<p>Danny Verbakel, Sjaak Egmond en Mark Dobbelsteen zijn bezig met hun afscheidstournee bij Blauw Geel'38.</p>

Danny Verbakel, Sjaak Egmond en Mark Dobbelsteen zijn bezig met hun afscheidstournee bij Blauw Geel'38.

(Foto: Gerard Beekmans)

Blauw Geel’38 neemt afscheid van drie sterkhouders: ‘Het was een geweldige tijd’

  •   keer gelezen   Voetbal

VEGHEL | Blauw Geel’38 neemt op het einde van het seizoen afscheid van drie spelers die zich de laatste jaren hebben gemanifesteerd als zeer gewaardeerde spelers van de Veghelse voetbalclub. Zowel binnen als buiten het veld hebben Danny Verbakel uit Eerde, Mark Dobbelsteen uit Heeswijk-Dinther en Sjaak Egmond uit Son en Breugel hun waarde meer dan bewezen. Zondag nemen ze na de thuiswedstrijd tegen Dongen afscheid. Op maandag 6 juni volgt de laatste wedstrijd in het blauwgele tenue uit tegen JOS Watergraafsmeer. “En dan gaat het boek Blauw Geel definitief dicht. We hebben een fantastische periode gehad in Veghel, maar het is mooi geweest”, laten de drie heren weten.

Danny Verbakel


Danny Verbakel viert een doelpunt.

Leeftijd: 32
Positie: Linksbuiten
Actief in de jeugd en senioren voor de volgende clubs: WEC, Willem 2, FC Eindhoven, RKSV Schijndel
Aantal seizoenen actief voor Blauw Geel: 9
Meest bijzondere wedstrijd en waarom: De mooiste wedstrijd was de kampioenswedstrijd thuis tegen Quick. Alles kwam die wedstrijd bij elkaar en we wonnen in de 91ste minuut waarna er een groot feest losbarstte.
Hoogtepunt: Kampioen worden in de hoofdklasse met als afsluiter een feestweekend naar Benidorm. Een geweldig seizoen! We waren voetballend sterk en de hele spelersgroep was top.
Dieptepunt: Hartritmestoornis. Vanaf mijn 15de tot mijn 28ste rondgelopen met klachten. Ik kreeg soms in een wedstrijd een hele hoge hartslag, tegen de 300 slagen per minuut. Pas na dertien jaar is de oorzaak gevonden. Het hebben van zo’n stoornis in de wedstrijd kost ontzettend veel kracht en energie en ik had daar daarna dagen last van. Daardoor niet altijd alles eruit kunnen halen. En omdat we nooit wisten wat het was kreeg je uitspraken van ‘daar ligt hij weer’ of ‘hij heeft faalangst’. Gelukkig is het inmiddels verholpen.
Beste speler waarmee je bij Blauw Geel hebt samengespeeld: Brahim Zaari, dat is echt een keeper van een ander niveau. Hij had een fantastische winnaarsmentaliteit, zowel op de training als in de wedstrijd. Een echte puntenpakker.
Wat ga je nu doen: Ik heb lang mogen spelen op een mooi niveau en daar zeker van genoten, maar een seizoen van 34 wedstrijden, alle voorbereidingen in combinatie met een gezin met twee kinderen is erg druk. Daarbij wil ik ook op tijd stoppen en voorkomen dat ze iets zeggen in de trant van ‘Verbakel heeft zijn beste tijd gehad’, en stiekem merk ik dat dit al wel een beetje het geval is. Ik blijf bij Blauw Geel voetballen in het tweede elftal samen met Erik van Loon en Coen van Zutven, beiden oud-eerste elftalspelers, die terugkomen naar Blauw Geel.
Slotwoord voor de supporters en vrijwilligers: Ik wil ze enorm bedanken voor alles wat ze doen en betekenen voor de club. Supporters ontzettend bedankt voor de positief kritische blik en onvoorwaardelijke steun en support. Ook alle vrijwilligers van de wasdames tot het barpersoneel ontzettend bedankt en tot snel. 

