VOW ging in de slotminuten onderuit in Acht
VOW ging in de slotminuten onderuit in Acht Foto's: Arno Korsten

4F: Avesteyn pakt in absolute slotfase periode-1, Lars van Lee scheurt pees

Voetbal 879 keer gelezen

Geen lekker feestje bij Avesteyn ondanks het binnenhalen van periode-1. Geen overwinning en het voorlopig weer wegvallen van Lars van Lee waren daar debet aan. VOW ging nipt ten onder in en tegen Acht en verloor in de 88e minuut. Boskant deed het beter en pakte drie punten bij DVS in Aalst. WEC behaalde dikverdiend een puntje bij Woenselse Boys in Eindhoven.

WEC speelde niet onverdienstelijk in het uitduel bij Woenselse Boys. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam de ploeg uit Wijbosch op een 0-1 voorsprong. Uit een voorzet van Noud Heijmans was het Thomas van de Sangen die het doelpunt koppend realiseerde. Na rust vergat WEC het nekschot uit te delen. Tweemaal alleen voor de Eindhovense doelman en een strafschop missen is wel heel erg zuur. “We hebben goed gevoetbald en hier kunnen we verder mee”, waren de opbeurende woorden van WEC-trainer Henry van Wanrooy na afloop.

Avesteyn – ELI 3-3
De ploeg uit Lieshout, schijnbaar getriggerd door de aantijgingen dat het ondanks het spelersmateriaal te matig presteerde, ging ontketend van start in Dinther. Binnen vijf minuten ramde de voorwaartsen twee maal op de Dinterse Paal. Toch was het Avesteyn dat op voorsprong kwam. Een gebroederlijke treffer, want het was Joost van Vugt die vrije trap terug zag komen, waar broer Joost van Vugt hem alsnog hoog in het dak schoot: 1-0. ELI bleef een handenbinder voor de ploeg van trainer Hugo van de Sande die de Lieshouters op slag van rust langszij zag komen. Na rust ging Avesteyn beter voetballen en kwam op 2-1 door Rick Vissers. Maar ELI veerde weer op en koos voor de aanval die in de 74e minuut weer op 2-2 kwamen. Kort hierna ging invaller Lars van Lee de hoogte in , maar kwam ongelukkig terecht. Later bleek in het ziekenhuis dat hij de pees (patellapees) bij zijn knie had afgescheurd wist hijzelf te melden. Avesteyn had aan één punt voldoende om de periode binnen te halen. Dat leek helemaal veilig nadat de Dinthernaren in de 93e minuut op 3-2 kwamen. Maar opnieuw bleken de bezoekers als de bekende kat met de zeven levens weer gelijk te komen in de 96e minuut. Daar bleef het bij. Periode-1 was binnen, maar het feestje sloeg dood als bier in een vet glas. Trainer Hugo van de Sande: “Nee daar had niemand zin in. En niet gewonnen én Lars naar het ziekenhuis, dan kan ik niet gaan feesten hoe jammer ook. Onze gedachten waren bij Lars wat heeft die gast toch een pech”, aldus de trainer van Avesteyn.

DVS – Boskant 1-3
In Aalst behaalde Boskant een keurige zege op DVS. Rens van de Wijdeven opende voor Boskant in de 25e minuut naar 0-1. DVS antwoordde met een poeier op de paal wat een voorbode was voor de 1-1 die op slag van rust viel. Trainer Peter van der Heijden: “Jammer, we hadden echt met 1-4 voor moeten staan, jongens wat een kansen hebben we gehad voor rust.” In de tweede helft viel dan toch de dikverdiende 1-2. Wijdeven stuurde Mark van der Heijden weg wat 1-2 betekende. Boskant bleef de lijnen uitzetten op de Aalstervelden en kwam zelfs nog op 1-3 wat tevens de eindstand was.

Acht –VOW 2-1
Voor VOW had er meer ingezeten vanmiddag in en tegen Acht. Trainer Patrick Cissen: “Ik had graag Hugo (Hugo van de Sande trainer van Avesteyn) gebeld en gezegd een blaadje bier is welkom na het puntje in Acht, maar dat mocht niet zo zijn.” Cissen had in de warming-up nog een tegenvaller omdat Milan van Zutphen uitviel. In zijn plek speelde nu Stein Klein Breteler. Ook Siep Verweij bleef aan de kant wegens opgelopen zeer in het bekerduel met UDI’19. Guus van de Crommert stond geposteerd als bliksemafleider. De ploeg uit Zijtaart kreeg in Acht twee grote mogelijkheden, maar Pim van Riel en Bart van den Oever kwamen niet tot scoren. Na rust kwam Acht in de 50e minuut op een 1-0 voorsprong door een schot van buiten de zestien. Twintig minuten later was het Stef van Berlo die met zijn van richting veranderde vrije trap de zaken weer gelijk trok. Lang leek één puntje mee naar Zijtaart te gaan. Echter spatte die luchtbel twee minuten voor het reguliere speeleinde uiteen. Een strak schot van ruim twintig meter vloog binnen. VOW maakt zich op voor de superderby tegen Mariahout op de eigen Vonders. Helaas zonder publiek.