Alem - Avanti'31 3-4. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3C: Avanti’31 wint kraker en staat tweede, Margriet verrassend onderuit, Nooit Gedacht baalt van late nederlaag

Voetbal 1.404 keer gelezen

Margriet heeft door de 1-3 nederlaag tegen DVG de tweede plaats in de derde klasse C uit handen gegeven. Avanti’31 is nu de nieuwe runner-up achter kampioen Schijndel

Avanti’31 kwam op bezoek bij Alem op een 2-0 achterstand. In de tweede helft leverde een goed half uur echter drie Schijndelse doelpunten op. Roel Kappen, Luc van den Hurk, Kappen en Berends Arts zorgden voor 2-3. Tien minuten voor tijd schoot Alem vanaf de strafschopstip de gelijkmaker binnen. Toch won Avanti’31 nog. Diep in de extra tijd tekende Carlos Miquel uit een voorzet van Van den Hurk voor de 3-4. Trainer Stephan Hesemans: “Het was een open wedstrijd met kansen over en weer. Een open tweede helft met twee ploegen die vol voor de winst speelden. Van onze kant een goede comeback in de tweede helft.”

Margriet - DVG 1-3
Margriet liep tegen een verrassende nederlaag aan tegen DVG. Het eerste half uur was het wachten op de Osse openingstreffer, maar Rob van de Ven, Jeffrey van Vlijmen en Nick van Oorschot lieten kansen onbenut. Een eigen doelpunt leverde uiteindelijk de 1-0 op. Nog voor rust kwam DVG echter op 1-1 en vlak voor het rustsignaal op 1-2. “We waren niet scherp en attent”, aldus Margriet-trainer Maarten van Vugt. “In de tweede helft zag ik een betere wedstrijdmentaliteit, we wonnen meer duels. Niet dat we veel kansen kregen, maar de kansen die er waren hadden we moeten benutten.” In de laatste tien minuten ging centrale verdediger Jorn van Bakel de aanval assisteren, maar zonder succes. DVG maakte er zelfs nog 1-3 van en pakte belangrijke punten in de strijd om handhaving.

Zwaluw VFC - Nooit Gedacht 3-2
De beginfase in Vught ging gelijk op, maar na 18 minuten nam de thuisploeg een voorsprong door een makkelijk gegeven penalty. Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden zette het om en zette er een extra middenvelder bij. Met succes, want door goals van Thijn Vos (kopbal) en Bob van Iersel (na perfecte bal van Frank van Herpen) gingen de Geffenaren met 1-2 rusten. Van der Linden: “In de tweede helft wisten we uiteraard dat Zwaluw zou gaan komen en we in de omschakeling gevaarlijk konden worden met onze snelheid voorin. Echter viel in de omschakeling de 2-2 waar we in ondertal staan, wat nooit mag. Daarna hadden we het lastig en liepen we teveel achter de bal aan. Dat kostte kracht, hoewel Zwaluw geen echte grote kansen creëerde. Je hoopt dan zelf op een omschakelmoment die we ook kregen maar elke keer net niet als we eruit kwamen. Dan hoop je dat punt over de streep te trekken. In de 92ste minuut werd een goal van De Zwaluw afgekeurd vanwege buitenspel, waardoor het hoog opliep. In de 98ste minuut kregen een vrije trap tegen na een onnodige overtreding van Jari van Erp net op eigen helft. Dat leverde ook zijn tweede gelde kaart op. De speler van Zwaluw pompte de bal erin, niks aan de hand. Onze keeper kwam echter naar voren en de bal viel over hem heen: 3-2. Zo zonde, want verder keepte hij een prima wedstrijd. Voor het harde werken van de ploeg is het ontzettend balen en zuur.”

SCG’18 - FC Schadewijk 2-1
Jordy Hoeks opende na een kwartier de score voor FC Schadewijk. Het was wachten op de 0-2, maar die viel niet. In het laatste half uur trok SCG’18 de wedstrijd naar zich toe en scoorde het twee keer.