Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
VOW promoveert via de nacompetitie naar de vierde klasse (Foto's Peter Kuijpers)
VOW promoveert via de nacompetitie naar de vierde klasse (Foto's Peter Kuijpers)
+video

VOW flikt het en promoveert naar de vierde klasse

  •   keer gelezen   Voetbal

ZIJTAART – Het was druk op de Vonders in Zijtaart. Ruim vierhonderd toeschouwers omzoomde het fraaie speelveld van VOW. De uitwedstrijd werd een bloedeloze 0-0. Vanavond op eigenveld sloegen de elf van trainer Jordy van Boxtel toe en werd het een 4-0 zege op Reuver. De champagne spoot en de bier-douches waren niet van de lucht. VOW keert terug naar de vierde klasse van de KNVB.

Door Peter Kuijpers


Video Harold Hultermans

Jordy van Boxtel, trainer van VOW, zei het vooraf: "We hadden daar gewoon moeten winnen. We waren beter en kregen kansen. Nu moeten we het waarmaken. Een paar sterkhouders zijn niet fit maar willen persé spelen dat siert ze wel." VOW was over het geheel de ploeg met het meest voetbal. Tegenstander Reuver hield het op de lange bal en speelde angstig dicht op de eigen doelman. In de 37e minuut viel het eerste doelpunt. Keeper Roy Hendriks haakte Rick van der Linden ouderwets pootje. Scheidsrechter De Haas wuifde het aanvankelijk weg, maar toen zijn (KNVB) grensrechter hem adviseerde ging de bal alsnog op de witte kalkstip. Bart van de Laar (speelde met pijnlijke enkel) klaarde het klusje via de handen van de Limburgse doelman.1-0 voor VOW. Bart van de Laar scoort vanaf elf meter en krijgt de knuffels (Foto's Peter Kuijpers)

Zielsgelukkige trainer
Na rust zette trainer Theo Hendrikx van de bezoekers wat dingen om. Dat kwam VOW niet slecht uit. De Limburgers werden wel sterker maar waren in de omschakeling kwetsbaar. Twee maal Bart van den Oever en Michel Tieleman bepaalden de 4-0 eindstand. Beetje geflatteerd, maar wel verdiend. De Vonders vierde feest tot diep in de verboden uurtjes vermoedelijk.  Zijtaart Kermis kan geen betere start hebben. Trainer van Boxtel was euforisch: "Ik moet echt morgen een paar uur naar het werk dat kan niet anders, maar daarna sluit ik graag weer aan. En natuurlijk vanavond. Een compliment voor het team die erin zijn blijven geloven. MULO was te sterk en we wisten dat het via de nacompetitie zou moeten. Dat is gelukt in ben een zielsgelukkige trainer." Bart van de Laar dronk rustig zijn pilsje: "We hebben getoond vanavond dat we ook goed kunnen voetballen als het nodig is. Er zijn spelers die twijfelen met doorgaan. Dit moet toch de drempel zijn om er nog een seizoen aan vast te knopen." 

Van de Laar en Van Boxtel zitten zaterdagmiddag in de SkyLine uitzending tussen 16.00  en 18.00 uur en later zaterdag onder dit artikel.

Meer berichten