Boerdonk scoorde zes keer bij WHV.
Boerdonk scoorde zes keer bij WHV. Foto: Henri van Alphen

5E: DWSH’18 en HBV scoren zeven keer, Astrantia verspeelt dure punten, Boerdonk haalt uit

Voetbal 1.218 keer gelezen

HBV heeft donderdagavond hard uitgehaald tegen VCO. In ‘t Oventje won de koploper met 2-7. Jeroen Bardoel maakte er drie. Ook DWSH’18 vond zeven keer het doel. Een gehavend Odiliapeel werd met 7-3 verslagen. Bij rust stond het al 6-3! Astrantia verspeelde dure punten bij Elsendorp: 1-1. Boerdonk haalde flink uit in Loosbroek.

HBV kende weinig moeite met VCO. Jeroen Bardoel (driemaal), Mart Nuijen, Kevin Kerstens (twee) en Moos Hendrix maakten het verschil voor de koploper, die een marge met twee punten behoudt op MVC, dat in Sint Agatha met minimale cijfers (0-1) won van VCA.

Negen goals in 45 minuten
DWSH’18 beleefde een opmerkelijke avond tegen Odiliapeel. Bij rust stond het 6-3 voor de thuisploeg, die uiteindelijk met 7-3 zegevierde. Syb Daverveld maakte een hattrick voor rust en ook Rens Kuppen, Siem Lubach en Maik de Bruin waren trefzeker. In de tweede helft maakte Daverveld zijn vierde goal van de avond. DWSH’18 klom door de winst naar plek vier en heeft Astrantia nu stevig in het vizier.

Duur puntverlies Astrantia
Astrantia leed in de strijd om plek drie namelijk duur puntverlies. In Elsendorp werd het 1-1. “0-5 zou een normale uitslag zijn geweest. Het was bijna niet normaal hoeveel kansen we misten”, vond trainer Patrick Pothuizen van Astrantia, dat op 0-1 kwam via Dennis Simons maar in de slotfase het deksel op de neus kreeg.

Boerdonk haalt uit in Loosbroek
Boerdonk was op dreef tegen WHV, dat in Loosbroek met 2-6 werd verslagen. In een eenzijdige wedstrijd namen de gasten al binnen tien minuten een 0-2 voorsprong en bij rust leidde Boerdonk met 0-4. In de tweede helft mocht WHV twee keer tegen scoren, maar de zege kwam nooit in gevaar. Jordy Neuteboom, Tim van Alphen (ieder twee), Job Vermeulen en Roy Neuteboom scoorden voor Boerdonk.