Johan Vullings en Vincent Buijssen op de rand van een kampioenschap
Johan Vullings en Vincent Buijssen op de rand van een kampioenschap Foto: Peter Kuijpers

2F: Volharding op kampioenskoers na 2-0 zege op concurrent SVSSS, Venhorst haalt uit tegen Real Lunet.

Voetbal 347 keer gelezen

Volharding kan zich gaan opmaken voor een kampioensfeest zondag in Heeswijk of anders een week later in eigen huis tegen Vianen vooruit. DAW Schaijk had de grootste moeite met het bezoekende Olympia’18 maar won wel. Volkel zag een 0-2 voorsprong bij EVVC alsnog verdwijnen in een 2-2 gelijkspel. Heeswijk won met 0-1 bij Vianen Vooruit. Al met al gebeurde er weer veel op de velden.

Volharding behaalde vanavond een belangrijke zege op concurrent SVSSS. Voor rust vielen de doelpunten door Luuk Rühl en aanvoerder Mark Blenckers. Na rust werd er niet meer gescoord waar SVSSS het wel probeerde, maar in keeper Bono Barten een ‘vervelende’ sta-in-de weg vond. Zondag bij winst in Heeswijk en puntverlies van SVSSS bij Prinses Irene kunnen de kampioensshirts en bloemen uit de kofferbak. Johan Vullings trainer van Volhardng: “”Dit zijn die avonden, dit zijn die wedstrijden! Hier doe je het voor!! Wat een pot en dan zo degelijk met Volharding tegen de nummer twee SVSSS met 2-0 winnen! Trots!”

DAW Schaijk – Olympia Boxmeer
DAW Schaijk behaalde een moeizame zege op het bezoekende Olympia’18. De ploeg uit Boxmeer kwam na ruim een kwartier spelen op 0-1 door Sam Luppes. In de 41e minuut kwam het sterker wordende DAW Schaijk op 1-1 door Huib van Merwijk. Na rust werd het in de 66e minuut 2-1 door Jacco van der Heijden die de bal via veel schijven en overstapjes ontving. Daarna was het nog even billenknijpen voor de thuisploeg die alsnog met heel veel arbeid de winst over de streep wist te brengen.

Emplina – Prinses Irene 4-1
Op basis van de eerste helft een vertekend beeld, maar na 45 minuten ging er veel fout bij de ploeg uit Nistelrode. Toch was het eindresultaat geflatteerd volgens veel getrouwen. De Empelaren namen al na 5 minuten een 1-0 voorsprong die tot de 40e minuut bleef staan. Het was Robert Rovers die scoorde. Na rust ging het mis. Prinses Irene leed te veel balverlies ondanks de prima veldverhoudingen. Trainer Erik Meulendijk: ”Jammer van de individuele fouten en restverdediging tijdens hun counters. Daar leren we van en dat zijn de positieve dingen die we daarvan leren.”

EVVC – Volkel 2-2
Bram van der Locht en Bodie Jilesen brachten de bezoekers op een riante voorsprong. Daar nam EVVC geen genoegen mee en vocht zich terug naar 2-2 door Roel Bouwens en Max van Wanrooij.

Venhorst – Real Lunet 5-0
Venhorst haalde snoeihard uit naar het bezoekende Real Lunet dat behoorlijk door de mand viel op De Voskuilen in Venhorst. De ruststand was 1-0 door een treffer van Vigo de Groot. Na rust een loepzuivere hattrick van Jari van Creij en een treffer (het blijft in de familie) Senna van Creij.

Vianen Vooruit – Heeswijk 0-1
De man in vorm Terry van Steenbergen was het die met een heerlijke vrije trap, in de 70e minuut, zijn team bij Vianen Vooruit naar de winst kegelde. Trainer Joost Janssen baalde van de nederlaag maar nog meer van het uitvallen van sterkhouder Harm van Sambeek met het zich laat aanzien een hersenschudding.

DAW Schaijk - Olympia’18 2-1
Venhorst - Real Lunet 5-0
Helvoirt - CHC 0-2
Vianen Vooruit - Heeswijk 0-1
Volharding - SVSSS 2-0
Emplina - Prinses Irene 4-1
EVVC - Volkel 2-2