Excellent en Handel hielden elkaar in evenwicht.
Excellent en Handel hielden elkaar in evenwicht. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

3D: Topper Excellent-Handel onbeslist, Boekel Sport profiteert

Voetbal 270 keer gelezen

Boekel Sport is de nieuwe koploper in de derde klasse D na een moeizame overwinning (4-2) op Hapse Boys en het gelijkspel in de topper tussen Excellent en Handel. In Oploo vielen geen doelpunten. Melderslo blijft ook in het spoor van de ploegen bovenin na een knappe 0-3 zege bij Groesbeekse Boys. Vitesse’08 won van Ysselsteyn, EGS’20 verloor.

Een gelijkspel bij VV Excellent. Er zullen een boel ploegen vooraf tekenen voor een dergelijk resultaat. Toch baalde hoofdcoach Sander Janssen van Handel na afloop van het 0-0 gelijkspel. “We hebben geen enkele kans weggegeven en denk ik wel vijftien kansen gemist. Zij hadden er telkens een been, teen of voet tussen. We hebben twee punten verloren vandaag.” Zijn (achter)naamgenoot John Janssen erkende dat Excellent geluk had gehad. “De eerste helft was redelijk gelijkwaardig, maar de tweede helft was Handel veel sterker. Zij kregen diverse kansen en wij creëerden helemaal niks. Dit ene punt voelt als een gewonnen punt.”

Hapse Boys maakt het Boekel lastig
Boekel Sport had het nodige te stellen met Hapse Boys, maar trok uiteindelijk wel de wedstrijd naar zich toe: 4-2. Juul Roelofs en Job Kemperman zetten de gasten in de eerste helft tweemaal op voorsprong. Via een eigen doelpunt en een beauty van Tim Schuijers stond het bij rust 2-2. In de tweede helft nam Boekel Sport de regie over en via Jan van den Acker en opnieuw Schuijers (penalty in de slotminuut) werd het veldoverwicht omgezet in drie punten: 4-2. “We waren bij vlagen gevaarlijk in de counter, maar we maakten niet de juiste keuzes. Verdedigend stond het goed, maar het was het hard werken. In de tweede helft hebben we wat kleine momenten gehad, maar moesten we vooral verdedigen en uiteindelijk ook buigen voor Boekel”, keek Wilfred Schoonderbeek van Hapse Boys terug.

EGS’20 zakt wat weg
EGS’20 zakt wat weg na een nederlaag bij Rood Wit in Groesbeek. De thuisploeg kwam op 1-0, maar nog voor rust zorgde Myron van Dijk voor de gelijkmaker. Na de thee was Rood Wit een stuk effectiever en werd het uiteindelijk 3-1. “Het was een gelijkopgaande wedstrijd, die wij door slecht verdedigen hebben verloren. 5-5 was realistisch geweest”, keek Remco ten Hoopen (EGS’20) terug.

Vitesse’08 buigt duel in slotfase om
Vitesse’08 passeerde EGS’20 op de ranglijst dankzij een zwaarbevochten zege (3-2) op SV Ysselsteyn. Alle doelpunten vielen na rust. Björn Hendriks maakte de 1-0, maar via Jens Houben en Stef Van Dijk stond het tien minuten voor tijd 1-2 voor de gasten. Stijn Verhoeven en Niek Hendriks bezorgden Vitesse’08 alsnog de drie punten. “Tot de 65ste minuut hebben wij de wedstrijd onder controle gehad. Na de 1-1 was even wat minder van onze kant, maar gelukkig hebben wij ons in het laatste kwartier goed hersteld en de wedstrijd nog omgedraaid”, aldus Ales Jurick van Vitesse’08.

Uitslagen derde klasse D:
Boekel Sport-Hapse Boys 4-2
SV De Braak-Germania 3-2
Excellent-Handel 0-0
Groesbeekse Boys-Melderslo 0-3
Rood Wit-EGS’20 3-1
Vitesse’08-SV Ysselsteyn 3-2
Melderslo-SV United 2-1 (18/11)

Stand:
1. Boekel Sport 8-20
2. Excellent 8-19
3. Melderslo 7-17
4. Groesbeekse Boys 7-13
5. Handel 7-14
6. Vitesse ‘08 7-10
7. EGS’20 7-9
8. Germania 6-7
9. SV Ysselsteyn 7-7
10. SV United 7-7
11. Rood Wit 8-7
12. SV De Braak 8-4
13. Hapse Boys 7-0

Donderdag 25 november, inhaal:
EGS’20-Germania

Excellent en Handel hielden elkaar in evenwicht.
Excellent en Handel hielden elkaar in evenwicht.
Excellent en Handel hielden elkaar in evenwicht.
Excellent en Handel hielden elkaar in evenwicht.
Boekel Sport won uiteindelijk van Hapse Boys.
Boekel Sport won uiteindelijk van Hapse Boys.
Boekel Sport won uiteindelijk van Hapse Boys.
Boekel Sport won uiteindelijk van Hapse Boys.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant