Een teamfoto van VOW Heren 1 uit 1948.
Een teamfoto van VOW Heren 1 uit 1948. (Foto: )

VOW maakt zich op voor viering 75-jarig jubileum: ‘We gaan het groots aanpakken’

  •   keer gelezen   Voetbal

ZIJTAART | 75 jaar geleden werd Voetbalvereniging Oranje Wit opgericht door een groepje jongemannen uit de Bloemenwijk. Omdat ze niet bij Blauw Geel’38 terecht konden, besloten ze een eigen voetbalvereniging op te richten. RK Voetbalvereniging Veghel Oranje Wit was een feit. 75 jaar later, en na een fusie met Soffelt, is VOW een florerende vereniging die na vele omzwervingen haar thuisbasis heeft gevonden Zijtaart. Daar gaan ze nu hun jubileum groots vieren.

Bij VOW laten ze er geen gras over groeien. “We gaan het groots aanpakken. Het is een bijzonder jaar voor onze vereniging”, zegt Arno Korsten, voorzitter van de Jubileumcommissie. “VOW is een hechte vereniging waar iedereen nauw betrokken is bij de club. Daar zijn we natuurlijk super trots op. En met onze activiteiten ter ere van het jubileum gaan we dat nog meer uitstralen.” De agenda tijdens het Jubileumweekend van 25 tot en met 29 mei is overvol. Van jong tot oud en van spelend tot rustend lid, voor iedereen met een oranje-wit hart is wel iets georganiseerd. Arno: “Op woensdagavond trappen we af met de informele receptie met aansluitend een reünie, waarbij in het bijzonder de vrouwenafdeling in het zonnetje wordt gezet vanwege hun 50-jarige bestaan. We nodigen graag iedereen uit voor de receptie en reünie. Van leden tot oud-leden, maar ook vrijwilligers en mensen die op een of andere manier nauw betrokken zijn of zijn geweest bij VOW. De avond is vooral bedoeld om samen herinneringen op te halen en elkaar weer te ontmoeten, dit alles met een dj en band.”
FC De Rebellen
Op donderdag zijn de vrouwen- en herenselectie aan de beurt. De vrouwen spelen om 13.00 uur tegen een team van oud speelsters. Om 15.00 uur trapt de herenselectie af tegen het team FC de Rebellen. Spelers die al hebben toegezegd te komen zijn: keeper Dennis Gentenaar, spelers Andy vd Meijde, Theo Lucius, Gertjan Verbeek, Pascal Bosschaart of Luc Nilis, Patrick Ax, Regillio Vrede, Ali Boussaboun, Tommie vd Leegte, Jos Hooiveld, Geert den Ouden, Arno Arts, Geoffrey Prommayon en Romano Denneboom. Het team wordt gecoacht door Jack de Gier of Sjaak Polak. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Roelof Luinge. Na afloop is er gelegenheid om op de foto te gaan met de idolen uit je jeugd en aansluitend is er een gratis feestavond. De vrijdag staat geheel in het teken van activiteiten voor de jeugdteams en zaterdag middag zijn de seniorenteams aan de beurt.

Feestavond en ouderenmiddag
Zaterdagavond is er een grote feestavond (18+) met optredens van onder andere Repop, Altijd Larstig & Rob GasD’rop en The AllStarz. Arno: “Deze feestavond is voor iedereen toegankelijk uit Zijtaart, Veghel en omgeving. Zondagmiddag sluiten we het jubileumweekend af met een muzikale middag voor de wat oudere generatie, onder het genot van een heerlijke lunch. Ondertussen kan er geluisterd worden naar een optreden van de Brabantse troubadour Tonny Wijnands. Ook deze middag is vrij toegankelijk.”

Meer info
Op vow.nl staat alle informatie over het jubileumweekend en kun je kaartjes kopen voor de jubileumwedstrijd tegen FC de Rebellen, de grote feestavond en de ouderenmiddag. “We hopen iedereen te mogen begroeten om samen dit jubileum te vieren”, besluit Arno.

Meer berichten