Mark Dobbelsteen


Mark Dobbelsteen werd in 2017 Speler van het Jaar.

Leeftijd: 30
Positie: Middenvelder
Actief in de jeugd en senioren voor de volgende clubs: vv Heeswijk, FC den Bosch, Schijndel en Blauw Geel
Aantal seizoenen actief voor Blauw Geel: 8
Meest bijzondere wedstrijd en waarom: Als ik er een moet kiezen is dat toch de kampioenswedstrijd thuis tegen Quick. We pakten in de absolute slotfase de titel. Prachtige ontlading.
Hoogtepunt: Kampioenschap hoofdklasse B en in datzelfde seizoen wonnen we ook de beker. Buiten het veld de teamuitjes, zoals Benidorm na het kampioenschapsjaar.
Dieptepunt: Een aantal blessures waardoor ik zelf langere tijd uit de roulatie ben geweest. Ook meerdere zware blessures van, erg jonge, teamgenoten. 
Beste speler waarmee je bij Blauw Geel hebt samengespeeld: Als ik er een moet noemen is dat Sander Egmond. Geweldige functionele techniek, snel zowel met als zonder bal en spelinzicht.
Wat ga je nu doen: Sinds de invoering van de derde divisie spelen we 34 wedstrijden. Dit in combinatie met de voorbereiding zorgt ervoor dat er nauwelijks vrije weekenden zijn. Begin dit jaar ben ik vader geworden. Ik wil graag meer tijd besteden aan mijn gezin. Mijn schoenen aan de wilgen hangen kan ik nog niet. Daarvoor ben ik nog te veel liefhebber. Het overschrijvingsformulier naar Heeswijk 1 is ingediend. 
Slotwoord voor de supporters en vrijwilligers:
Heel veel dank voor de prachtige jaren. Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie.

Sjaak Egmond


Sjaak Egmond (midden) snelt zijn tegenstanders voorbij. - undefined

Leeftijd: 32 jaar
Positie: Linksback
Actief in de jeugd en senioren voor de volgende clubs: SBC Son, FC Eindhoven, De Valk, RKSV Schijndel, Nuenen, Blauw Geel’38
Aantal seizoenen actief voor Blauw Geel: 5
Meest bijzondere wedstrijd en waarom: Erg genoten van de bekerzege op Spakenburg in 2017. Vervolgens verloren van VVV, ook een prachtige pot maar dan ga ik toch voor de gewonnen wedstrijd tegen Spakenburg.
Hoogtepunt: Het in kunnen vullen van de linksbackpositie de afgelopen jaren.
Dieptepunt: 7-1 verliezen uit bij Hercules. Pijnlijke nederlaag. Dan duurt een wedstrijd lang.
Beste speler waarmee je bij Blauw Geel hebt samengespeeld en waarom: Puur op kwaliteit moet ik zeggen Brahim Zaari. Belachelijk goede keeper, op trainingen verloor je nooit als je bij Brahim zat. Moet ook nog even benoemen dat ik erg heb genoten van Sander Egmond, prachtig om samen hier te hebben gespeeld. En die heeft bijzondere kwaliteiten om tegenstanders compleet voor lul te zetten.
Wat maakt Blauw Geel zo’n mooie club: Warme club, de mensen zijn betrokken en enthousiast.
Wat ga je nu doen: Goede vraag. Ik ben zo gewend om mijn week in te delen met werk en voetbal, ik vind het heerlijk om in een team te spelen en zeker op niveau. Hoe ik mijn tijd precies ga invullen weet ik nog niet, verwacht dat ik lekker sportief bezig blijf. Door de week kom ik de tijd prima door met mijn eigen bedrijf in Nuenen in de orthopedische schoentechniek.
Slotwoord naar de supporters en vrijwilligers: Ik heb veel respect voor mensen die zich vrijwillig inzetten bij sportclubs. Bij Blauw Geel lopen ook verschillende mensen rond die zich vele uren met een lach inzetten. Bedankt voor de support en kom op die Blauw Gelen!

Meer berichten