Woezik - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
Woezik - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers) Foto: Ruud Schobbers

1C: HVCH kan donderdag in Erp officieus kampioen worden na opmerkelijke wedstrijd: ‘Dit ga ik nooit meer meemaken’

Voetbal 3.355 keer gelezen

HVCH kan komende donderdag op bezoek bij Erp bij winst officieus kampioen worden in de eerste klasse C. De Heeschenaren versloegen vandaag Woezik met 1-4 en zagen concurrent Best Vooruit onderuit gaan bij TOP.

Als we trainer Roy de Haan na afloop bellen, is er een groot feest aan de gang bij HVCH. Na de uitslagen van vandaag kan het toch niet meer misgaan met de Heeschenaren zou je denken. Het verschil met Best Vooruit is zes punten, waarbij HVCH nog een duel in mag halen. Als het donderdagavond wint van Erp, is het officieus kampioen. Rhode is dan de tegenstander in de officiële kampioenswedstrijd. Tegen Woezik kende HVCH in ieder geval weinig problemen. Via Roy Vissers en Joris Frunt namen de Heeschenaren een 0-2 voorsprong, maar vlak voor rust zorgde een penalty voor de 1-2 ruststand. In de tweede helft tekende Stijn van den Hurk al snel voor de 1-3 en in de slotfase was het Michel van den Akker met de 1-4. Tegenvaller voor HVCH was de rode kaart van Van den Hurk na zo’n uur spelen. “Die rode kaart sloeg helemaal nergens op”, aldus De Haan. “De scheidsrechter was of omgekocht of Frans Bauer zat namens Bananasplit om het hoekje. In 15/16 jaar tijd heb ik dit nog nooit meegemaakt. Hij nam zoveel gekke beslissingen, dat gaan we nooit meer meemaken. Namens HVCH zullen we een brief naar de KNVB gaan sturen om ons ongenoegen uit te spreken. Woezik steunt ons daarin.”

TOP - Best Vooruit 2-1

Alverna - Erp 1-4
Erp is bezig aan een uitstekende reeks. Op bezoek bij Alverna wonnen de Erpenaren voor de derde keer op rij. Met rust was het nog 0-0, maar in de eerste tien minuten van de tweede helft scoorde Yoeri Vissers twee keer. Alverna kwam terug tot 1-2, maar door Joost van Dijk werd het verschil weer twee. Toen Alverna met tien man verder moest door een rode kaart, was het duel definitief beslist. Vissers maakte er met zijn derde van de middag nog 1-4 van.

Leones - Rhode 5-2
Rhode kon de goede resultaten van de laatste weken geen vervolg geven tegen Leones. Voor rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de gasten nog dichtbij. Via Daan van Dinten en Rolf van den Bogaart werd het 3-2 en toen Leones met tien man verder moest, werd het erg spannend in Beneden-Leeuwen. Ondanks de numerieke minderheid was het toch Leones dat het duel naar zich toetrok. In de slotfase vielen nog de 4-2 en 5-2 (penalty).