<p>Johan Vullings verbaasd over besluit TC</p>

Johan Vullings verbaasd over besluit TC

(Foto. Kiksport)

Johan Vullings: “De groep heeft me een boost gegeven, ik ga niet met modder gooien’

  •   keer gelezen   Voetbal

VIERLINGSBEEK – Het niet verlengen van het contract van trainer Johan Vullings met Volharding bracht veel reuring opgang. Je kan er de klok op gelijk zetten dat trainers die in de bodem van linkerrijtje vertoeven veel gevaar lopen om te moeten vertrekken. Andersom is het voor de trainer een kwestie van een pennenstreek die zijn verblijf verzekert. Het overkwam Vullings niet. Juist nu het met Volharding zo goed gaat lijkt hij einde seizoen zijn tas in te moeten leveren. Een beslissing die bij de spelersgroep geen genade kan vinden.

Volharding gaat als een speer. Als het niet met 6-0 verliest van Olympia’18 in het nog openstaande duel, is de eerste periodetitel een feit. De club is met CHC virtueel koploper in 2F en lijkt een van de meest serieuze gegadigden voor het kampioenschap. Des te meer is het niet verlengen van Vullings’ contract een spraakmakend feit. De spelersgroep bij Volharding was enorm verrast en verbolgen dat zij er pas laat in gekend werden. Vullings: “Het geeft je inderdaad een goed gevoel als de groep zo achter je staat. Ik was zelf ook wel verrast dat dit de uitkomst was van het gesprek met het de TC vorige week. Het was vier dagen nadat wij zo goed als zeker de periode pakten. Ik was echt wel overdonderd. Ik zag het net als de spelersgroep niet aankomen. Een paar jaar geleden streden we nog tegen degradatie. Als je nu de progressie bekijkt, die we gemaakt hebben, dan zijn we enorm vooruit gegaan. Dus ik dacht ook: dat gaat wel goedkomen. De beste seizoenstart ooit en vijf wedstrijden achter elkaar geen tegengoal en ongeslagen: allemaal leuke dingen voor de club en haar achterban.” Daar dacht het bestuur/TC anders over en kwam met het bekende cliché: de frisse wind.


Johan Vullings en Vincent Buijssen volgend seizoen niet meer samen? - Peter Kuijpers

Spelersgroep
Het bestuur meldt dat de club zoals altijd maar drie jaar een trainer hanteert. Vullings is bezig aan zijn derde seizoen. Vullings vervolgt: “Dat klopt niet helemaal want Sjoerd van de Coelen, die ik opvolgde, was ook vier jaar hier. Bovendien zitten hier twee gemankeerde corona-seizoenen in. Maar dat is beleid wat hier wordt gehanteerd, daar kan ik niets tegenin brengen. Het heeft mij en velen verbaasd. Nadat het bekend was stroomde mijn telefoon vol met berichtjes van mensen die er ook niets van snapten. De spelersgroep vindt het jammer dat ze hierin niet zijn gekend. Daarom kon ik de vorige week bij jullie niet op reageren. De spelers lieten meteen horen dat ze het hier niet mee eens waren. Ze hebben een gesprek met de TC gehad om mij te behouden”, zegt Vullings. “Laat ik je zeggen dat die groep dicht in mijn hart opgesloten ligt. Dat doet goed.”

Modder
Wat zou je doen als mocht blijken dat de TC in overleg met de spelersgroep terugkomt op het besluit? “Dit is allemaal als, als, als. Ik weet wat er met mij en de groep gecommuniceerd is. Het heeft mij, wat de groep betreft, in ieder geval wel wat kippenvel bezorgd. Dat gesprek heeft afgelopen week plaatsgevonden. Ik ga in ieder geval niet met modder gooien, dat is niet mijn stijl”, besluit hij. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Meer berichten