Enorme blijdschap bij de Blauw Gelers na het laatste fluitsignaal.
Enorme blijdschap bij de Blauw Gelers na het laatste fluitsignaal. Foto:

Blauw Geel Zaterdag houdt na zenuwslopend voetbalgevecht stand en promoveert naar Hoofdklasse

Voetbal 2.789 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel Zaterdag is zaterdag in Zierikzee gepromoveerd naar de Reserve Hoofdklasse. De Veghelse voetballers rekenden in een zenuwslopend tweeluik af met s.v. MZC’11. Benny Driessen was met zijn doelpunt de gevierde man.

In eigen huis werd s.v. MZC’11 vorige week met 2-0 (treffer van Alexander Mols en een eigen doelpunt) verslagen. Blauw Geel reisde zaterdag dus met een mooie voorsprong af naar Zeeland. De mannen van trainer Lionel Saidjan wisten voorafgaand aan het duel dat ze aan de bak moesten, want in Veghel had s.v. MZC’11 laten zien dat ze beschikken over een prima elftal. Na een zenuwslopende wedstrijd verloor Blauw Geel weliswaar met 2-1, maar dat was genoeg om te promoveren naar de Reserve Hoofdklasse. Een prestatie van formaat.

Benny Driessen
Na een spectaculaire opkomst inclusief een zee aan vuurwerk nam de thuisploeg meteen het initiatief. Blauw Geel had het zwaar, maar hield knap stand. Ondanks het overwicht van s.v. MZC’11 waren het de Veghelaren die in de 32ste minuut op voorsprong kwamen. Benny Driessen, die al de hele tweede seizoenshelft uitblinkt, zette goed druk en veroverde de bal om de rand van de zestien. Na een mooie combinatie met spits Alex Lemstra kreeg Driessen de bal terug. Oog-in-oog met de goalie van s.v. MZC’11 bleef de middenvelder van Blauw Geel ijzig koel. Met uiterste precisie schoof hij de bal in het net. Later bleek dat Driessen met dit doelpunt Blauw Geel Zaterdag de Hoofdklasse in zou schieten.

Nagels bijten
De opdracht voor s.v. MZC’11 was helder. Ze moesten drie keer scoren om er een verlening uit te peuren. Een moeilijke, maar geen onmogelijke opgave. De thuisploeg schoot in de tweede helft dan ook uit de startblokken. In de 50ste minuut maakte ze de verdiende gelijkmaker.
Na de 1-1 kwam Blauw Geel nauwelijks nog tot voetballen. Ze werden tot ver in de eigen zestien teruggedrongen. Saidjan besloot middenvelder Guus Peters terug te halen naar de verdediging en posteerde hem naast zijn twee centrale verdedigers Gerke van den Akker en Stephan Dekkers. Met vijf man achterop probeerde Blauw Geel de voorsprong over twee duels te verdedigen. Toch werd het nog even nagels bijten toen s.v. MZC’11 in de 77ste minuut op een 2-1 voorsprong kwam.

Droom
De laatste minuten waren enorm hectisch. Meerdere blessures en een opstootje zorgden ervoor dat de scheidsrechter maar liefst elf minuten blessuretijd bijtrok. s.v. MZC’11 probeerde van alles om de 3-1 te forceren, maar Blauw Geel hield knap stand. Na het laatste fluitsignaal ontploften de Veghelse voetballers van blijdschap. In 2014 toen het vriendenteam werd opgericht is er onderling wel eens over gesproken. De droom om ooit in de Hoofdklasse te voetballen werd destijds, zij het fluisterend, uitgesproken. Volgend jaar komt die droom uit. Blauw Geel Zaterdag is een trotse Hoofdklasser.

Opstelling: Nick Verbruggen. Douwe van Meurs, Gerke van den Akker, Stephan Dekkers, Milan van de Donk. Benny Driessen (65’ Stefano Verburg), Guus Peters ©, Jordi de Laat (75’ Sjef Kanters). Daan Jonker, Alex Lemstra (45’ Sander Pittens), Willem Feijen (85’ Menko van den Akker).