prins Willem Alexander Sportpark was 2-1 door doelpunten van Ben van de Nieuwenhof en Niels Wouters die de Veghelaren op een comfortabele 2-0 voorsprong brachten. Raven Bergwijn (neefje van..) deed wat terug naar 2-1. Na rust was het Migiel Zeller die Blauw Geel’38 naar 3-1 kopte. JOS Watergraafsmeer bleef leuk voetballen, maar de winst bleef in Veghel. In de kleedkamer maakt trainer Niels van Casteren bekend dat hij ook volgend seizoen de trainer van Blauw Geel’38/Jumbo zal zijn. Later meer over het verlengen van Van Casteren. 

Door: Peter Kuijpers

Ben van den Nieuwenhof keerde terug in de basis waardoor Lars Loermans weer naar de bank verhuisde. Blauw Geel’38 begon sterk en was meer aan de bal dan de gasten uit Amsterdam. Doelpunten leverde het nog niet op ondanks een serie van vier hoekschoppen die de Veghelaren mochten nemen. In de twaalfde minuut was het dan eindelijk wél raak. Vince Duits liep op rechts Tim de Jong eruit en gaf op maat af aan Van den Nieuwenhof. De man uit Erp bedacht zich geen moment en pofte de 1-0 achter de kleine doelman Edwin Sudibyo. De bezoekers namen na deze goal het initiatief wat over. Alleen Bergwijn bleef een levensgrote handenbinder. Toch viel nog onverwachts de 2-0. Niels Wouters was het meest attent toen Van den Nieuwenhof de bal in de kluts deponeerde en Wouters vervolgens kon scoren. Het zou niet de ruststand worden. Dat werd voorkomen door Raven Bergwijn die Sjaak Egmond zijn hakken liet zien en de 2-1 realiseerde.

Ben van den Nieuwenhof wordt hier van het scoren gehouden door Jorik Hollewand 

Jensch

Blauw Geel’38 kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. Amper begonnen was het plots 3-1. Tom Dekkers kopte een voorzet door waar Zeller fraai raak mocht koppen. Blauw Geel’38 kende een sterke fase waar het profiterend van de ontstane ruimte kansen liet liggen. Wouters en Koen van der Zanden waren dichtbij de 4-1, maar die viel niet. Trainer Cor Ten Bosch van de Amsterdammers sloeg flink aan het wisselen. Het hielp niet. Opbouwend ging het best prima, maar eenmaal aan de zestien was Blauw Geel’38 de baas. Jorik Hollewand zwijnde dat Scheidsrechter Johan Jensch vergat om te kijken nadat Hollewand bewust Wouters een trap gaf. Jensch loste het op met de verontschuldigende handen en waarom ook niet. De man uit Almere floot een prima wedstrijd in Veghel die door Blauw Geel’38 met goed voetbal over de tijd werd gebracht.

Blauw Geel’38/Jumbo Joran van Zutphen, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond, Ben van den Nieuwenhof, Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden, Niels Wouters (87. Lars Loermans) ,Robin Voets, Vince Duits (81. Danny Verbakel) 

Gesprek met Niels van Casteren direct na afloop:
https://soundcloud.com/peter-kuijpers-981021012/peter_1025mp3

Meer berichten