Jay van Boxtel wordt gefeliciteerd met zijn 0-1 voor Blauw Geel'38/Jumbo
Jay van Boxtel wordt gefeliciteerd met zijn 0-1 voor Blauw Geel'38/Jumbo Foto: Gerard Beekmans

Blauw Geel’38/Jumbo met fantasieopstelling naar 1-1 bij Groene Ster

Voetbal 1.282 keer gelezen

Veel veranderingen in de vaste basisopstelling bij Blauw Geel’38/Jumbo. Het blessurespook schijnt zich danig te melden in de selectie van Niels van Casteren. Gelukkig voor de Veghelaren speelde het team zich vrij van nacompetitie en kan zonder zorgen voetballen. In Limburg opende gelegenheidsaanvaller Jay van Boxtel met zijn derde competitietreffer van het seizoen en kwam Groene Ster vlak voor rust langszij. In de tweede helft kwamen er voor beiden kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Trainer Niels van Casteren had voor het duel met Groene Ster in Heerlen nogal wat moeten sleutelen aan zijn team op Hemelvaartsdag. Maar liefst drie andere namen in de basis en spelers op plaatsen waar ze in twee jaar nog nooit hebben gespeeld. Danny Verbakel, afgelopen zondag tegen DEM nog op de linksachterplaats stond nu op Pole Position in de spits met rechtsachter Jay van Boxtel op de rechtsbuiten plaats. Bram Besems verving Sjaak Egmond en Hugo van den Nieuwenhof kwam op de plek van Jay van Boxtel, dus rechtsback. De jeugdige invallers haalden in Heerlen een ruime voldoende.

Danny Verbakel blijft aan de bal , Lars Loermans en Jay van Boxtel wachten af (foto Gerard Beekmans)

1-1
Blauw Geel’38 ging op Sportpark Pronsenbroek voortvarend van start. De Veghelaren kregen kansen via Verbakel en Van Boxtel, maar het bleef nog 0-0. In de elfde minuut viel dan toch de 0-1. Rechtsbuiten Jay van Boxtel werd diep gestuurd door Verbakel en rondde keurig af: 0-1. De wedstrijd vervlakte wat, maar beiden wisten zich geen kansen te scheppen. Vijf minuten voor rust viel dan toch onverwachts de 1-1. Groene Ster kende een sterke fase in de uitloop naar rust, maar Hashemi toonde zich een bekwame doelman.

Ymanuel Hurkmans kopt het hoogst, Danny Verbakel (22) kijkt toe

Periode-3
Geen veranderingen bij Blauw Geel’38 bij aanvang van de tweede helft. Blauw Geel’38 begon goed met kansjes voor Verbakel en Loermans, maar ook Hashemi redde fraai bij een Limburgse inzet. Hoe dan ook een open tweede helft waar beiden gingen voor de winst. Het bleef echter bij 1-1 en Blauw Geel’38 lijkt in peridode-3 nu weg te glijden nadat HSC’21 met 7-2 uithaalt tegen UNA. Zondag komt Dongen dat de wedstrijd tegen Gemert zag afgelast wegens een blessure bij de grensrechter.

Blauw Geel’38/Jumbo: Aria Hashemi, Bram Besems, Michiel Ze2ller, Tom Dekkers, Hugo van den Nieuwenhof, Ymanuel Hurkmans, Robbin Voets, Wouter Op Den Camp, Lars Loermans, Danny Verbakel (85. Melle Schevers), Jay van Boxtel.